AVOIMET ATELJEET KAIKKIALLA SUOMESSA

Konstrundan on avoin ateljee -tapahtuma, joka järjestetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna. Tapahtuma on maksuton niin kävijöille kuin osallistujille, jotka avaavat ovensa.

Tervetuloa vierailulle luovaan tilaan!

Sinulla on mahdollisuus tavata taiteilijoita, taidekäsityöläisiä ja muotoilijoita eripuolilla Suomea. Eniten osallistujia on kaksikielisellä rannikolla ja Ahvenanmaalla, mutta heitä löytyy myös Pirkanmaalta, Hämeestä, Mikkelistä ja Lapista.


Sari Nikolan ateljee, Konstrundan 2018. Kuva: Annabelle Antas.

MIKSI taidekierros?

Ensimmäinen Konstrundan järjestettiin vuonna 2008, jolloin se oli osa Svenska Kulturfondenin 100-vuotisjuhlan ohjelmaa. Ruotsissa taidekierroksilla on pitkät perinteet ja sieltä on saatu idea Konstrundaniin. Yhdistys Åbolands hantverk on tapahtuman järjestäjä.

Ruotsinkielisestä runsaan 80 osallistujan tapahtumasta rannikolla ja Ahvenanmaalla on kehittynyt koko Suomen kattavaksi tapatumaksi. Vuonna 2021 lähes 500 henkilöä esittäytyivät noin 23 200 kävijälle. Kiinnostus avoimet ateljeet -tapahtumaan on suuri niin kävijöiden kuin ammattilaisten keskuudessa.

Arvokkaita kohtaamisia.

Kävijöiden kohtaamiset taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden kanssa ovat rentoja. Kiinnostavat keskustelut ja luovat hetket valloittavat työhuoneet. Konstrundan tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa teoksia ja tuotteita suoraan valmistajalta.

Taiteen Perjantai Paraisilla, 2017. Kuva: Henrik Zoom.
Konstens fredag i Pargas 2017. Kuva: Henrik Zoom.

OHEISOHJELMA

Konstrundaniin liittyen järjestetään erilaista ohjelmaa sekä kävijöille että osallistujille. Useassa käyntikohteessa voi seurata työnäytöksiä tai osallistua erilaisiin pieniin pajoihin. Kävijöillä on myös mahdollisuus osallistua ilmaiseksi taidearpajaisiin täyttämällä arpalipun jokaisessa ateljeessa, jossa vierailevat. Konstrundan ostaa voitot osallistujilta ja ne esitellään kotisivuilla ja Konstrundan-lehdessä.

Konstrundanin yhteydessä on vuodesta 2012 järjestetty erilaisia luovia työpajoja lapsille Taiteen perjantaina. Tavoittaaksemme mahdollisimman monta lasta, uusimme konseptin viime vuonna. Tilasimme elokuvan, jossa taidepedagoginen tehtävä annettiin alakouluikäisille lapsille.

Osallistu arpajaisiin ja kokeile eri tekniikoita.