Konstrundan rikkoi ennätyksiä tänäkin vuonna!

13.10.2023 klo 14:30
Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettiin jo 16:s Konstrundan. Lähes 350 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa eri puolilta Suomea avasi ovensa yleisölle ja tarjosi kävijöille tarinoita taiteestaan, töitään, työnäytteitä, työpajoja ja ennen kaikkea hienoja ja mukaansatempaavia keskusteluja.

Kaikkiaan Konstrundan-taiteilijoiden luona vieraili yli 31 500 uteliasta taiteen ystävää, mikä on jälleen uusi ennätys. "Se, että osallistujia oli tänä vuonna vähemmän mutta kävijöitä enemmän, osoittaa jälleen kerran, että tällaiselle tapahtumalle, jossa suora kosketus taiteeseen ja sen tekijöihin voi innostaa molemmin puolin on polttava tarve" sanoo projektijohtaja Frida Gullichsen.

Kaikki osallistujat esitellään Konstrundanin verkkosivuilla omalla profiilillaan, ja heihin voi myös ottaa yhteyttä vierailuja ja ostoksia varten Konstrundan-viikonlopun ulkopuolella.

Palautteen mukaan osallistujat arvostavat Konstrundania ja ovat kiitollisia kaikille vierailijoille, jotka ovat tukeneet luovaa alaa. Osallistujilta saatu palaute osoittaa, että tapaamisia ja keskusteluja vierailijoiden kanssa arvostetaan suuresti. "Kontaktin muihin ihmisiin, joita ei muuten koskaan tapaa ja mahdollisuuden keskustella ja olla vuorovaikutuksessa taiteesta." sanoi eräs tämänvuotinen osallistuja siitä, mitä Konstrundan mahdollistaa.

Tärkeintä ei ole aina ostaa jotain, vaan kiinnostuksen osoittaminen taiteilijoiden työtä kohtaan merkitsee paljon. Kuitenkin yli 75 % osallistujista kertoo myyneensä teoksiaan Konstrundan-viikonlopun aikana. Kaikki osallistujilta saatu palaute otetaan huomioon tulevan Konstrundan-vuoden suunnittelussa. Ensi vuonna Konstrundan järjestetään 7.-8.9.2024 ja toivomme saavamme paljon uusia osallistujia! Hakuaika on 15.1-25.2.2024.

Taiteen Perjantain 1 syyskuuta 2023
Konstrundania edeltävänä perjantaina julkaisimme kaikille alakouluikäisille lapsille suunnatun taidetehtävän. Taidetehtävä esitetään lyhytelokuvassa jossa taiteilija Maikku Huovila kertoo itsestään ja työstään ja antaa lapsille taidetehtävän, jonka he voivat tehdä koulussa tai kotona. Tämän vuoden tehtävän nimi on "Hyvä paikka", ja siinä jokaisella on mielikuva tärkeästä tai merkittävästä paikasta ja mielikuva turvapaikasta vaikeina aikoina. Huovila ohjaa kaikkia maalaamaan ja piirtämään tiensä tähän paikkaan. Elokuvan avulla lapset voivat suorittaa tehtävän itse, mutta opettajien ja vanhempien on autettava tarvittavien materiaalien keräämisessä. Ohjeet ja elokuva löytyvät verkkosivuiltamme - Taiteen perjantai.

Elokuva on saatavilla ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi sekä tekstitys kaikilla kolmella kielellä. Elokuvan on tuottanut Filmbutik.

Voit vapaasti jakaa luomuksesi kanssamme sosiaalisen median kautta. Merkitse @konstrundan postauksiin ja käytä meidän hashtageja.
#konstensfredag #taiteenperjantai #konstrundan #konstrundan2023

Perjantaina oli myös tarjolla ryhmävierailuja kouluille ja järjestöille johon osallistui 150 Konstrundan-taitelijaa. Kaikkiaan n. 50 ryhmää, suurinpiirtein 600 henkilöä, kävivät vierailuilla Taiteen Perjantaina.
 

Konstrundan Helsingfors