arpajaiset

Olemme tänä vuonna uudistaneet arpajaiset juhlistaakseemme Konstrundanin 15-vuotisjuhlaa Suomessa. Arpajaisissa mukana olevat tekijät esittäytyvät Konstrundanin sosiaalisessa mediassa. Muista seurata meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Tänä vuonna arpajaisvoitot ovat elämyksiä, jotka tarjoavat uniikkeja kohtaamisia muutaman upean taiteilijamme kanssa. Konstrundanin aikana voit jokaisessa vierailukohteessa täyttää ilmaisen arpajaislipukkeen.

Voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä lokakuun aikana ja vuoden 2022 loppuun mennessä elämyksen ajankohta pitää sopia taiteilijan kanssa.

1. KARKKILA - Käsityö

Sanna Nummi, Studio Lunkki

Miniryijykurssilla kudotaan kudontakehyksillä n. 10x10cm kokoinen itse suunniteltu ryijy solmimalla. Kurssilla on mahdollista tehdä perinteistä villanukkaryijyä mutta myös kokeellisempaa taidetekstiiliä. Kurssi aloitetaan tekemällä suuntaa antava luonnos jonka perusteella valitaan langat ja mietitään värisekoitukset ryijyyn. Valittavana on runsaasti eri värisiä lankoja eri materiaaleista kuten villasta, pellavasta ja paperinarusta. Kurssilla kudotaan kunkin kurssilaisen oman taitotason mukaisesti ohjaajan avustuksella. Soveltuu parhaiten jo hieman käsitöitä harrastaneille mutta myös vasta-alkajat ovat tervetulleita!

6 tunnin miniryijykurssi. Sisältää materiaalit ja kahvitauon.
1-4 henkilöä

2. MAARIANHAMINA - Valokuvaus

Marcus Boman

"Jag vet fortfarande inte vad jag skall bli när jag blir stor och har hela levt med mina två kärlekar: musiken och fotografin."

Arpajaispalkinto on muotokuvasessio studiossani, jossa luomme yhdessä henkilökohtaisen ja ilmeikkään muotokuvan. Mukana on pigmenttivedos Hahnemühle-taidepaperille kooltaan 30x45 (kehystäminen ei sisälly hintaan). Sessio kestää noin 90 minuuttia.
1 henkilö

Marcus boman fotograf, kamera, studi, porträttfotograf

3. VAASA - valkokuvaus

Esa Siltaloppi

Green Screen tekniikalla toteutettu yhteiskuva 2 henkilölle. Vihreän taustakankaan edessä kuvataan henkilöt, jotka myöhemmin upotetaan toiseen taustaan. Tausta voi olla vaikkapa hääkakku jonka reunuksella kaverukset istuvat. Mielikuvitus on aika vapaa toteutukselle, ja taustakuva voi olla yhtälailla kuvattavien omasta kuva-arkistosta tai kuvaajan arkistosta

4. SIPOO - kuvataide

Tero Annanolli, Artborg 35

”Tarvitaan rosoa, joka sytyttää kauneuden”

Elämyksellisessä taidetyöpajassa tekeminen on yllätyksellistä ja ikimuistoista. Pajassa tehdään ja valmistetaan itse piirtimiä ja käytetään ikivanhaa, itämaista tussitekniikkaa. Ohjaus perustuu kuvataiteilija Tero Annanollin vahvaan taiteelliseen, pedagogiseen ja taidehistorian tuntemukseen sekä luovaan otteeseen tehdä asioita uudella tavalla. Palautteissa on usein mainintoja taitavasta ohjauksesta ja kannustavasta ilmapiiristä. Taidepaja antaa mahdollisuuden keskittyä ja tutkia omaa luovuutta. Toteutus ja sisältö sovitaan aina asiakkaan kanssa erikseen. 


1 henkilö 

Tero Annanolli, maalaus, ateljee studio, Konstrundan

5. POMARKKU - käsityö

Sirpa Ojala, Galleria Kerimanni

Kurssilainen saa säkkikangaspohjan, jolle trikookudetta koukutaan erityisellä rug-hooking koukulla. Teoksen saa mukaansa ja jos jää kesken voi jatkaa kotona. Palkintoon kuuluu kahvi sekä makea ja suolainen leivonnainen.

2-3 tuntia rug-hooking (räsykoukkuaminen) työpaja. Materiaalit ja kahvitauko sisältyvät. 1 henkilö.

Ryijy, käsityö, Konstrundan

6. HELSINKI - keramiikka

Liisa Hilasvuori

Olen kiinnostunut materiaalintunnusta ja toisaalta taideteoksen tilan kokemisesta. Tänä kesänä olen työstänyt veistoksiksi puuta ja savea.

Arpajaispalkinnon voittajan kutsun työhuoneelleni muovailemaan kukkaruukun ja aluslautasen. Kuviointiin näytän vinkiksi tekniikan, jossa tikulla piirtäen ja värjättyä savea käyttäen voi saada aikaan lennokasta viivaa. Saven käsinrakennustekniikka on helppo aloittelijankin oppia. Kuivumisen jälkeen valmis ruukku poltetaan keramiikkauunissani ja käy kodin pienelle viherkasville.

3 tunnin työpaja: tee savesta kukkaruukku ja aluslautanen.
1-2 henkilöä

saviruukku, savilautanen, savi, keramiikka, käsityö, Konstrundan

7. TAMPERE - grafiikka

Johanna Pihlajamaa, Taidetyöhuone

Arpajaispalkintona ohjaan osallistujaa painolaatan valmistamisessa ja sen vedostamisessa. Teemme pehmeäpohjalla pohjusteen kuparilaatalle, voittaja piirtää siihen kuvan ja syövytämme piirroksen kupariin. Valmis laatta väritetään ja syöpynyt kuva painetaan paperille. Ohjaan ja autan, osallistumiseen riittää uteliaisuus ja idea pieneen piirroksen. Työskentely kestää kolmisen tuntia. Sisältää materiaalit ja kahvitauko.
1-3  henkilöä 

grafiikka, työpaja, Konstrundan

8. LAPPEENRANTA - Kuvataide

Leena Katriina Ehrling

"En ole tietoisesti valinnut maalaamista, mutta se on minulle luontevin tapa jäsennellä ja hahmottaa ympäröivää maailmaa ei-sanallisella tasolla."

Lyhytkurssi 1-2 henkilölle, jossa piirretään ja maalataan musteella. Kurssi sisältää materiaalit ja kahvitauon.
1-2 henkilöä