Vuodesta 2018 lähtien Alexander Salvesen on työskennellyt päätoimisena kuvataiteilijana ateljeessaan Metsälässä. Ateljee on täynnä taideteoksia, jotka vaihtelevat pienistä maalauksista suuriin valotaideteoksiin.
Alexanderin taiteessa on kahden vastakkaisen navan tasapaino, hyvin minimalistinen, jossa on vähän abstrakteja elementtejä, kuten viiva, väri tai muoto. Hän tasapainottaa tätä äärettömällä yksityiskohtien syvyydellä. Alexander haluaa luoda kokonaisuuden, joka antaa katsojalle pieniä lahjoja ja elämyksiä, mitä kauemmin katsoja katsoo taideteosta, sitä enemmän hän saa.
Alexanderin pääasiallinen väline on valo, ja hänen mielestään valo materiaalina on fantastinen, koska sitä voidaan yhdistää niin moniin eri materiaaleihin. Yksi hänen suosikki välineistä on perinteiset käsinpuhalletut neonvalot, vaikka hän muuten tykkää leikkiä spontaanilla taiteella, neonvalot vaativat huolellista suunnittelua. ”Ennen kuin silmä näkee valon, lasiputket on suunniteltava ja tilattava, mikä puolestaan asettaa rajoituksia sille, kuinka spontaani työprosessi voi olla.” Lisäksi Alexander dokumentoi näkemäänsä ja kokemaansa videolla ja valokuvilla, joita hän sitten käyttää taiteessaan.
Alexanderin taiteessa toistuvia teemoja ovat aistimukset ja ihmisen suhde ympäristöönsä. Se, miten elämme ja suhtaudumme siihen, miten syömme, elämme ja käytämme erilaisia resursseja, niin hyviä kuin huonoja.
Tänä vuonna Alexander työskentelee taiteilijaresidenssissä Korppoossa, minkä Pro Artibus -säätiö mahdollistaa. Residensin aikana, joka jatkuu pitkälle syksyyn, hän työskentelee neonin, vesipohjaisen median ja analogisten projektioiden parissa. Suuret analogiset projisoinnit ovat suuria tilaustöitä, joita esitellään ympäri Suomea syksyn ja talven 2025-2026 aikana. Tämän vuoden teosten välitön teema on Saaristomeri, vesi ja meren rooli elämässämme.
Musiikkitiedettä opiskellessaan Alexander tajusi, ettei hän halua olla se, joka analysoi muiden töitä, vaan luoda omia, ottaa materiaalia ja tehdä jotain täysin uutta ja luoda vaikutusta. Tämä oli hänelle tärkeä oivallus, mutta Alexander sanoo, että etuoikeus kasvaa luovan taustan omaavien vanhempien kanssa on osoittanut hänelle, että taiteilijaksi voi tulla.
Tämänvuotisen Konstrundan aikana Alexander toivoo, että ihmiset viettävät iltapäivän tai pari taiteilijoiden työhuoneilla. ”Elämme aikaa, jolloin Suomen kulttuurielämään ei ole koskaan ollut näin paljon paineita, joten nyt on erityisen tärkeää, että kävijät pääsevät vuoropuheluun taiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden kanssa. Tietysti ateljeissa voi vierailla myös ilman taiteesta puhumista, mutta sitä arvostetaan varmasti”, Alexander sanoo. Hän on innoissaan kuullessaan, miten ihmiset tulkitsevat hänen taideteoksia, ja toivovan vangitsevan jotain, jonka ihmiset tunnistavat. Samalla hänen ateljeensa on turvallinen paikka, jossa ei tarvitse tietää mitään taiteesta tai ymmärtää sitä. Alexander muistuttaa, että Konstrundan on hieno tapahtuma oppia taiteilijana olemisesta, kävijänä voi nähdä ”kulissien taakse”, nähdä, miltä paletti näyttää, vain olla ateljeessa ja kokea kaiken.
Alexanderin ateljeessa on ostettavissa taidetta kaikissa hintaluokissa, postikorteista suurempiin teoksiin. Lisäksi kävijöillä on mahdollisuus nähdä taidetta ensimmäistä kertaa näytteillä, siellä on monia teoksia, joita kukaan ei ole nähnyt aiemmin.