Kiitos kaikista hakemuksista

Kiitos kaikille, jotka jättivät hakemuksen tämän vuoden Konstrundaniin! Konstrundan järjestetään tänä vuonna viikonloppuna 12.-13.9.2020.

Tämän vuoden osallistujat ilmoitetaan huhtikuun alussa.

Lue lisää...


konstrundan 2019 kiittää!

Kahdestoista Konstrundan-viikonloppu järjestettiin Suomessa syyskuun toisena viikonloppuna, 7.-8.9.2019. Yhteensä mukana oli 186 vierailukohdetta Kuopiosta idässä Eckeröhön lännessä ja Raaseporista etelässä Inariin Lapissa. Suuri osa osallistujista sijaitsivat rannikon läheisyydessä tai Ahvenanmaalla, mutta mukana oli osallistujia mm. Raumalta, Tampereelta, Hämeenlinnasta, Mikkelistä sekä Oulusta.

Lämmin kiitos kaikille taiteilijoille, käsityöläisille ja muotoilijoille, jotka avasivat työhuoneidensa ovet yleisölle. Kiitos myös kaikille kävijöille: tänä vuonna kävijöitä oli yhteensä noin 12 000! 

Taidepedagoginen tapahtuma Konstens fredag (Taiteiden perjantai) järjestettiin osana Konstrundania perjantaina 6.9.2019. Päivän aikana järjestettiin työpajoja lapsille usealla paikkakunnalla, mm. Helsingissä, Porvoossa, Tammisaaressa, Paraisilla, Pietarsaaressa ja Maarianhaminassa.

Åbolands hantverk r.f. (Turunmaan käsityöyhdistys) toimii tapahtuman järjestäjänä. Kiitämme kaikkia, jotka tavalla tai toisella tekevät työtä Konstrundanin eteen, sekä Svenska Kulturfondenia ja Konstsamfundet-yhdistystä, jotka mahdollistavat projektin toteutuksen.

Tarkempi arviointiraportti vuoden 2019 Konstrundanista löytyy tästä, ruotsiksi. 


konstrundan - mikä se on?

Konstrundan on järjestetty Suomessa vuodesta 2008. Alkuvuosina osallistujia oli lähinnä ruotsinkielisillä ja kaksinkielisillä alueilla. Viime vuosina kiinnostus on kasvanut myös suomenkielisillä paikkakunnilla ja vuonna 2019 vierailukohteita oli mm Tampereella, Mikkelissä ja Oulussa.

Osallistujamäärä on vaihdellut vuodesta toiseen mutta noin kaksisataa ammattilaista taiteen, muotoilun ja käsityön aloilla avaavat työhuoneidensa ja ateljeidensa ovet yleisölle. Keskeinen tavoite on luoda kohtaamisia luovien tekijöiden ja kävijöiden välille.

Vuonna 2020 Konstrundan järjestetään viikonloppuna 12.-13.9. Osana Konstrundania järjestetään myös Taiteiden perjantai 11.9, jolloin lapsille järjestetään käsityö- ja taidetyöpajoja.

Arkistoon...

 

INSTAGRAM @KONSTRUNDAN


 


yhteys

Ota mielellään yhteyttä jos on kysyttävää tai haluat antaa palautetta.

Osallistujille

Osallistutko Konstrundaniin? Tästä löytyy tietoa, painotuotteet, logo ja muuta.

lehdistö

Tästä löytyy lehdistötiedotteet ja lehdistökuvat. 

ARRANGÖR/JÄRJESTÄJÄ

Åbolands hantverk rf / Martina Lindberg
konstrundan.aboland(a)gmail.com
044 9770 773

HELSINGFORS/HELSINKI

Ida Taavitsainen
konstrundan.helsingfors(a)gmail.com
 

VÄSTRA NYLAND/LÄNSI-UUSIMAA

Jani A. Purhonen
044 277 9613
konstrundan.vastranyland(a)gmail.com

ÖSTRA NYLAND/ITÄ-UUSIMAA

Borgå Konstskola / Leena Stolzmann
konstrundan.ostranyland(a)gmail.com
0400 880 526

ÅLAND/AHVENANMAA

Leila Cromwell Morgan Lönnroth
konstrundan.aland(a)gmail.com

ÖSTERBOTTEN/POHJANMAA

Christa Friberg
konstrundan.osterbotten(a)gmail.com
050 555 7507

Beställ nyhetsbrev | Tilaa uutiskirjeemme