deltagarna i konstrundan 2022

Här ser du vilka alla som deltar i Konstrundan år 2022. Du ser vilka som finns i din närhet och du kan också söka deltagare enligt teknik eller material som de använder i sitt arbete. Du kan förstås ta kontakt också utanför Konstrundan och enligt överenskommelse besöka aktörerna - och t.ex. handla julklappar lokalt eller beställa ett porträtt av farfar.

sök på namn

Region

Teknik

Övrigt

Visa:   

Lista Karta

442

1. Peter Winquist - Peters Studio & Trädgård

Södra Överbyvägen 137, Eckerö
Jag önskar dig välkommen till min skulpturträdgård som även är mitt Galleri. Jag är utbildad keramiker och formgivare med ett förflutet vid Arabia och Pentik men arbetar numera som fri keramiker. I mitt trädgårdsgalleri finns milstolpar från mitt långa liv med leran och även en del av resultat från symposier och workshops jag arrangerat. Jag befinner mig i det skedet av mitt liv (80+) att min nyproduktion av keramik har saktat ned men mina berättelser och anekdoter lever ett rikt liv. Raku-tekniken utgjort en betydande del i min produktion. Du skall känna dig välkommen, du min utvalda gäst!
Läs mera

2. Siv Linney - Lugnet Keramik

Skarpnåtövägen 356, Hammarland
Siv och Simon Linney Vi driver sedan många år Lugnet Keramik i Hammarland, där vi båda är hängivna drejare och njuter av att jobba med den formbara leran. Vi jobbar mest med brukskeramik, traditionell lergodskeramik med engobe dekotationer och stengods med sparsmakad dekor. Ute på gården har vi vår vedeldade keramikugn, där elden och askan ger keramiken ett levande och varmt utseende undre bränningen. Vi deltar gärna i utställningar då det ges möjlighet, det sätter igång skaparprocessen på ett annat sätt än brukskeramiken, en chans att prova och tänja på det vardagliga. I den gamla ladugården på Lugnet har vi vår verkstad och sommarbutik där intresserade får komma och se var keramiken tillverkas. Under Konstrundan är ni välkomna till Lugnet i Hammarland och träffa oss i vår arbetsmiljö. Vår keramik finns även i Mariehamn på Salt Konsthantverk i Sjökvarteret.
Läs mera

3. Hannele Ögård - Ateljé Blå Fisken

Vargsundsvägen 12, Hammarland
Hos mig kan man hitta konst i många olika typer och tekniker. Jag testar allt nytt jag hör talas om, ibland hittar man något som man verkligen tycker om och vill fortsätta med, ibland blir det bara ett kortare experiment. Mest håller jag på med akryl och blandteknik men även akvareller, textil, gelli print.
Läs mera

4. Rainer Jansson

Postgårdsvägen 44 , Jomala
I mitt skapande utgår jag från metallskrot. Jag får utlopp för min lekfullhet och uppfinningsrikedom av att se hur återvunnen metall förvandlas till skulpturer eller tredimensionella målningar. Jag inspireras av Pablo Picasso och Joel Pettersson.
Läs mera

5. JUDYS ceramics & art

Hindersvägen 1, Jomala
Judy Bradley från London England bor och jobbar på Åland sedan 1978, min keramik är känd för sin farggrann dekoration. Muggar, skålar och vaser och nyligen mera experimentala pjäser.
Läs mera

6. Bo Torgé - TORGÉ ATELJÉ

Jomalagårdsväg 41, Jomala, Åland
Jag arbetar som professionell konstnär och producerar både abstrakta och figurativa målningar.
Läs mera

7. Minna Rundberg - Ateljé & Designshop

Möstigen 15, Jomala
Jag har varit verksam som designer sedan milleniumskiftet. Mitt formspråk är avskalat och jag inspireras av naturens enkla och rena former. Min ateljé är naturskönt belägen vid Ålands hav. I samband med att Åland fyller 100 år så kommer jag att lansera ”Ålandsrummet”, en utställning och jubileumsserie med mattor, textildesign, brickor, brickbord samt glas och porslin. Premiär för nytt Showroom och Pop-Up Designcafé under Konstrundan 2022. Välkommen!
Läs mera

8. Carolina Sundelin - Ateljé KLO

Gregersövägen 8, Mariehamn
Född i Helsingfors 1973. Jag arbetar som bildkonstnär sedan 1999 efter att ha studerat på konstakademin i Haag i Holland. Jag flyttade till Åland 2002. Naturen är min främsta inspirationskälla och jag målar för det mesta med oljefärg på duk. Färg och form har stor betydelse i mitt måleri och jag väljer mina motiv med stor eftertanke. Jag målar ofta detaljer från naturen och skapar mina egna kompostioner av det jag ser och strävar framför allt att uttrycka naturens kraft och estetik i mina tavlor.
Läs mera

9. Kjell Ekström - Finos ateljé

Önningebyvägen 457, Jomala
Arbetar mest i akvarell och akryl. Sysslar lite med blyglas.
Läs mera

10. Marcus Boman Photography

Dalkarbyvägen 4, Mariehamn
Marcus Boman, frilansfotograf och pianist. Studerade musik vid Sibeliusakademin och fotografi, färg- och formlära samt bildkomposition i Tyskland. Efter fyra framgångsrika år som professionell frilansfotograf i Frankfurt am Main flyttade jag tillbaka till Åland 2016 där jag sedan dess verkat som frilansfotograf med uppdrag från främst Skandinavien och Tyskland. Porträtt- och konstfotografin ligger mig varmast om hjärtat men jag gör också reklam- och produktbilder. 2018 gav jag boken Skaparkraft med porträtt av 60 åländska konstnärer och under 2021 böckerna I AM och Jag lever än. Jag har även publicerats i ett flertal internationella magasin och haft utställningar regelbundet. Min konst finns representerad på Ålands konstmuseum. Mer information och min portfolio hittar man på min hemsida www.marcusboman.com
Läs mera

11. Kulturfabriken - Peter Lindberg

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag har arbetat med trä i 26 år. Har specialiserat mig på handgjorda smycken. Allt arbete från träbit till färdig produkt, görs av mig. För hand. Med minsta möjliga belastning på miljön. Använder mig främst av åländska träslag så som al, björk, en, lönn och fruktträd. Genom att blanda flera träslag skapas kontraster och färgskiftningar. ”Allra roligaste är det när någon hämtar en egen träbit som jag skapar ett smycke från”
Läs mera

11. Kulturfabriken - Catja Barck

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Mitt namn är Catja Barck och jag är en konstnär/hantverkare verksam inom måleri, textilhantverk och keramik. Att skapa gör mig lycklig och det vill jag att ska synas i min konst. Jag inspireras av rörelser i livet, i nuet, men också en rörelse framåt mot nya mål. Resor, färger, dofter, tyger, musik, dans och natur lämnar avtryck i mitt skapande. Jag vill röra mig fritt i livet och i konsten.
Läs mera

11. Kulturfabriken - Michele Hermans

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag började med grafik år 2013 efter att ha gått en kurs i serigrafi. Serigrafi gör det möjligt för mig att kombinera min kärlek till fotografi med min kärlek till att skapa posters och grafik i serietidningarsstil. I början var det inte det nordiska landskapet utan det australiensiska landskapet var jag växte upp, som inspirerade mina tryck. Min process börjar med en bild som fångat min uppmärksamhet genom kameralinsen. Jag förvandlar sedan den fotografiska bilden till en digital illustration genom att ta bort färg och ton. Lager för lager avslöjar jag de dolda detaljerna. I mitt senaste arbete har jag experimenterat med att kombinera digitala bilder med ett screentrycksöverlägg, multilagerscreentryck med flera färger och gradientfärgeffekter. Jag har också experimenterat med stora collagrafplåt och utforska mönster och färg.
Läs mera

11. Kulturfabriken - Monique Lundberg

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Min konst berör teman med bildmotiv som intresserar, engagerar och berör mig, från natur och djur till myt- och sagoinspirerade motiv. Mitt konsthantverk utgår från denna bildvärld som jag trycker på linnetyg och syr produkter av. Jag älskar den skapandeprocess som grafiska metoder tillåter, med många spänningsmoment innan det blir färdigt. Det jag vill förmedla och uttrycka med min konst är att väcka och beröra känslor, förmedla olika sinnesstämningar och upplevelser, ofta med en glimt av humor och lekfull glädje.
Läs mera

11. Kulturfabriken - Ralph Branders

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Arbetar med måleri i olika tekniker, olja, akryl , pastell och för tillfället mycket med akvarell. Tecknar ”kontinuerligt”, har även illustrerat en hel del under årens lopp.
Läs mera

11. Kulturfabriken - Ritva Saloranta

Fabriksgatan 4, MARIEHAMN
Jag har arbetat med glas i olika tekniker som fusing, kopparfolie, mosaik, sandblästring, glasmålning och gjutning osv. i över 20 år. Jag vill gärna blanda olika tekniker och lär mig också nya tekniker hela tiden. En viktig del av min verksamhet är utställningar både i fastlandet och på Åland. Jag håller många glaskurser på Åland och har även hållit kurser i Sverige.
Läs mera

11. Kulturfabriken - STUDIO T Tiina Barck

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag är målande grafiker , gillar att experimentera inom konsten. Om man bor på Åland så är naturen en självklar inspirationskälla. Havet , klipporna, grönskan , vilda blommorna , allt. Sommar , höst , vinter och vår . Man hittar alltid något intressant på öarna. I min studio hittar man också keramik : skålar , fat och smycken.
Läs mera

11. Kulturfabriken - Ulla Lindberg

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Jag är mycket nyfiken och ivrig på att utveckla mina grafiska tekniker. Njuter av stunderna i Konstverkstaden och är inte rädd för att testa och åter testa. Jobbar med många olika tekniker som jag visar er, då Ni besöker mig på Kulturfabriken. Min inspiration hittar jag var jag än är, det gäller bara att hålla ögonen öppna.
Läs mera

12. Jonas Wilén

Sjökvarteret, MARIEHAMN
Jag har varit verksam som bildkonstnär på heltid sedan början av 90-talet och arbetar i olika tekniker, oljemåleri, akvarell, teckning och skulptur.
Läs mera

13. SALT - Gunilla von Nandelstadh

Sjökvarteret, MARIEHAMN
Jag har hållit på med textiltryck sedan 1998, och varit medlem i Andelslaget SALT sedan 2002. Min ateljé finns i Hantverkshuset SALT i Sjökvarteret, där jag designar, trycker mina tyger och syr löpare, handdukar, påslakan, kuddar m.m.
Läs mera

13. SALT - Ilse Berg

Sjökvarteret, Mariehamn
Jag väver egen designade inredningstextilier som mattor, kuddar, plädar, sjalar, väskor samt olika klädesplagg. Tar emot beställningar. Jag är del av Konsthantverkshuset SALT
Läs mera

13. SALT - Ann Eriksson textiltryck

Sjökvarteret, Mariehamn
Jag handtrycker tyger i egen design. Färgstarkt och frodigt, mönster i organiska former på kökshanddukar, dynvar, kuddar, löpare, brickor och även stora väggtextilier. Jag har en stark drivkraft att jobba med händerna, och började min bana inom reklambranchen som dekoratör. Nu har jag jobbat 30 år som textilhantverkare. Tanken är att man ska bli glad av mina textilier. Jag är övertygad om att vi påverkas av färger och former, och att vi mår bra av att omge oss med vackra saker.
Läs mera

13. SALT - Anna Nilsson

Sjökvarteret, Östra utfarten, Mariehamn
Jag är en textilkonstnär/konsthantverkare, en nyansnördig bildskapare, och utbildad bildvävare . För tio år sedan bytte jag teknik till broderad nåltovning med pärlor på linnetyg, mitt fokus är att leka med färgnyanser och ytor. Motiven är ofta abstrakta hav, växter och landskap/natur. Produkterna är tavlor i olika storlekar och kuddar, unika bilder och ingen serieproduktion av samma bild. Jag ingår i konsthantverkargruppen SALT där jag även har min verkstad.
Läs mera

13. SALT - Farfars pojke

Sjökvarteret, Mariehamn
Främst arbetar jag med att väva färgglada trasmattor och -löpare under namnet Farfars pojke. Fokus ligger på att ta tillvara de resurser som redan finns och göra något nytt av det. Den rena njutningen i att få välja ut de finaste färgerna ur ett hav av nystan, och sedan kombinera dessa till en harmonisk blandning är den bästa delen i skapandeprocessen för mig, och att se det färdiga resultatet förstås. Tar emot mattbeställningar med kundens önskemål om färg och storlek. Även nåltovning och annat textilt hantverk hinns med mellan inslagen. Är verksam i SALT konsthantverks lokaler i Sjökvarteret.
Läs mera

14. Berit Olanders - Ateljé Stavamostersväg 2b

Stavamostersväg 2b, Mariehamn
Jag är textilkonstnär och illustratör med ateljé i Mariehamn. På årets Konstrunda kommer jag att visa illustrationer och målningar som handlar om mitt ursprung. Min debutroman ”Vemses flicka är du då?” kommer att lanseras i samband med utställningen. Bilderna, liksom berättelsen, handlar om vem och vad som präglat mig till att bli konstnär. På utställningen kommer jag att visa många porträtt.
Läs mera

15. Kaj Lindström - Västra Esplanadgatan 7 A

Västra Esplanadgatan 7 A, MARIEHAMN
Jag målar figurativt i olja på duk. Motiven är landskap och interiörer.
Läs mera

16. Maj Branders

Skillnadsgatan 33, Marieham
Hej. Jag arbetar med skulptur ,konstkeramik, raku samt brukskeramik. Mina material är lera,betong,gips och metall.
Läs mera

17. Johan Karlsson - The Little bbq's Junk Art

Krokviksgränd 2, Mariehamn
Jag gör skulpturer av metall, till mestadels av återvunnet metallskrot. Oftast gör jag olika djurskulpturer. Men även robotar och konsthantverk.
Läs mera

18. Hulyas Foto & Konst

Roskarlsvägen 2 A1, Mariehamn
Som bildkonstnär arbetar jag med alternativa fotografitekniker, tryck och akvarell. Jag har ett stort intresse för natur och miljö som tydligt avspeglar sig i mitt konstnärliga arbete. Min konst kan behandla små och stora frågor, natur, estetik och miljö. Min önskan är att betraktaren skapar sin egen uppfattning och relaterar till mina konstverk på sitt eget sätt. Därför har mina konstverk ofta visats i en form där besökaren kan interagera med egen känsla.
Läs mera

19. Klas Gustafsson - Båthuset, Söderhällsvägen 124

Söderhällsvägen 126, Lemland
Jag har hela livet tyckt om att arbeta med mina händer, skapa i olika material. Tidigt ritade jag i blyerts och tusch. Jag började måla i olja på 80-talet, sen har jag haft ett långt uppehåll i målandet, och startade igen 2016 när jag gick i pension. Jag har alltid arbetat inom grafisk produktion, är utbildad inom pre-print och har skapat olika produktioner i färg och form för olika material och tryckmetoder. Har genomgått en mängd kurser i tryckteknik, kamera-, bild-, färg- och formlära likväl som typografi, databehandling av bilder, typografi etc. Utbildad reproduktionsfotograf. Arbetat på den egna reklambyrån såsom Reklamgrafiker/AD. Startade egen reklambyrå 1993 och har tills jag slutade 2016, producerat ett stort antal tidskrifter, tryckalster, PR-material för olika behov, ritat över 100 logon (prisad för logo-design). Designat frimärkshäfte, förstadagsstämpel, etc. Är nu tillbaks bakom staffliet och målar mestadels i akryl och olja. Akrylmålning Medis. Autodidakt. Jag testar olika material, metoder och infallsvinklar. Jag vill att mina verk skall var litet annorlunda. Skapar även skulpturer av trälister. Mina målningar kan vara abstrakta, där åskådaren fritt kan tolka innebörden, eller de rent konkreta eller naturalistiska. Försöker komma ut ur det hårt grafiska formspråket. Ställer denna gång ut målningar i olja, även verk i planglas och mobiler i trä.
Läs mera

20. Anette Gustafsson - Ateljé Grundkullen

Solhemsvägen 21, Lemland
Jag är akvarellmålare med naturen som största inspirationskälla. Jag målar gärna i det stora formatet, skärgård, undervattenslandskap och porträtt. välkommen att besöka min utställning och ateljé.
Läs mera

21. Katja Syrjä - Litografiverkstad

Åttbölevägen 466, Pålsböle
Jag är bildkonstnär som bor och arbetar på Åland. Jag arbetar huvudsakligen med stenlitografi, naturens färgpigment samt handgjort papper av naturmaterial omkring mig. Temat berör ofta om naturhistoria, miljö eller vetenskap. Arbetsprocessen är en viktig del av verket. Jag utexaminerades från Bildkonstakademin som magister i bildkonst år 2003.
Läs mera

22. Isa Hällström - Ateljé Långviken

Långviksvägen 84, Bastö, Finström
Jag har arbetat i olika tekniker sedan 1970-talet. Under senare år har jag främst målat akvarell, är fascinerad av vattnets inverkan på pigmentet och att man aldrig blir fullärd. Under åren har jag hållit många kurser i akvarellmålning och gör det fortsättningsvis. Jag arbetade under 1990-talet som bildlärare vid Ålands folkhögskola. Har deltagit i och haft många egna utställningar både lokalt och i Norden. Som pensionär har jag nu mera tid att ägna mig åt målandet. Min näromgivning är vacker och sjönära. I år har jag delvis återgått till akrylmåleri, som jag gjorde i början av 2000-talet.
Läs mera

23. Olivia Dansdotter Sarling

Kvarnbo-kyrkvägen 48, Saltvik
Jag är konstsmed utbildad vid Järnakademien i Västernorrland, med gesällbrev från Sveriges hantverksråd. Jag har min smedja i Kvarnbo på Åland, i anslutning till Vinsmedjan och Galleri Skarpans. Här jobbar jag främst med järn, men blandar gärna in andra oädla metaller, läder och trä. Mina verk kan vara både mörka och lekfulla, vilket rimmar med järnets naturliga temperament. En bit järn är både blyg och helt gränslös!
Läs mera

24. Juta Policja - Kulla konst studio

Sundsvägen 490, Kastelholm
Jag är en professionell målare från Lettland. Jag kommer från konstnärsfamiljen. Min mor var en välkänd textilkonstnär under sovjettiden och gick senare över till målning. Min styvfar är målare och konstprofessor i Lettland. Det var naturligt att jag och min bror också blev målare. Mina föräldrar byggde ett sommarhus med ateljé nära Östersjön och i många år har jag bott och målat där. Jag hade en period i mitt liv, då jag målade ihop med min ex pojkvän. Det var en bra upplevelse att arbeta tillsammans, men det är spännande att göra allt själv. För sju år sedan flyttade jag till Åland. Här har jag hittat kärlek och ny familj. Åland är en riktigt vacker och lugn plats att leva och skapa. Jag älskar att måla saker omkring mig. I mina verk vill jag visa att även en enkel pumpa eller gammal juicepanna kan bli en intressant bild i konsten. Jag älskar att använda olika texturer för att öka känslan, att allt kan vara speciellt. Jag försöker skapa en känsla av harmoni med lite mystik.
Läs mera

25. Mia Englund

slottsvägen 134 , Sund
Jag jobbar med lera, vilket är ett fantastisk naturmaterial med oändliga möjligheter och en hel del omöjligheter ; lite som livet i stort. Jag drejar, kavlar och bygger i lera. jag jobbar småskaligt och gärna nära kund med både inredningsdetaljer och rena bruksföremål, ofta med fokus på funktion och enkelhet.
Läs mera

26. Alejandra Sanchez Soto - Rogrund Skaget 60

Skaget 60, Vårdö
Jag har hållit på med konst sedanj ag var liten och växte upp i Colombia. Året 1997 var ett viktigt år för mig som tonåring, när jag blev antagen till ungdoms-salongen på den internationella biennalen i Medellin. Efter det studerade jag arkitektur i Medellín och sedan i Madrid, Spanien. Min resa tog mig till att studera vidare och jag valde inredningsdesign och grafisk formgivning. Sedan hamnade jag på Åland och blev inspirerad av lokalt hantverk och har gått två år på Hantverkslinjen på Ålands Folkhögskola.
Läs mera

26. Louise Nordström - Rogrund, Sandö

Skaget 60, Vårdö
Konsthantverket har funnits med som en röd tråd genom hela mitt liv. Kreativiteten likaså. I mitt yrkesliv som legitimerad psykoterapeut var kreativiteten en av grundstenarna. Parallellt har jag alltid ägnat mig åt konsthantverk på ett eller annat sätt. Från minsta silverarbete till att ha byggt möbler och hus. Uppväxt med en mamma som var keramiker och målade i akvarell. Idag är jag tidsmiljonär och styr över min tid. Detta innebär att konsthantverket finns i mitt dagliga liv - från idé och tanke till förfärdigande. Jag gör mest skulpturer och använder/ lär mig att använda det material som bäst åskådliggör det jag vill förmedla. Ofta har mina skulpturer ett psykologiskt djup dvs de ska inte bara vara vackra utan ha en innebörd. Min plats i den åländska skärgården där jag ritat husen och själv byggt en hel del, har också behövt sin utsmyckning där både installationer (t ex min hattskog) och skulpturer av trä, lera, betong och metall funnit en plats.
Läs mera

27. Erica Törnroth - Ege T Hantverk

Munkviksvägen 17, Brändö
Naturen och skärgården inspirerar till det enkla och fina. Min passion är att få jobba med händerna och lyckas med processen från idé till produkt. Det är fascinerande att se produkten växa fram i väven, på tryckbordet eller vid garvning av fiskskinn. Hållbara och slitstarka produkter i naturmaterial gläder kunden och mig. Min grej är att tillverka produkter som kan användas varje dag.
Läs mera

28. Ateljee Anne Kuntsi

Rantakatu 14 B (sis.käynti Blasieholmankadun puolelta), Uusikaupunki
Jag är en intuitiv konstnär. Mitt nya projekt inom konsten är en ekologisk (eco printing) växtfärgningsprocess. Tystnaden är grunden för mitt arbete. Att göra är att se, lyssna och föra dialog mellan bilden och jaget. Jag har verkat inom skönhets- och modebranschen över 20 år (som make-up artist och stylist) . Som konstnär har jag jobbat i över 10 år, anordnat flera egna utställningar och deltagit i flera gemensamma utställningar. Jag har även anordnat veckosluts-och veckolånga målarkurser från 2009 i Finland och utomlands (Frankrike och Kreta). Jag flyttade från Esbo till Nystad 2019. Jag är också en passionerad fotograf, som har anordnat utställningar.
Läs mera

29. Villa Rannveig

Punttistentie 62, Töfsala
Rannveig Steinthórsdóttir Rannveig har ett stort intresse för naturen, alla möjliga kreaturer intresserar henne och också foglar. Nu har hon bestämt sig att ge en möjlighet för ugglar att komma ut ur skuggor och presentera sig. Fortfarande jobbar hon med miniatyrer och i år ser vi några planlösningar som egentligen visar olika stämningar tillsammans med Pekka’s texter. Rannveig föddes i Akranes, Island år 1967 och blev färdig från Islands konstakademi 1995 och har studerat kläddesign vid Kuopion muotoiluakatemia under åren 1998-2000.
Läs mera

30. Studio Pia Rousku

Österretaisvägen 53, Korpo
Jag heter Pia Rousku. Arbetar som Konstnär och är bosatt i Åbolands skärgård i Korpo. Min Studio finns på vinden i mitt hem och jag arbetar i abstrakt form. Jag Influeras av årstids växlingar, naturens färger och former. Situationer i livet och människor påverkar mitt skapande.
Läs mera

31. Anna Nyreen Atelje

Lytarvägen 7, Nagu
Jag är en keramik konstnär, som bor och arbetar i Åbolands skärgård. I min praxis växelverkar det skulpturala keramiska arbetet med formgivning av bruksföremål, ger mina bruksföremål ett skulpturalt uttryck och mina skulpturer taktila egenskaper, som inbjuder till beröring. De senaste åren har jag formgivit och producerat keramik till fine dining restaurangerna Back Pocket, Demo och Finnjävel.
Läs mera

32. Catarina Johansson - Café Oak tree

Sandnäsintie 6, 21650 Parainen, Parainen
Jag heter Catarina Johansson och som artist och konstnär känner man till mig med namnet Katyayani. Jag är bildkonstnär, musiker och samhällspedagog. Jag arbetar tvärkonstnärligt och samarbetar gärna med olika konstaktörer. Med min konst vill jag väcka tankar och känslor i relation till livet, naturen och framför allt om hopp. Att kunna vända tunga och svåra saker till det positiva är kanske något man kan se i mina konstverk.
Läs mera

33. Johanna Fredenberg - Studio Njut

Köpmansgatan 6, Pargas
Jag har alltid älskat att skapa med mina händer. Att forma föremål i lera, vare sig det är genom att dreja eller skulptera dem, känns ursprungligt och direkt, och ibland är det ett helkroppsarbete. För mig handlar konsten och hantverket om att undersöka vad ett gott liv kan vara, både i själva arbetsprocessen och slutresultatet. Mina skulpturer är kvinnor liksom jag, och min brukskeramik är sådant jag använder hemma, men som inte hittas varsomhelst.
Läs mera

33. Martina Snåre - Studio Njut

Köpmansgatan 6, Pargas
Jag har ritat och målat sedan barnsben, men de senaste åren har jag gett konsten mer tid än förut. Jag både målar (både i akryl och olja) och sysslar även med keramik. Konsten är min yoga - det är mitt sätt att må bra - och det hoppas jag också kunna förmedla såväl i bild som form.
Läs mera

34. Cornelius Colliander

Skolmästargatan 4 E, Pargas
Jag arbetar med vedeldad keramik, blandar mina leror och glasyrer själv och forskar i användningen av naturligt förekommande material (aska, leror och bergarter) som råvaror till keramikframställning.
Läs mera

35. Jill Christiansen - Stentorp fårfarm - lammastila - sheepfarm

Skråbbovägen 222, Kirjala
Jill Christiansen Det Finska lantrasfåret med sin mjuka ull, rika färgnyanser och sin krulliga päls är en aldrig sinande inspirationskälla för min verksamhet. I samarbete med skickliga lokala stickerskor skapar jag bl.a ylletröjor, ponchos, mössor och shalar av den ofärgade lammullen, till största delen från egna får på Stentorp. I mönstren syns intryck från den omgivande naturen, Kalevala och Vikingatida mytologiska berättelser och min kärlek till vår skärgård. Lammskinnen blir västar, mössor, stolor och remsor av restbitarna vävs till sittunderlag och handväskor. Hållbar utveckling , etisk och ekologisk uppfödning av får och produktion av hantverk har varit ledstjärnorna under min 35 åriga verksamhet.Min brand strävar till att skapa långvariga produkter åt modärna konsumenter genom att lyfta fram traditionella värden. Har under åren hållit föredraget ” Finnsheep as a source of creativity ” i Finland och utomlands. År 2018 blev jag utnämnd till Hedersmedlem för Finska Fåravelsförbundet r.f. År 2019 erhöll min Vikingtröja första pris i kategorin Handstickat av 100 % ull under New York Sheep and Wool Festival.
Läs mera

36. Aino Kivisaari - Ainon ateljé / Ainos ateljé / Ateljé Aino

Nokiagatan 2 A 8 / Nokiankatu 2 A 8 / Nokia street 2 A 8, Åbo / Turku
I första hand är jag målare, men arbetar även med grafik och experimentella tekniker. Min motivkrets varierar från det föreställande och fantasi / symbolik ända till abstrakt. Enligt motivet väljer jag tekniken, som kan vara olja, akvarell, collage, eller någon form grafik....
Läs mera

37. Hilja Roivainen - Manillan Kulttuuritehdas, Ullakko

Itäinen Rantakatu 64, Turku
Mitt landskapsmåleri är en övning att visualisera miljöerfarenhet. Jag också arbetar som bildkonstnär och konstlärare. Just nu är jag doktorand vid Åbo Universitet. Ämnet för min avhandling är Utopiska landskap i nordiskt 2000-talets måleri. Min forskning har utvecklats från eget landskapsmåleri. Jag tänker att den konsthistorisk forskning ger man mycket olika idéer om konst och visuella kultur.
Läs mera

37. Marjo Yli-Antola - Manillan kulttuuritehdas, Ullakko

Itäinen Rantakatu 64, Turku
Bildkonstnär och konstmålare.
Läs mera

38. Raimo Mattsson

Malmgtatan 12A 5, ÅBO
Jag är hemma från Eckerö på Åland men bor och arbetar sedan 80-talet som bildkonstnär och lärare i Åbo. Mitt ursprung som fiskarson och att jag vuxit upp på landsbygden har med säkerhet färgat mitt konstnärliga uttryck, inte endast gällande teman, utan kanske snarare när det handlar om stämningar och att spegla min syn på livet i stort. I mina målningar strävar jag till att förmedla något som jag själv kallar "en längtan utan saknad". Ett slags realistisk, allmänmänskligt och pragmatiskt sätt ta sig an existentiella utmaningar. Jag vill att mina målningar i första hand ska förmedla ett poetiskt lugn, en inre balans, harmoni. Jag vill också att min konst ska vara progressiv i den meningen att den inte endast ställer frågor utan att varje frågeställning i sig har ett svar. I min konst vill jag ta steget ut, att stiga ur båten och tro på att vattnet bär. Det är ögonblick av beslut och mod. Det är ögonblick som gör det obekanta bekant, gör en främling till vän och som gör en fånge fri. I min konst vill jag fånga dessa ögonblick. Jag skalar bort förklaringar och bortförklaringar. Jag samlar på tystnader, tysta ögonblick, för att skapa världar av dem. Konst är för mig en övertygelse om att allt går, allt finns! Konst består av ögonblick, avgörande halvnoter eller knappt hörbara fraseringar. Konst är det tysta, korta, obetydliga penseldraget och nyansvalet. Det är en kommatering och en paus mellan orden som ingen lägger märke till, men som på ett avgörande sätt håller ihop alltsammans. Det är i tystnaderna man finner de långsamma ögonblicken som gör den stora skillnaden.
Läs mera

39. Arja Valkonen-Goldblatt - Galleria/Työhuone Leipomo

Juhannuskatu 10, Turku
Jag tog examen som målare -75. Sedan dess har jag varit verksam inom bildyrket, Jag har ingen interes att bli pensionerad. Jag fick Statens konstnärspension 2016. Genom åren har jag använt nästan alla tekniker från grafik till performance i mina verk. De senaste åren har cirkeln slutit sig och jag har fokuserat på att måla, främst i olje- och pastellfärger. Att måla, som att göra all annan konst, är ett sätt för mig att existera. När den är som bäst att göra konst är som att andas in och ut ... i värsta fall är det det svåraste du kan ha. Självcensur är den värsta fienden på jobbet. Det är svårt att inte tänka på mottagarna av verken, tittare. Om jag känner människors blick på mitt studio när jag målar, det påverkar vad jag gör, jag börjar se mitt arbete med deras ögon. Jag kan inte vara ärlig mot mig själv då. Under arbetsprocessen gör målningen sig innehåll som kan förvåna mig: Det här är vad det är... Det är bra. Vid sidan av måleriet har tillverkningen av konstnärsböcker länge pågått. De senaste åren har jag sammanställt konstnärsböcker av en mängd olika material. Böckernas sidor komponeras till exempel skärvor av glas, hår eller plagg. Dessa böcker liknar miniatyrskulpturer, det kan de inte bläddra. I dessa böcker ger materialet innehåll, en berättelse, till verket. Utgångspunkten för några av mina konstnärsböcker är en färdig, gammal bok, ett föremål. Jag kommer att skriva om det genom att redigera den genom att klippa, ta bort, lägga till, måla. Att göra konstnärsböcker har hjälpt mig i mina ansträngningar att komma till kärnan i min konst, rakt in i berättelsen. Mitt arbete jag skulle kunna beskriva det som en läsupplevelse, som går från sida till sida, från början till slut. Ju längre du kommer, desto mer ju färre ord går. Kvar är en stark känsla, en tätningsfråga. När jag jobbar med konstnärsböcker, jag berättar en historia. Samtidigt läser och skriver utan ord. "En konstnärsbok är en hybrid, multidisciplinär enhet som huvudrötterna är tvåfaldiga: först, naturligtvis, i litteraturen och dess bärare, boken, men ännu mer inom bildkonsten.” Professor Yrjö Sepänmaa. Att tillhöra Konstnärbokgrupp Biblioteko (www.biblioteko.fi) har utökat mitt uttryck i konstformen. Om jag inte gjorde konst skulle jag vara en annan person, förlorad i mitt liv. Genom konsten får jag kontakt med andra människor, men jag dyker också in i mig själv, och jag undrar. När jag accepterar mitt arbete, accepterar jag också mig själv; det här är jag.
Läs mera

40. Visual Artist Pirkko Mäkelä - Haapalinna Studio

Kauppiaskatu 16, TURKU
I mitt arbete söker jag efter den påtagliga ytan mellan den inre och den observerbara världen genom introspektion under målningsprocessen. Jag blir tänd när något får en metaforisk betydelse. Jag binder ihop själen och förnuftet inom begreppet tid. Genom bildspråk överväger jag komplexiteten i dessa dualiteter.
Läs mera

41. Jaana Valtari - Taiteen talo, Rettig

Nunnankatu 4, Turku
Jag är bildkonstnär och bor i Åbo. Min teknik är oljemålning. Jag avlade examen som bildkonstnär vid Åbo Konstakademi år 2012. Sedan dess har jag årligen haft privata utställningar och deltagit i grupputställningar. Jag är intresserad av människan och miljö. Karaktärerna i mina målningar är ofta på väg någonstans eller de går på stranden. Jag har målat också interiörer som vardagsrum eller festlokaler. I målningsprocessen är jag intresserad av öppenhet, möjligheter och frihet. Under färglagren kan man se kolteckningarna och därmed processen.
Läs mera

41. Jone Mutka - Taiteen talo, Rettig

Rettigin taiteilijatilat työhuone 447, Nunnankatu 4, Turku
Jag är en bildkonstnär och grafiker från Åbo som främst arbetar med serigrafi, installation och glitching. Jag tar ofta ämnen från konsthistorien, det omgivande samhället och populärkulturen, från såpoperor till reality-tv.
Läs mera

41. Kristina Isaksson - Taiteen talo, Rettig

Nunnegatan 4, Åbo
Min inspiration kommer från naturen. Jag är intresserad av de små detaljerna i min egen vardagliga omgivning; stenar växter och djur men också de stora helheterna, himmel, hav och jord lockar mig. För det mesta målar jag med akrylfärg. I mina målningar använder jag mycket naturpigment och kombinerar tunna akvarellaktiga färgytor med expressiva tjocka färglager.
Läs mera

41. Lena Kuivisto - Taiteen talo, Rettig

Nunnankatu 4, Turku
Jag har jobbat som bildkonstnär sedan 2004. Det blev några års paus i mitt konstnärliga arbete när jag blev mamma och när jag jobbade som lektor i bildkonst. Nu har jag sedan 2019 fortsatt att arbeta som konstnär och jag har arrangerat fem olika utställningar i olika delar av Finland.
Läs mera

41. Lotta Leka - Taiteen talo, Rettig

Nunnankatu 4, Turku
Du är välkommen att bekanta dig med konstverken grafik i min studie, samt att prova akvarell monotyp och cyanotyp tekniker. Jag är bildkonstnär och grafiker från Åbo. Jag kombinerar grafiska tekniker med till exempel teckning, målning och sömmar. Jag gör konstvårdsarbete, koordinerar samhällskonstprojekt och samarbetar i arbetsgrupper. Då och då arbetar jag i långa processer och gör dubilds av andra människor. Jag är medlem t. ex. av Finlands Konstgrafiker och Åbo Konstnärsförbund. Jag tog examen från Åbo Konsthögskola 2015 och från Kankaanpää konstskola 2021.
Läs mera

41. Minna Maija Lappalainen - Taiteen Talo, Rettig

Nunnankatu 4, Turku
Jag tog examen som målare, men jag blev ingen egentlig målare. Som passionerad ritare har jag utvecklat en teknik som passar mig, där jag kan kombinera en levande linje med en bländande genomskinlig färgyta. Jag använder ett silkeslent fint skisspapper som fästs på papperet som grund för mina koltorra pastellarbeten, på vilket tunna lager färg kan appliceras eller torkas av med ett sämskskinn. Jag gör även tredimensionella verk, samhälls- och miljökonst och iscensättning.
Läs mera

41. Paula Suominen - Taiteen talo, Rettig

Nunnankatu 4, Turku
Jag är intresserad av naturbaserade teman och människans relation till naturen. Utgångspunkterna för mitt arbete är ofta en personlig koppling till naturen och upplevelser av naturligt ljus och ljuslöshet. Det är fascinerande att studera naturens organiska former, årstidernas ljus och livets förnyelse och blekning i samband med det naturliga kretsloppet. Styrka och sårets känslighet finns i naturen samtidigt. Skönhet och fulhet. I mitt arbete behandlar jag även teman femininitet. De överlappande teman blandar mytologi, naturvetenskap och kvinnliga bilder av konsthistorien, samt tid och personliga upplevelser. Jag arbetar mycket inom bildkonstområdet: Förutom att göra traditionell bildkonst deltar jag t.ex. samhälls-, miljö- och offentliga konstprojekt. De senaste åren har jag gjort offentliga konstmosaiker t.ex. Fisken berättade för fjärilarna, Viinamäki dagis i Åbo 2020. Drops of Posio, i samarbete med barnen på dagis Posio dagis 2021 Strange Flowers, Suvantola Park, KulttuuriKauppila och Ii kommun 2019. Mandala, ett gemensamt arbete med lokalbefolkningen, ytterväggen på Posio-biblioteket Posio 2018 och Arctic Waters, Mural Lapland Central Hospital Rovaniemi 2017. De viktigaste teknikerna i mitt arbete är oljefärg och kol i målningar. Förutom träkol på ritningarna använder jag andra plottrar efter behov. Väggmålningen är målad med vattenlösliga färger. I mosaik använder jag keramik och betong. Min tavla Summer Light är Pentiks tyg från 2021 och framåt.
Läs mera

41. Reija Palo-oja - Taiteen talo, Rettig

Nunnankatu 4, Turku
Reija Palo-oja tog examen med en Master of Fine Arts från Konsthögskolan 2001. Sedan hon tog examen har hon aktivt hållit separatutställningar och deltagit i gemensamma utställningar. Palo-oja målar huvudsakligen flerdelade verk, där måleriets gränssnitt från abstrakt konst överlappar varandra, till känsliga färgytor och till referensämnen. Palo-ojas verk betonar också en stark koppling till måleriet, självtillit och nyfikenhet på måleriets möjligheter. Palo-ojas verk ingår i statens, HAMs, Finlands konstförbunds, Åbo stads och HNS:s konstsamlingar.
Läs mera

41. Sini-Meri Hedberg - Taiteen talo, Rettig

Nunnankatu 4, Turku
Mina målningar är inspirerade av den norra himlen, abstrakt expressionism och tyskt romantiskt landskapsmåleri från 1800-talet. I mina verk tittar jag på universella frågor om varande och död, och jag närmar mig dem utifrån aktuella perspektiv. Målningen verkar ibland tvetydig för mig, och ibland kan betydelsen förtätas till en svart fyrkant. Färgerna, liksom det indikativt målade landskapet, leder mig till de frågor som ständigt upptar mina tankar: Hur definierar man en persons tid, vara? Var kommer jag ifrån, vart är jag på väg?
Läs mera

41. Taru Salonen - Turun Taidegraafikot - Taiteen talo, Rettig

Nunnankatu 4, Turku
Jag är grafiker och bildkonstlärare från Åbo. Jag arbetar på Åbo Printmakers-föreningens verkstad. Mina verk är främst träsnitt. Jag gör även litografi och djuptryck. Åbo Printmakers-föreningen driver en grafisk verkstad belägen vid Åbo konsthus i Rettigfabriken. Föreningen anordnar årliga kurser öppna för alla om olika grafiska tekniker i verkstaden.
Läs mera

41. Tiina Vainio - Taiteen talo, Rettig

Nunnankatu 4, Turku
Jag är utbildad bildkonstnär och grafiker och har utökat min expertis att inkludera såväl scenografi, miljökonst som installationer . I mina verk användar jag mig av överraskande material, läckra och mångfacetterade kombinationer och tillvägagångssätt: jag målar på segeldukar, skulpterar med ris och grenar, grafiktryck bildar en tapet - materialen berättar sin egen historia. I mitt arbete njutar jag av handarbetet; att tälja i plast och gröpa ur trä, att placera fjäderlätta silverhinnor på ytan av ett verk. Tematiken i mina verk utgår ofta från naturen eller människans närmiljö vare sig det handlar om ogräs, fjärilslarvernas utveckling eller den abstrakta betydelsen av dessa. Jag behandlar också svåra, omtvistade teman i mina verk: förändringar i landskap, stadsbild eller kulturlandskap, naturens uthållighet eller det sviktande mänskliga sinnet. Jag tror på skönhetens kraft och på att genom den kunna ta upp också svårare saker. Jag ser skönhet nästan överallt. En målning av en grävskopa intill en grusgrop kan vara vacker. Ibland är humorn närvarande i mina verk som en glimt i ögat. Jag för fram min konst också annorstädes än i bara traditionella konstuppvisningssammanhang och samarbetar gärna med aktörer från olika fält. Mina verk finns utställda i många betydande samlingar (Museum of Contemporary Art KIASMA / Staten, Kone-stiftelsen, Åbo och Tammerfors städer, Åbo konstmuseum, etc.). Jag har också gjort många offentliga konstverk och varit aktiv på konstnärsorganisationsnivå. Jag är bildkonstnär, konstpedagog och jurist till utbildning.
Läs mera

42. Kutomo Hannele Köngäs

Kalloistenkatu 6, Turku
Jag är en ullentusiast som älskar ullen från det hotade grå fåret från Kainuu och jag väver halsdukar och sjalar av ull av dem. Min inspiration får jag från de färger jag får från växterna, så jag färgar mina produkter med odlade färgämnen i färgköket bredvid väveriet. Mina produkter bygger på mina kunskaper om textilhistoria och ekologiskt tänkande.
Läs mera

43. Arita Mäkelä - CarniWear / Dixieland

Kärsämäentie 35 B1, Dixieland, Turku
Vissa lyckliga hittar ett sätt att förverkliga sin passion redan i ungdomen, medan andra hittar den först senare. Ändå bättre sent än aldrig! Personligen är jag en sådan senblommare, men i framtiden är jag fast besluten att vara bäst på allt vad jag gör. Jag heter Arita, och jag är en textilkonstnär som skapar bärbar konst. Längs vägen har jag provat allt från tygvävning till grafisk design, från reklambyråarbete till skräddarsydd sömnad och kläddesign, från burlesque till evenemang produktion. Ganska många fina kreativa grejer, men något saknades ändå. Under det senaste året har jag äntligen upplevt min egen upplysning, och jag har uppfunnit en produkt som jag verkligen vill göra och även mitt eget sätt att göra det. Jag har hittat ett sätt att kombinera mina två älskade saker, dvs mina grafiska färdigheter med tyger och sömnad. Jag har äntligen hittat min riktiga passion! Mitt mål är att skapa utomordentligt fantastiska konsttygmärken "ART Patches" för utomordentligt fantastiska människor! Du kan fästa CarniWear ART Patch på baksidan av din unik jacka eller canvasväska, eller så kan du använda den för att lysa upp ditt hem, till exempel som ett inramat konstverk eller på omslaget till en inredningskudde. Mitt sätt att göra bilderna jag ritar eller komponerar på tyger är mest baserat på applikationer och maskin- eller handbroderier, förutom att pärla, garnera, måla. Bara fantasin sätter gränser för att skapa dessa unika konsttygmärken! Jag hittar teman och idéer till mina konsttygmärken överallt, eftersom de kan representera nästan vad som helst. Allt material jag använder för mina tygmärken är till största delen återvunnet, hämtat från loppisar eller på annat sätt samlat av mig själv genom åren. Du kan få den bästa uppfattningen om specificiteten av mina konsttygmärken genom att se dem på plats, eftersom partiella tredimensionella såväl som rika texturer är viktiga för dem. I de flesta av mina unika tygmärken har jag kombinerat upp till dussintals olika tyger för att skapa de intryck jag vill ha, och förutom tygerna har de t.ex. fjädrar, sidenblommor, smycken, pärlor, klockor. Du är varmt välkommen att kolla in mitt CarniWear ART Patch-konstverk i min ateljé på Leafs gamla chokladfabrik i Åbo! Utöver mina konsttygmärken visar studion även de performance och konstkostymer jag har gjort.
Läs mera

44. Mari Metsämäki, kotityöhuone

Jäkärlän puistokatu 18D 29, Turku
Jag är både självlärd och magister i bildkonst, på samma gång. Kunskaper inom konstområdet är lite konstigt. För mig är konst en hjärnaktivitet och engagemang i världen. Att arbeta med en källa till kreativitet gör mig lycklig. En överraskande idé eller insikt är alltid en välkommen gäst. För tillfället arbetar jag med skulpturer och så gör jag smycken av elektriska ledningar. Jag försöker också förvandla livshändelser till en rejäl berättelse.
Läs mera

45. Piia Aaltonen - Vuonue

Korvenalantie 236-1, Preitilä
Jag är Piia Aaltonen, företagare med företaget Vuonue, och det är min passion att hitta mångsidig användning för finländsk ull. Jag har designat ett brett utbud av garn och stickinstruktioner . Min butik har även färdiga ullprodukter, t.ex. filtskor, mössor och andra accessoarer, smycken och sticktillbehör. Våra egna får och lanthöns lever och syns på innergården. Hela företaget har sitt ursprung i ull från våra egna får, men under åren har vi expanderat till att använda ull som produceras över hela Finland.
Läs mera

46. Jaana Aarikka

Nahkurintie 13, Marttila
I mitt arbetsrum visas bl.a. oljemålningar och keramikkrukor
Läs mera

47. Antero Kare - Someron Kivimeijeri

Turuntie 1034, Somero
Jag målar, skulpterar och gör installationer
Läs mera

48. Keanne van de Kreeke - Keanne illustration

Savolaisentie 50, Hirsjärvi
Min konst föds ur vardagen, drömmar, kvinnlighet och natur. I mitt arbete öppnar sig en varm och tolerant värld av fantasi. Ofta utgår verken från de små detaljerna i vardagen, men det finns också en antydan till skugga – en outsider. Jag kommer från Nederländerna och arbetar som bildkonstnär och illustratör och är involverad i community art-projekt. Mina verk kan också ses i sagoböcker, utbildningsmaterial, på offentliga platser och på teater.
Läs mera

49. Seppo Lagom - Vanha Pappila

Suomusjärventie 266A, Kiikala, Salo
Mina målningar är knutna till naturen. Deras struktur uppstår genom det undermedvetna i mitt medvetna jag. Jag ritar och målar bilder på dukar eller i skissböcker. Dessa bilder är viktiga för mig eftersom det är då jag får se mina ursprungliga tolkningar av naturen, de fungerar som manuskript för en talare. Jag gillar naturen och att gå där, man får se variationen av ljus och skuggor och den nattliga stjärnhimlen. Mina målningar är födda ur mina egna känslor och de bevingas av mina sinnen. Verken är målade med oljepastell och oljefärg.
Läs mera

50. Sofia Maleike-Ruohola - Kvinnoporträtt-Naiskuvia

Liipolantie17, Pertteli
Jag är intresserad av att utforska en kvinnas liv. Under kvinnans ansikte döljer sig hela hennes historia. Kvinnans mamma - kvinnans barn - kvinnan själv. Historien är samtidigt privat och igenkännbar för många andra. Med dessa ideal i åtanke har jag arbetat med bilder och funderat på hur man kan kristallisera en privat delvis krypterad eller tystad berättelse med hjälp av en bild.
Läs mera

51. Jaana Saario - KotiGalleria

Meisalantie 117, Vartsala
Jag är intresserad av de tidsmässiga, geografiska och kulturella skikten. Jag kombinerar bilder, färger, karaktärer och texter i mina verk. Jag målar och ritar blandat med olja, akryl, kol, penna. Jag använder gammalt och samlat material. Innehållet i mina verk består av iakttagelser, funderingar... av saker som inte släpper taget. Jag tänker på mina målningar som ett tankekontinuum där upplevelser och uppfattningar pressas. För mig är att göra konst ett arrangemang av bilder och tankar på ett sätt som ord inte sträcker sig.
Läs mera

52. Aila Salmivaara

Anttilantie 29, Teijo
Jag är magister i bildkonst och konstpedagog. Jag har nu gått i pension och har fortsatt med konst. För att kunna dela information har jag genom åren utbildats både i Finland och runtom i världen, t.ex. I Italien, Spanien och Malaysia. Jag gör grafik med olika metoder: metallgrafik, flerfärgat linne, träsnitt, målar med både olje- och akrylfärger och torra pasteller. Jag har hållit en Keramikkurs i 9 år som volontär. Jag var anställd på Salokonstnärsföreningens årliga utställning på Teijo Masugn 2021-22 och sommaren 2021 gjorde jag en väggmålning på betongväggen på Meri-Teijo Golf, för vilken jag fick ett hedersdiplom.. Jag är speciell för att min karriär som artist började för 75 år sedan. Jag fick ett hederscertifikat tillsammans med tre andra finska barn för en tävling på Luxemburgpalatset i Paris. Hedersdiplom delades ut i Konsthallen i Helsingfors och mina egna verk är föremål för forskning vid Aalto-universitetet.
Läs mera

53. DJK Design Jaana Kähönen Gallery

Ruukinrannantie, Mathildedal
Jag arbetar på heltid med digital design av unika tavlor och textilmönster. Min design baserar sig på mina egna, digitalt redigerade fotografier. Jag bor och arbetar i Åbo och Mathildedal (Salo). Naturen, speciellt den i Teijo nationalpark, spelar en viktig roll i mina verk, men det går nästan alltid också att hitta något drömlikt eller överraskande i dem. Jag strävar till att utnyttja potentialen i modern, digital tryckteknik och har utvecklat metoder för att få nya dimensioner till slutresultatet genom att använda flera bildbearbetningsprogram simultant. Mina bilder och mönster har sagts representera något helt nytt och avvikande från massan. Under det två senaste åren har mina arbeten ställts ut förutom på mitt eget sommargalleri i Mathildedal i Salon Veturitalli, på Tuulenpesä galleriet i Åbo samt i Teijon Masuuni. Jag har också deltagit med mina DJK mönster och kläder i Fashion Teams modeshow. Jag är ordförande i Salo Konstnärsförening och mina tavlor går att hyra på artoteket i Salo. Jag har även ett internationellt designerkontrakt med ett svenskt textiltryckeri, vilket gör det möjligt för kunder att beställa tyger och textilprodukter med min design ekologiskt direkt från tryckeriet. Jag har drivit mitt DJK Design Jaana Kähönen sommargalleri i Mathildedal sedan 2018, och galleriet har redan etablerat sin plats i den populära bruksbyn. Galleriet ligger vid bruksstranden i ett gammalt träkolsförråd (1850) och har en enastående atmosfär. I galleriet går det att hitta såväl mina digitalt redigerade, unika verk (storlek A4 till 120x200 cm) som textilprodukter med mina mönster. De unika tavlorna trycks på sammet med användning av en speciell tryckmetod (reaktiv dispersion), vilket gör dem levande och en aning tredimensionella. I bakrummet på galleriet finns också en avdelning med 2nd hand kläder av god kvalitet. Jag ser fram emot att träffa dig på mitt galleri!
Läs mera

54. Merihelena Leskinen - Atelje Merihelena, Fabrik1686

Dalbruksvägen 679, Dalsbruk, Kimitoön
Jag är marinmålare och jag målar havets väsen. I mina målningar står havet för livet och fartyget för människan. Tekniken jag använder är lagerteknik med olja på duk. Jag har haft över 70 utställningar med marint tema i Finland och utomlands. Redan som nioåring bestämde jag mig för att bli marinmålare när jag blir stor, eftersom havet var det vackraste jag visste. I det ögonblicket befann jag mig mitt i en höststorm, i sittbrunnen på en krängande träsegelbåt A L-28 Elise som min pappa styrde, och jag var betagen av havet som rasade intill mig. När jag var tio började jag spela piano och fortsatte med det som musiker i 30 år. 2004 seglade jag på Atlanten i en månad tillsammans med min man. Att se och uppleva vågorna på en ocean var så omvälvande att jag helt sonika bytte klaviaturen mot penslar och musiken mot färger. Jag målar från minnet sådant jag upplevt och tänkt på under mina seglatser. Nu har jag tillryggalagt över 50.000 sjömil. Havet är min element. Min målningsprojekt är: Forntidshaven - en marinmålares berättelser om Östersjön som innehåller marinmålningar om Östersjön, från samtidsmotif till historiska motif ändå till det sista isperioden för 10.000 år sedan.
Läs mera

55. Jenni Kalsola

Ameriikanraitti 27, Forssa
Jag är bildkonstnär från Forssa. Jag har utvecklat mitt eget sätt att måla och böja traditionellt måleri i den riktning jag vill. Jag klipper penseln till rätt form och målar ett lager i taget med stäck ovanpå varandra. Skikten skapar en materialväv som leker med materiens väsen. Det finns även vävda, virkade och vävda sektioner i mina målningar som för in den textila ytan i arbetet.
Läs mera

56. Anna-Kaisa Eriksson - Keramiikkarykmentti

Miehistönkatu 5, Hämeenlinna
Jag är designer och konstnär och mitt huvudsakliga material är keramik. Jag tog examen som glas- och keramikdesigner 2019 från Yrkeshögskolan i Tavastland. Jag arbetar i Tavastehus på Keramiikkarykmentti vid Poltinaho Art Bar, som är ett samarbetsrum för professionella keramiker. 2021 grundade jag designföretaget Nanoon Design Oy, vars verksamhet har fokuserat på att göra smycken av porslin och finsk björk.
Läs mera

56. Anna-Kaisa Haanaho

Miehistönkatu 5, Hämeenlinna
Jag är en internationellt orienterad keramiker. Jag arbetar intuitivt och experimentellt i min sudio och leker med lerans möjligheter. I mina verk beskriver jag ofta olika spår, sätt att lämna spår och förändringsprocesser. Jag bränner ofta mina keramiska skulpturer i en Anagama-ugn i japansk stil, där lågor och aska sätter sina egna spår på verkets yta.
Läs mera

56. Mirja Niemelä - Keramiikkarykmentti

Miehistönkatu 5, 13130
Jag är keramiker och designlärare. Jag arbetar i Keramiikkarykmenttis samarbetsrum i Tavastehus. Jag gör både bruks- och konstkeramik. Värdena i mitt arbete inkluderar materialkunskap och ekologi. Att veta vad en produkt innehåller i sin lera, glasyr eller toner kan bidra till hållbarhet, cirkulär ekonomi, ekologi och lokalitet.
Läs mera

57. Anna Kolehmainen - Galleria Paperihuone

Arvi Kariston katu 9, Hämeenlinna
Anna Kolehmainen (f. 1982) är bildkonstnär som arbetar på Paperihuone rf:s grafikverkstad i Tavastehus. Kolehmainen tog examen från Imatra School of Art, där hennes specialiseringsstudier var grafisk konst. Hon har haft ett flertal separatutställningar och deltagit i inhemska och internationella samutställningar. Kolehmainens främsta uttryckssätt är grafik, teckning, måleri och installation. I sitt arbete reflekterar hon över sätt att uppfatta och utforskar färgers samspel. Hon bor med sin familj i Tavastehus.
Läs mera

58. Ateljee Pirjo Heino

Myllyvuorenpolku 20, HAUHO (Hämeenlinna)
Som bildkonstnär sågs mina första verk på en utställning på Tavastehus konstmuseum när jag var 17 år. Sedan 2006 har jag arbetat som konstkurator på Hovinkartano konstcentrum. Jag är medlem i Tavastehus konstnärsförening, European Artists Association och Finlands Curators Association. Mina verk har ställts ut i flera utställningar och gallerier över hela Europa samt i USA, Indien, Israel, Brasilien, Turkiet och Egypten. Förutom konst gör jag smycken och skriver dikter och jag älskar trädgårdsarbete.
Läs mera

59. Koivisto Studio

Kalliolantie 99, Karkkila
Vi är ett designerparet Susanna och Tobias Feuerbacher. Vår studio och verkstad ligger på en gammal gård som heter Koivisto i Karkkila, södra Finland. Våra verk och produkter kombinerar vår expertis, Tobias snickeri och Susannas guldsmedbakgrund. Vi är båda också designers, Susanna smyckesdesigner och Tobias produktdesigner.
Läs mera

60. Sanna Nummi - Studio Lunkki

Valurinkatu 2 C, Karkkila
Jag är formgivare och artesanvävare från Högfors och arbetar med produktdesign samt illustrering i mitt eget företag Studio Lunkki. Där designar jag också mönster och tillverkar handvävda textiler. Jag är fascinerad av känslor som design och föremål väcker i oss. Mitt syfte är att försöka finna ”själen” i ny design och existerande föremål. Inspiration får jag från de här speciella stunderna och andra betydelsefulla upplevelser i visuella världen.
Läs mera

61. Taidemaalari Sisko Pajari

Patamäentie 2, Sammatti
Jag är målare, (Fria konstskolan), MA (HU) och mamma. Jag är intresserad av det förlorade, bortglömda och hittade. Jag arbetar inom kulturarvsområdet och som självständig konstnär. För mig som konstnär är de viktigaste verktygen måleri, foto, ljud och video. Min studio ligger bredvid vårt hem.
Läs mera

62. Pasi Rauhala & Mammu Rauhala - New Reality Studio

Väänteenkuja 3, Lohja
Jag är Pasi Rauhala, en mediekonstnär som är specialiserad på interaktivitet och det rumsliga. Jag tog magistersexamen i konst från Aalto-universitetets program för fotografi och Konsthögskolans tid-rumskonstavdelning. Min karriär som konstnär har varat i 15 år och under den tiden har jag undervisat på flera konsthögskolor och varit med i dussintals konstproduktioner som konstnär, producent och/eller koordinator. För mig är konsten ett oändligt äventyr från vilket man aldrig kan veta vart det leder. Jag deltar i Konstrundan tillsammans med min make Mammu Rauhala. Mammu Rauhala är regissör för teatraliska uttryck. Under hela sitt liv har hon uttryckt sig inte bara genom kroppen utan också genom bildkonst. Mammu arbetar med bland annat skulpturer, målningar, mediekonst och performance och gränssnitten mellan dem. Konstmasker och relaterad performance är föremål för hennes passion. Mammu har bland annat arbetat som teaterlärare, regissör och samordnare för brukskonst.
Läs mera

63. Emma Theman

Metsolagränden 3b, Lojo
Jag målar detaljrika akvareller med mysig stämning, en berättelse i bild. Jag vill se ett leende över åskådarens läppar.
Läs mera

64. Ulyana Smakova

Fiskarsintie 26 F 1, Fiskars
Ulyana Smakova är en professionell konstnär baserad i Finland. Eftersom hon ursprungligen kommer från Kazakstan efter många prövningar och utmaningar, vandringar mellan städer, länder och kulturer, fann hon äntligen en fristad på platsen som heter Art Center Järvilinna (Sjöslottet) på landsbygden i centrala Finland, omgiven av åkrar och skogar, i tystnaden i ett gammalt hus vid stranden av en vacker sjö. Sommaren 2022 flyttade Ulyana till Fiskars Bruk. Hon målar abstrakta landskap som hjälper dig att sakta ner, koppla av från liv och rörelse, gå in i ett meditativt tillstånd av observation och frid. Släta linjer, gradvisa övergångar mellan naturliga färger, gör att du kan återskapa känslan av enhet med naturen, hitta stöd och hitta balans.
Läs mera

65. Ateljé Tanja Is

Valssaamontie 30 A 11, huone/ rum 19, a, Åminneforss
Jag är utbildad bildkonstnär, copywriter och guldsmed bosatt i Bollsta. Mitt arbetsrum i Åminneforss är ett laboratorie där jag skapar tvärkonstnärligt. Jag arbetar med experimentella projekt såväl som kommersiella projekt. I min studio skapas skulpturer, smycken och målningar men där hittar man även konstnärsmaterial till salu sida vid sida om mina böcker. Mystik och allt udda inspirerar mig. Mina verk manifesterar det som inte går att se med bara ögat . Det man har svårt att hitta ord till att förklara. De senaste åren har jag arbetat med teman som kvinnlig sexualitet och kroppslighet samt vår relation till naturen ur ett kvinnligt, inre perspektiv.
Läs mera

66. Kerafreak - Eva Lang

Gamla Åbovägen 145, Skuru
Jag är konstpedagog och keramikartesan. Mitt företag heter Kerafreak och jag tillverkar brukskeramik för vardag och fest i min verkstad där jag bor. Regelbundet oregelbundna former och mönster. Prickar och bubblor,rutor och ränder. Läckra färger och glasyrkombinationer. Koppar och fat, skålar och vaser. Litet och stort. Inspireras av mångfalden och variationerna som förekommer i naturen. Stenar, träd, kottar, mossa, frön, moln, stjärnor, regndroppar, natt och dag, dimma m.m. Jag lagar också kakel på beställning och undervisar keramik på Västra Nylands Folkhögskola i Karis.
Läs mera

67. Jan Lappalainen - Skogby Bruk

Skogby bruksvägen 412, Ekenäs
Vi är fyra konstnärer, som väljer att tillsammans ställa ut våra arbeten på Skogby Bruk,som lämpar sig utmärkt väl för ändamålet. Som konstnärer söker vi inspiration av varandra och samarbetar också inom olika projekt. Av olika orsaker kan ingen av oss bjuda in många människor till våra egna arbetsutrymmen. Vi är Micaela Lappalainen, Jan Lappalainen Yoshi Omori och Ulla Kostiainen. Jan är bildkonstnär som arbetar främst med olje- och akvarellmålfärg. Ljus och atmosfär är det väsentliga i hans konstverk.
Läs mera

67. Micaela Lappalainen - Skogby Bruk

Skogby bruksvägen 407, Ekenäs
Vi är fyra konstnärer, som väljer att tillsammans ställa ut våra arbeten på Skogby Bruk,som lämpar sig utmärkt väl för ändamålet. Som konstnärer söker vi inspiration av varandra och samarbetar också inom olika projekt. Av olika orsaker kan ingen av oss bjuda in många människor till våra egna arbetsutrymmen. Vi är Micaela Lappalainen, Jan Lappalainen Yoshi Omori och Ulla Kostiainen. Micaela kombinerar ofta olika glastillverkningstekniker, som t.ex smält glas med glasmosaik. Hennes glasföremål har genomgått flera olika arbetsskeden, vilket betyder att glasföremålet skurits, slipats och upphettats i ugn 1-3 omgångar för att få sitt slutliga utseende. Micaela har alltid fascinerats av samspelet mellan ljus och skugga. Glas har en fantastisk förmåga att fånga ljus och därmed skapa fängslande skuggor. Därför är ljus i någon form en ofta förekommande och viktig detalj i hennes föremål.
Läs mera

67. Ulla Kostiainen - Skogby Bruk

Skogbyn Ruukintie 395, Tammisaari
Vi är fyra konstnärer, som väljer att tillsammans ställa ut våra arbeten på Skogby Bruk,som lämpar sig utmärkt väl för ändamålet. Som konstnärer söker vi inspiration av varandra och samarbetar också inom olika projekt. Av olika orsaker kan ingen av oss bjuda in många människor till våra egna arbetsutrymmen. Vi är Micaela Lappalainen, Jan Lappalainen Yoshi Omori och Ulla Kostiainen. Micaela kombinerar ofta olika glastillverkningstekniker, som t.ex smält glas med glasmosaik. Hennes glasföremål har genomgått flera olika arbetsskeden, vilket betyder att glasföremålet skurits, slipats och upphettats i ugn 1-3 omgångar för att få sitt slutliga utseende. Micaela har alltid fascinerats av samspelet mellan ljus och skugga. Glas har en fantastisk förmåga att fånga ljus och därmed skapa fängslande skuggor. Därför är ljus i någon form en ofta förekommande och viktig detalj i hennes föremål. Jan är bildkonstnär som arbetar främst med olje- och akvarellmålfärg. Ljus och atmosfär är det väsentliga i hans konstverk. Yoshi Omori är japansk fotograf, som gjort sin karriär främst i Paris, där han bott 1986 - 2013. Hans arbeten har varit framme i flertaliga utställningar och publikationer. Han har fått erkännande för sina fotografier, som beskriver rörelse och dans. Han har ofta kalllats för en poetisk fotograf, vilket tydligt kan skönjas i boken "Lumi Valo" (Prometheus Kustannus Oy) som gavs ut 2012 i samarbete med dansaren Hanna Ahti. Yoshi har verkat och bott i Helsingfors sedan 2013. Ulla Kostiainen har arbetat på många områden inom konsten; teater (Tammerfors Arbetarteater), dockteater (Teater Olga), museer (Kulturmuseet och Nationalmuseet). Hon kommer i år att delta i Konstrundan med en verkstad där man kan sy ihop tyglappar under arbetsnamnet: "Att sy livet till en helhet". Genom att ordna utställningar och verkstäder på Kulturmuseet har hon kunnat fördjupa sig i lappverk från många olika länder. Bakom lappverket ligger mycket filosofi, som inte nödvändigtvis öppnar sig utan att man har bekanntat sig med ämnet. Bland hinduer i Indien har man t.ex. tänkt att vårt kosmos är fragmentariskt och att genom att sy ihop lappar kan man förena världens kaos till en helhet. Då kan världsbilden börja kännas förståelig. I sitt arbete med lappar har hon försökt följa denna tanke och sy även sitt eget liv till en helhet. Då och då känner hon sig fascinerad av att tänka på hur rytmen av olika färger, former och storleken av lappar påverkar ytans stämning och jämnvikt. Genom lappverket kan man skapa något helt nytt även om arbetet består av gamla bitar. Så som denna vår värld. I sin verkstad i Skogby kan du bekanta dig med hennes arbeten som hon har gjort under denna vinter och pröva själv hur det känns att försöka sy ihop ditt liv av små bitar. På vägen kan du möta lyckliga och smärtsamma faser, men stanna inte vid motgångarna, utan sy nästa bit. Det liknar meditation.
Läs mera

67. Yoshi Omori - Skogby Bruk

Skogby bruksvägen 412, Ekenäs
Vi är fyra konstnärer, som väljer att tillsammans ställa ut våra arbeten på Skogby Bruk, som lämpar sig utmärkt väl för ändamålet. Som konstnärer söker vi inspiration av varandra och samarbetar också inom olika projekt. Av olika orsaker kan ingen av oss bjuda in många människor till våra egna arbetsutrymmen. Vi är Micaela Lappalainen, Jan Lappalainen Yoshi Omori och Ulla Kostiainen. Yoshi Omori är japansk fotograf, som gjort sin karriär främst i Paris, där han bott 1986 - 2013. Hans arbeten har varit framme i flertaliga utställningar och publikationer. Han har fått erkännande för sina fotografier, som beskriver rörelse och dans. Han har ofta kalllats för en poetisk fotograf, vilket tydligt kan skönjas i boken "Lumi Valo" (Prometheus Kustannus Oy) som gavs ut 2012 i samarbete med dansaren Hanna Ahti. Yoshi har verkat och bott i Helsingfors sedan 2013.
Läs mera

68. Lukas Malte Hoffmann - Spinneriet

Formansallen 2, Ekenäs
Lukas Malte Hoffmann är en konstnär hemma från Tyskland, baserad I Finland, för tillfället i Pro Artibus residens i Ekenäs tillsammans med sin partner Corinna Helenelund. Med stöd av intersektionell feminism och affektteori undersöker han i sin konstnärliga verksamhet hur teknologiska system och praktiker på olika sätt förkroppsligas. Lukas har en magister i konst från the Dutch Art Institute (2020), Hans senaste verk har visats på utställningen "Hi, Who are you?" på Galleri Gamla Kaplansgården, Borgå, ‘Baitball 2’ på Palazzo San Giuseppe i Italien (2021), på Pro Artibus sommarutställning ’Oasis’ i Ekenäs (2021), och i installationen ‘Midsummer Rose’ på Outo Olo i Helsingfors (2021).
Läs mera

69. Henry Kämi - Kronomagasinet

Norra Strandgatan 22, Ekenäs, Raseborg
Bakgrund: Mitt namn är Henry Kämi och jag är en 34 årig snickare och konstnär bosatt i Ekenäs. Snickeri och byggkonst har varit en central del av min uppväxt. Det blev därmed naturligt för mig att gå i min fars spår och bli snickare själv. Jag har alltid haft ett intresse för estetik och under senare tonåren tog jag steget och började även själv skapa konst. Under årens gång har snickeriet och konsten kompletterat varandra och tillsammans starkt format min konstnärliga stil, bland annat så att största delen av allt material jag använder härstammar från byggbranschen. Snickeriet har även fungerat som en inkomstkälla för mina konststudier vid diverse instanser. Konsten: Jag gör målningar och skulpturer, men oftast blir det en blandning av dessa två, där jag använder mig av tekniker jag utvecklat längs med åren. Ofta handlar det om att använda olika slags restmaterial och -färger eller att återanvända objekt som tilltalar mig. Jag attraheras främst av olika former av slitage och förfall, och den textur, historia och komplexitet som färdigt finns i dessa. Dom flesta av mina verk går igenom rätt långa processer, dels på grund av olika slags experiment och test. Jag arbetar oftast målmedvetet framåt för att sedan kunna gå bakåt och spenderar mera tid med att ta bort än att lägga till. För mig är det viktigt att mina verk är direkt tillgängliga. Med det menar jag att jag ogärna omringar min konst med omfattande konceptualisering, utan hellre låter den tala för sig själv.
Läs mera

70. Kaj Ard Art Studio Showroom

Gustav Vasas gata 4, Ekenäs
Mina abstrakta målningar påminner till en del om strukturer i naturen. Jag målar lager på lager, lägger till och skrapar bort - en process som också innefattar collage av olka material, papper, trä, tyg eller metall. Akryl är den huvudsakliga färgen, strukturer bygger jag med olika material, t ex marmormjöl och cement. Målningarna i min första egna utställning i Helsingfors i slutet av 1980-talet, påminde mycket om det jag gör idag. Sedan dess har jag hållit otaliga utställningar både i Finland och utomlands.
Läs mera

71. Ave Barbro Fri - Knipnäs center för välbefinnande

Fågelsången 1, Ekenäs
"En konstnär är någon som fortsätter att leka hela livet. I vårt skapande drömmer vi fram nya verkligheter för andra att uppleva" Jag är multimaterial konstnär och artesan-smed, kulturproducent och kreativ verkstadsledare. Som barn bodde jag på en ö i den finska skärgården och jag hade inga vänner att leka med. Jag skapade min egen värld med fantasivänner och jag använde alla slags naturmaterial för att bygga miniatyrhus och -samhällen på bergen helt för mig själv ... och naturligtvis med mina två vänner som ingen annan kunde se. Jag tror att jag redan vid den tiden förstod att vi kan skapa den verklighet vi vill leva i. Senare har jag insett att det är livsnödvändigt för mig att skapa och använda min fantasi för att vara lycklig. Det magiska i tillvaron, i möten och i skapandet upphör aldrig att fascinera mig. Med möten menar jag möten med andra människor, möten med naturen, olika kulturer, konstnärliga uttryck, material och möten med sitt inre. Det här vill jag uttrycka i min konst och jag målar, gör mixed media, collage, skapar smycken för kroppen och rummet och installationer av textil, skrot, trä, glas, naturmaterial, metall och annat. Jag fotograferar olika ytor som närbilder så att de ser ut som abstrakta målningar.
Läs mera

71. Pirkitta Pullinen - Studio Macábru

Linnunlaulu 1, Tammisaari
Jag har arbetat med lera i 22 år, jag är utexaminerad keramik artesan år 2018. Jag gör skulpturer, brukskeramik och rituaella verktyg för själslig arbete. Jag bränner mina produkter i elugn i min lilla verkstad som ligger i källaren i Knipnäs och jag tillverkar mina egna glasyrer som glänser i alla norrskenens alla färger.
Läs mera

72. Atelje Näktergal

Näktergalsgränd 13, Raseborg
Göran "Micce" Ingelin och ekenäsbo. Mina konstverk är huvudsakligen olja/tempera på duk. Inspiration hittar jag i den vardagliga miljön runt om mig. Jag fascineras av naturens enkla motiv samt dess ljussättning och hur detta sedan kan förvandlas när det hamnar på duken. Detta ögonblick filtreras till färg på min duk vilket kan upplevas som ett lugn eller total kaos. Jag målar i min ateljé, men också ute i stadsmiljön eller naturen. Mitt konstnärskap började i början av 2000 talet. Min stil kan beskrivas som något emellan Expressionism och Naturalism. Jag vill hela tiden fortsätta att utveckla min teknik när jag målar.
Läs mera

73. Home studio in Karjaa - Victor X and Aleksey And

Teerikuja 3 B 18, Karjaa
Jag var grafisk formgivare på en jazzklubb på 80- och 90-talen. Vid den här tiden började mina studier av relationen mellan musik och bild. År senare, 2012-2015, utvecklade jag dataprogram som genererar melodier från bilder. Inte konstigt att jag ofta hör kommentarer om musikaliteten i mina målningar. Vissa människor tycker att de är relaterade till jazz och vissa säger att de låter mer som Paul Hindemiths musik. Jag har bott i Finland sedan 2000. 2007 hade jag min första separatutställning på Ryska centret för vetenskap och kultur i Helsingfors. Sedan dess har jag haft flera separatutställningar i Finland (inkl. Kyrkslätt, Åbo, Helsingfors och Kotka) och en i ERARTA Museum of Modern Art i St.Petersburg, Ryssland (2014). Jag är medlem i Triada, The Union of Russian artists in Finland, och gick också med i Ekenäs Konstförening efter att ha flyttat från huvudstadsområdet till Karis 2021. Jag deltog i över tjugo grupputställningar runt om i Finland, Ryssland och Spanien.
Läs mera

74. Juhani Krappe - Onnellisen sepän paja

Veturinkuljettajankatu 13, Karjaa
Juhani Krappe f.1949 En smed, en historieberättare, som professionell journalist från ett tidigare liv och entreprenör inom kommunikationsbranschen, kan dra mycket på hantverket också.
Läs mera

74. Sami Ryhänen - Onnellisen Sepän Paja

Veturinkuljettajankatu 13, Karjaa
Jag är en av smederna på Onnellisen Sepän Paja (Lyckliga Smedens Verkstad). Jag har arbetat som smed i snart 15 år. Stålets starka natur och hur det, när det smides, tillåter även stora deformationer är det mest charmiga i mitt arbete. Material förknippas i allmänhet med en viss typ av karaktär - i bästa fall, i färdiga verk, kompletterar plastiska metaller och andra organiska material varandra. I mitt eget arbete vill jag se denna natur fungera som bindemedel mellan material och design.
Läs mera

75. Maarit Lassila - Art Story Inkoo

Bollstantie 5 , Inkoo
Läs mera

76. Age-Elisa Riekkinen Art Point Kantvik

Sokerimestarintie 8, Kirkkonummi
Jag är professionell konstnär från Kyrkslätt och bor i Kantvik. Min studio ligger på bottenvåningen i ett fristående hus, i garaget. Det före detta garaget fick nytt syfte för några år sedan när den gamla stängda dörren byttes ut mot stora glasdörrar. Nu kan dagsljus lysa upp arbetsrummet från stora fönster och möjliggöra maximal användning av naturligt ljus. Samtidigt erbjuder Kantviks havsmiljö fina naturstigar och möjlighet att hitta inspiration till att göra konst i naturen.
Läs mera

77. Pamela Puntti

Flygvägen 23, Kyrkslätt
Jag är en bildkonstnär som bor och arbetar i Porkala i Kyrkslätt. Mitt konstnärliga arbete är akryl- och oljemålning. Jag målar färgstarka och romantiska målningar av människor och djur i olika miljöer. Jag inspireras av många olika saker exempelvis av naturen, av förhållanden mellan människor och av inredning. Jag gillar att överrösa mina målningsbotten med olika mönster, saker, växter och färger. Det är ett sätt för mig att beskriva inre liv, känslor, stämning och förhållanden på. Ett mål är att verket skall berätta en historia och att tittaren själv kan fundera på vad det är som händer. Endel delar i en målning kan ha djupare mening medan andra är till mera för helhetens skull. Jag målar även romantiska landskap. De är målade lager på lager och de kan förändras flera gånger under målningsprocessen. Jag har ofta en ide som jag utgår ifrån, det är ofta något litet som jag ser i miljön runtomkring mig och sedan utökas färglagrena och landskapet formas efter hand.
Läs mera

78. Pauliina Ruokokoski - Kirkkonummen Kipinä

Vanha Sairaalantie 5, Kirkkonummi
Jag är bildkonstlärare TaM och bildkonstnär från Kirkkonummi. Förutom undervisning gör jag regelbundet mitt eget konstnärliga arbete. Jag har ett kontor i centrala Kyrkslätt, i konstnärsgemenskapet Kirkkonummen Kipinä ry. Mina verk är främst installationer och mixed media, som kombinerar olika material och tekniker. Mitt sätt att utforska miljön är att leka med den. Jag samlar, grupperar; små detaljer bildar stora entiteter. För mig innebär konst att strukturera miljön och utforska livet. Material och objekt ändrar syfte och form, historien blandas med nutiden. Många av mina verk är funktionella, betraktaren kan också vara en del av ett konstverk.
Läs mera

78. Soile Kortesalmi Ateljee - Kirkkonummen Kipinä ry

Vanha Sairaalantie 5, Kirkkonummi
För mig är konst och att göra konst båda verktyg för att vidga medvetandet och återställa det kroppsliga jaget. Att göra konst är en upptäcktsresa i sig själv i strömmen av motstånd och önskan om medvetenhet. Jag inspireras att göra konst av motsättningen mellan immateriell och materia, inre och yttre verklighet. Nöje synliggör något som jag inte mindes fanns. Min ateljé ligger mitt i naturen i Gamla Heikkilä, i före detta Kyrkslätts sjukhus. Under evenemanget kommer en Pop Up -utställning och café att vara öppet båda dagarna.
Läs mera

79. Tatu Vuorio Atelje

Suokallionrinne 27A, Jorvas
I mitt arbete närmar jag mig konsten från flera håll, abstrakt, figurativt och konceptuellt. Jag använder flera metoder i mitt arbete, såsom måleri, skulptur och installation, som ofta blandas med varandra i processen. Genom en mängd olika tekniker, material och tillvägagångssätt har jag fått betydelsen av inspiration och dynamiskt görande. Ordet metod får sin betydelse från ordet methodos, som betyder "vägen att gå". Så jag tror att multidisciplinaritet är vägen som driver mig att utveckla mig själv.
Läs mera

80. Annukka Mikkola - Oitbacka Gård

Kiseleffin puistotie, Oitmäki
Jag är textil/bildkonstnär (MA) & konstpedagog (MA), samt samhällskonstnär. Som textil- och bildkonstnär använder jag mig av olika konsthantverkstekniker, och jag kombinerar kreativt material och delar av arbetet. Idén om "Varje bit är värdefull" definierar min konst. Idén förverkligas både konkret och konceptuellt, eftersom mina verk är ett slags materiella minnen samlade, skiktade berättelser som uppstår från sinnets fack. Ett verk leder till ett annat, och fortsätter berättelsen som började tidigare. Ämnen integreras ofta i mångfald, såväl som i livets skiktning. Inspiration kan komma från en bit spets som en gång virkade av min mamma, en övergiven skärbräda, en Wanha-sil eller en dockvärld som spelar en tvetydig och symbolisk roll i min konst. Dessutom leder de ömtåliga snäckskalsvingarna och färgglada stenarna jag plockade upp från vattnet, sanden och vinden jag plockade upp från vandringarna, eller det rostiga locket på en kakburk, till en ny visuell berättelse.
Läs mera

80. Keramiikkapaja Karoliina Tuovinen - OitbackaGård

Kiseleffin Puistotie 49, Oitmäki
Min keramikverkstad ligger i en inspirerande miljö i den gamla ladugården på Oitbacka herrgård. Även andra konstnärer arbetar i samma lokaler. Som keramiker är min passion patinerade och ytskikt med en touch av antik ornamentik. I mitt arbete tycker jag dock om att utforska en mängd olika stilar och tekniker. Jag undervisar i keramik på arbetshögskolor och jag ger också kurser i min egen verkstad. Jag gör beställningsarbete för företag, restauranger och ibland även för privatpersoner.
Läs mera

81. Johanna Ryönänkoski - Studio Ville Heimala

Evitskogintie 24, Lapinkylä
Jag är en konstnär och konstlärare, ursprungligen från Helsingfors men nyss flyttad i Kyrkslätt. Jag är inspirerad av konsthistori, dess handstil och forskande av människans närvaro. Jag försöker också beskriva människans förhållandet till tiden. Jag har målat massa porträtten. I porträtt måleri finns det många intressanta utmaningar. Hur kan man framföra psykologi och form? Också själva prosessen innehåller månsidigt interaktion med mådel eller med abonnenten. Klassisk målning är då nära mitt hjärta. Jag har studerat i hela mitt liv, bland annat i Repin-institutets utbildning i Kotka. Hur lever ett uttryck för klassisk måleri i modern nytid? Det är en fråga jag söker svar. Förståss är livet som har förändrat från staden till Kyrkslätts naturvackra landskaper påverkat min konst. Och ny är det så att min gammal vän, Ville Heimala har också flyttat i samma byn jag bor i. Så har vi beslutat söka tilsammans (dock med olika applikationer) i det fina Konstrundan som är bekant för oss.
Läs mera

81. Studio Ville Heimala

Evitskogintie 24, Kirkkonummi
Jag är skulptör och biolog. Naturen har alltid varit väldigt viktig för mig, och den återspeglas ofta starkt i mina verk. Jag är också intresserad av naturfolkens mytologi, särskilt finska folkslag. Jag tycker att det är fascinerande att koppla mystiska element till vetenskap och använda dem för att skapa något nytt. Jag formar ofta min keramik av klackar och mosaiker, som jag designar från början själv. Jag har flyttat min ateljé under våren 2022 från Helsingfors till Lappböle i Kyrkslätt. Välkommen att bekanta dig!
Läs mera

82. Tarja ja Hannu Rantala - Tarinakoru Oy

Taipaleentie 244, Nurmijärvi
Jag jobbar som guldsmed i Tarinakoru med min man, guldsmed Hannu Rantala. Jag designar smycken tillsammans med kunder, enligt deras drömmar och önskemål och deras egna design. Teman kommer från fantasi, minnen, att leva runt och uppleva. Historierna bakom smyckena är stora som små. Orden kommer att tänka på när man gör eller beskriver smycken. Ibland kommer först en berättelse där ett smycke skapas. För mig är guldsmide handgjort med traditionella metoder såväl som pennskiss. En del av den kreativa energin överförs till mottagaren av smycket och får nya nyanser. Hannu, min man har varit guldsmed sedan 1997. Hans yrkeskunskaper inom bearbetning av ädelmetall spelar in i jobb som kräver precist hantverk och tredimensionell design. Tillsammans är vi en kombination av skicklighet och kreativitet. På sommaren leder jag avslappningsövningar på yogavinden med olika ljud och ackord. Ljuden fascinerar, deras holistiska vibration får kroppen att känna och uppleva.
Läs mera

83. Ateljè Oceanborn Art - Vicky Maaranen

Taipaleentie 96, 01860 Perttula, Perttula
Jag arbetar som konstlärare vid Nurmijärvi School of Fine Arts. Jag anordnar målningskurser på Studio Oceanborn Arts i Nurmijärvi och även på andra håll i Finland. Populära kurser är Vedic Art och Encaustics-kurser. Jag är ordförande för Uudenmaan kuvataidejärjestöt Organisation och verkställande direktör för Taidekieppi Organization. Jag målar färgglada verk med akryl-, olje- och bivaxteknik. Målningsstilen är abstrakt. I konsten studerar jag förändringar i varelsens tillstånd och själens cirkulation.
Läs mera

84. Jussi Hautaniemi - Aittakallion ateljee

Aittakalliontie 231, Perttula
Senaste åren har jag gjort mina egna bronsskulpturer och dessförinnan naiva keramiska skulpturer. Jag är utbildad medieteknikingenjör. Jag gjorde min avhandling vid Metropolia University of Applied Sciences på engelska linjen om 3D-modellering av skulptur. Alla mina senaste verk är brons och 15-30 cm höga. Teman för mina skulpturer inkluderar berättelsernas från vilda västern och mytologi, såväl som personer i olika yrken.
Läs mera

84. Leena Hietamies - Aittakallion ateljee

Aittakalliontie 231, Perttula
Jag har målat med oljefärger, akryl och akvarell sedan barndomen. Under åren har utbildning och en mängd olika konstkurser fördjupat mina färdigheter. Under de senaste åren har mina målningar utvecklats till jugendväxtteman. Idag jobbar jag också med lera. Att göra keramik är ständigt under och lärande. Resultaten av arbetet som utförts från glasförbränningen av keramikugnen är underbart varje gång. Förbindelsen med dem som gjorde samma arbete för tusentals år sedan och nuförtiden gör oss att tänka på tidsbegreppet. Vi använder samma material och har samma erfarenhet av att samarbeta av gamla elementer, jord, vatten, eld och luft. I Aittakallios studio håller jag korta kurser i både målning och keramik. Den spontana glädjen att skapa konst och hitta sin egen kreativitet är alltid lika givande. Mitt företagsnamn är Arleena Art.
Läs mera

84. Piia Hietamies - Aittakallion ateljee

Aittakalliontie 231, Perttula
Jag har studerat till ungdomsarbetsinstruktör och jobbat med slöjd hela mitt liv. Idag jobbar jag deltid i ett barnskyddsjobb, i mitt jobb ingår konstterapi. Hälften av tiden jobbar jag som hantverkare, mitt företagsnamn är Piiamarilla. Jag gör smycken och keramik, mest porslin och olika tvålbrickor till exempel. Varje föremål är unikt och handgjort. Jag säljer mina produkter på hantvärksmässor och via Internet och i Aittakallios ateljé. Jag har en liten Piiamarilla-butik på Lohja Spa & Resort i Karislojo.
Läs mera

84. Raimo Jaatinen - Aittakallion ateljee

Aittakalliontie 231, Perttula
Jag studerade vid Konstindustriella högskolan på 1970-talet och tog examen från delningen för konstutbildning. Under min karriär har jag arbetat som konstlärare, konstgjutare och fri konstnär. Som lärare har jag arbetat på olika utbildningsinstitutioner och undervisat främst vuxna, koncentrerande på skulptur och konstgjutning. Jag lärde mig grunderna för konstgjutning av min egen far redan innan mina studier började. Jag har under decennierna gjort en mängd gjutningar för konstnärskollegor och olika företag samt föreningar. Jag har också använt mina färdigheter för att göra mitt eget konstverk och brons har varit ett av de viktigaste materialen. Min konstnärliga produktion innehåller både fria och beställda verk. Mina verk bildar inte en sammanhängande helhet eller linje, men verk som gjorts vid olika tidpunkter och för olika ändamål som kan skilja sig mycket vad gäller innehåll, form och material. Några av verken hänvisar till exempel till de tragiska händelserna under andra världskriget och människornas lidande i olika diktaturer. Ett annat område är verk som tillhör den kristna traditionen och visas i några kyrkor och kyrkogårdar. Ett tredje område som skiljer sig från de tidigare är humoristiska, delvis milt erotiska skulpturer och målningar, varav några kan klassificeras som naiv konst. Jag känner inte att splittra mig som konstnär genom att hantera mycket olika ämnen och använda en mängd olika material och tekniker. Olika metoder och ämnesområden gör det möjligt att hantera fritt hela människolivet med dess glädje och sorg. Möjligheten till filosofisk och andlig reflektion tillhör denna helhet.
Läs mera

85. Sari Stajevic-Teodosin

Järvihaantie 4A, Klaukkala
Halvt finsk men från Jugoslavien/Serbien, från en konstnärsfamilj. Jag tog examen från Belgrad som regissör, ​​målare och ikon-/freskmålare. Hemma studerade jag keramik med mina föräldrar. Jag kom till Finland för 22 år sedan, nu undervisar jag på Nurmijärvi konstskola, Nurmijärvi folkhögskola och gör konst i min egen ateljé. Jag är PJ för Nurmijärvi Taidekieeppi.
Läs mera

86. ANNULLERAT - PERUUTETTU - CANCELLED | Ateljee Mirva Niiranen

Lepsämäntie 1, Klaukkala
Jag är Mirva Niiranen (f. 1991), en bildkonstnär från Nurmijärvi vars främsta konstnärliga uttrycksmedel är måleriet. Genom mitt arbete fokuserar jag på uttryck och sakers symboliska betydelser genom färg och avtryck. Att kombinera figurativt och abstrakt måleri fascinerar mig. Jag hämtar inspiration från minnen och mänsklighet. Jag strävar efter förståelse i min konst. Det är därför konstens språk fascinerar mig. Dess förståelse förenar oss alla.
Läs mera

87. Paratiisigalleria - Ilmari Rautio

Simolantie 68, Klaukkala
Som lärare i måleri vid Fria Konstskolan 1984-1990 11 separatutställningar på Bäcksbacka konstsalong i Helsingfors. Deltagit regelbundet i utställningar på Galerie Classico (Berlin) sedan 2001. Deltaganden i internationella målarsymposier med utställningar Italien, Kina, Makedonien, Frankrike och Tyskland.
Läs mera

88. Rauha Hartt - Leppäviidan verstas

Elli Tompurin Promenadi 7, Espoo
Jag tog examen 2009 med en Master of Fine Arts (MFA) från Goldsmiths College (London). Jag arbetar med konsten att måla och dansa och kombinera dessa till performativa experiment, varav energiska målningar förblir "beviset". Jag har genomfört olika samhällsprojekt som kombinerar dans och måleri i Finland och utomlands. Jag har deltagit i både separat- och grupputställningar/uppträtt hemma och utomlands sedan 2003. Jag bor och arbetar i Esbo.
Läs mera

89. Taidemaalari Svetlana Ruohon työhuone

Kutojantie 3, Espoo
Hallå! Välkommen till min studio. Jag är en professionell konstnär Svetlana Ruoho. Mitt motto är "Konstens uppdrag är att beröra hjärtat." Som aktiv konstnär organiserar jag aktivt mina egna utställningar och deltar i gemensamma utställningar. I sommar 2022 har jag en separatutställning och även tillsammans med mina kollegor. Jag håller en utställning till hösten på Keuruu konstmuseum med en kollega, som jag ser fram emot. Jag gillar verkligen mitt jobb som lärare på målarkurser. Jag har 18 års erfarenhet av undervisning. Mitt företag Konstnären Svetlana Ruoho är engagerad i konst och relaterade aktiviteter. År 2000 tog hon examen från Konsthögskolan. Repin i St Petersburg. Jag har bott i Finland sedan 2012. Jag bor och arbetar för närvarande i Esbo. Jag är medlem i Union of Artists of Finland and Russia av Union of Artists of Jyväskylä i Esbo. Mer information om min karriär som konstnär och mitt arbete finns på https://www.taideruoho.fi/ Besök även min hemsida.
Läs mera

90. Annick Ligtermoet - Studio Keisteri Valomieli

Hyttipojankuja 2, Espoo
Hej, jag heter Annick. Jag är en holländsk konstnär, som bott och arbetat i Finland sedan 11 år tillbaka. Just nu arbetar jag mest med keramik: kärl och vaser som i sitt formspråk ligger på en linje mellan funktionell och skulptur. Den finländska naturen inspirerar mig, och jag tycker om att experimentera med lokala material så som björk och sten. Björkens aska kan omvandlas till glasyr, och jag sten och granit använder jag för att skapa textur i mina verk.
Läs mera

90. Teemu Keisteri - Studio Keisteri Valomieli

Hyttipojankuja 2, Espoo
Teemu Keisteri (f. 1985) är en konstnär från Esbo. Han är speciellt känd för sin Ukkeli-figur som han skapade sommaren 2008. Figuren använder han som illustration på bl.a. kläder, postkort och fat. Han är även känd som Windows 95-mannen, hans DJ-alias. Genom sina Ukkeli-figurer behandlar Keisteri kulturfenomen och finsk livstil med humor och använder ofta även sig själv som subjekt. Keisteri har studerat fotografi på LAB designinstituet i Lahtis. Under sin studietid lärde han sig att han är mer än bildkonstnär än en fotograf. Keisteri är även känd som videokonstnär och DJ. Han driver sitt eget galleri Kalleria i Berghäll i Helsingfors.
Läs mera

91. Studio Tanja Nyo

Ristiniementie 16 F 40, Espoo
I min konst studerar jag ofta fenomenen tid genom abstrakt tänkande. Dessutom är jag intresserad av kroppslighet, rörelse och rytm, samt människan som en del av ekosystemet. Jag älskar imperfektionerna och inspirerad av misstag: linjens strävhet och organiskhet är estetiskt intressanta och öppnar nya dörrar till verkets värld. Jag hoppas kunna väcka tittarens intresse för konstiga rytmiska former. Jag tog examen som målare i Helsingfors 2018. Jag arbetar i Esbo i min hemmaateljé vid havet.
Läs mera

92. Marja Maljonen - Karhusaaren taidekeskus

Karhusaarenpiha 5 B, Espoo
Jag är en bildkonstnär från Esbo. Jag arbetar främst med akryl- och oljefärger. Ämnen kommer ofta från naturen. Främst färg och ljus. Formen lever genom arbetet. Målning är från det ögonblicket som något naturligt, kvistar, saker, berättelser om dagens händelser.
Läs mera

92. Nina Sarkima - Karhusaaren taidekeskus

Karhusaarenpiha 5, Espoo
Jag har jobbat på Björnholm sedan 2009. Här har jag hittat min egen frid och plats att måla och samla min kreativitet under den hektiska vardagen. Som plats är Björnholm en idealisk arbetsmiljö för mig. Den är autentisk och det är fascinerande hur historien och naturen lever sin stilla gång här vid sidan om en urban miljö. Förutom mitt eget konstnärskap arbetar jag även som bildkonstlärare för barn och unga i huvudstadsregionen. I mina målningar strävar jag efter att uttrycka känslighet genom att vara öppen mot det som verkligen strävar att komma fram. Måleriet är den mest naturliga uttrycksformen för mig och själva målningsprocessen ger mig en chans att komma i kontakt med sakers inre väsen. Jag arbetar på verkets villkor, en lättplacerad målfläck eller ett annat spår av processen fungerar som en impuls som sinnet fastnar för och börjar skissa en bild av.
Läs mera

92. Susanna Suikkari - Karhusaaren taidekeskus

Karhusaarenpiha 5, ESPOO
Jag är en konstgrafiker från Esbo. Mitt arbetsrum är beläget i tvättstugan av den Sinebrychoffs idylliska nyrenessansvilla, i havsändan av hästkarlens hus, mellan havet och motorvägen. Jag arbetar på grafikverkstaden med mindre skadliga metoder inom metallgrafiken. Humor är ett viktigt element i min konst. Naturen, fåglar och fiskar är på äventyr i en värld av mänskliga känslor. Jag arbetar med etsning, akvatint och mjukgrundsetsning samt flera andra tekniker. Jag gör mina tryck själv, på en eller flera plattor. Förutom mitt konstnärliga skapande lär jag olika metallgrafiktekniker på vuxeninstitut i Esbo och Vanda och vid behov kortkurser i metallgrafik runtom i Finland. Mina verk kan man bekanta sig med på Helsingfors och Esbos konstnärsgilles artotek samt på Taiko.
Läs mera

93. Ulla Fogelholms keramikstudio

Storsvängen 15 aA, Helsingfors
Jag har arbetat som studiokeramiker i 50 år sedan 1972. Huvudsakligast tillverkar jag brukskeramik för vardagen som är funktionell och ger glädje åt användaren. Jag har följt olika trender inom mat och dryck och gjort espressokoppar, pastaskålar, kärl för japansk mat, bowl-skålar m.m. Mest drejar jag koppar för varma drycker samt matcha teskålar och mate koppar till tebutiker. Min formgivning är enkel och de egna glasyrerna ger keramiken en personlig prägel. Glasyrerna har fått namn som Bambu, Marmor, Granit, Monet, Abborrgräs och Mossa.
Läs mera

94. Pia Hinttula - Studio Pia

Särkikuja 3A, Helsinki
Jag har målat akvareller från året 1988. Under sista åren har kommit också blandteknik. Med tiden har jag gått mera mot abstrakt. Mitt yrke har varit dipl. Kosm./pedikyrist men att göra konst har varit viktigt i mitt liv. Har skolat mig på många sätt med olika kurs i hem och utlandet. Är medlem i Nordiska Akvarellsällskapet Suomen Akvarellitaiteen Yhdistys, Kotkan Taideseura ry. Utställningar har jag haft nästan varje år. Nästa utställning är i juni, Cafe Aalto vid Akademiska bokhandel Helsinki.
Läs mera

95. Eric Hietaniemi Studio

Särkiniementie 5 C 21, Helsinki
Konstrundan || Om mina arbetsprocesser (Artist's Statement) - Eric Hietaniemi Min arbetsprocess har genomgått flera förändringar genom åren, men villigheten att experimentera har utgjort en av de oföränderliga konstanterna. Transformationen av fotografiska eller skannade bilder till grafikkvalitet har varierat mycket sedan mina första arbeten, som bestod i sammanställningar av fototryck av bilder tagna på Högsåra. Det slående landskapet och de exceptionella ljusförhållandena ledde till ett "målande med ljus": kombineringen av landskapet med långa exponeringstider. Sedan dess, och fram till helt nyligen, har jag gjort verk som bygger på mönster som bildas av små bläckflöden över transparenta ytor. De genomgick många arbetsfaser; kassering, retuschering, kombinering i alternativa kompositioner som skannades in och manipulerades i dator. De valda bilderna förstorades, printades ut och monterades manuellt i en arbetsintensiv fas som gav varje enskilt verk sin unikhet. Mina senaste arbeten tar en ny riktning. Jag transformerar Helsingfors' blommor med hjälp av grafikprogram; använder olika mjukavarufilter, finjusterar färger och toner, och övergripande "visuella texturer". Arbetet bygger på försök och misstag, valen är intuitiva och strävar att finna "den rätta känslan" för varje blomstertyp. Under arbetet med serien har det dessutom framträtt två distinkta typer av bilder: 'diurnala/dagliga' och 'nocturnala/nattliga'. Att spela dessa mot varandra kommer att vara ett av inslagen i min utställning i Helsingfors i september 2022.
Läs mera

96. MarjaLeena Pohjola-Valkola

Itälahdenkatu 20, Helsinki
Jag tog examen från Konsthögskolans skola 1984 och har varit verksam som konstnär sedan dess. Jag har haft utställningar både i Finland och utomlands.
Läs mera

97. Alex Markwith Studio

Heikkiläntie 7 D, Helsinki
Alex Markwith (f. 1988) är en amerikansk konstnär som har bott och arbetat i Helsingfors sedan 2020. Han är känd för sina abstrakta konstverk i blandteknik som kombinerar målning och skulptur. Markwith tog examen från Rhode Island School of Design (BFA Painting, 2011) och efter det bodde han i New York i 9 år. Han har haft soloutställningar i New York, Huston, Helsingfors och Paris och han har deltagit i över 40 grupputställningar runtom i världen. Hans konst finns i flera privatsamlingar och i samlingarna på Museum of Fine Arts, Huston.
Läs mera

98. Muta by Heta

Klaarantie 1, Helsinki
Jag är Heta Järvimaa, en keramikartesan från Drumsö. Jag tillverkar huvudsakligen vardagskeramik för hand och genom att dreja. Tanken om en vacker och personlig produkt, som glädjer i vardagen, fascinerar mig. Oavsett om det är en ugnsform, kaffekopp eller vas vill jag att min keramik är intressant och skön att skåda även då den är tom. Det här tanken är den röda tråden som jag följer i allt jag gör. Jag har arbetat länge inom textilbranschen, vilket påverkat mitt sätt att dekorera keramik. Jag ser leran som ett kollage, där målsättningen är att göra ytorna överraskande och ge dem flera nivåer med hjälp av en blandning olika dekorationstekniker, former och färger. Med sidentryck och pappersschabloner får jag produkterna att efterlikna tryckta tyger. Min inspiration hämtar jag från allt runtomkring mig, bland annat slitna fasader, byggnaders färg, ursprungsbefolkningars textiler, naturen samt mötet mellan mjukt och hårt.
Läs mera

99. Eliya Zweygberg - Showroom SIX

Lauttasaarentie 6, Helsinki
Jag är en 35-år gammal skulptör från Helsingfors. Mitt huvudtema är olika djur tillverkade av metallnät.
Läs mera

99. Katharina Schmidt - Showroom SIX

Lauttasaarentie 6, 2. kerros, Helsinki
Showroom SIX är konstnärerna Maaria Märkäläs, Katharina Schmidts och Eliya Zweygbergs permanenta utställningslokal på Drumsö. I lokalen håller konstnärerna gemensamma utställningar som kombinerar målarkonst och skulptur.
Läs mera

100. Aino Keinänen - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallberginkatu1 E, Helsinki
I min konst strävar jag efter att förstärka kontakten mellan människa och natur. De kroppar jag beskriver är bygga av naturmaterial, som sten, alger, mossa, blommor och frukter. I mina utställningar har jag bl.a. behandlat jämlikhet, könsmångfald, människosläktets historia, våld, överlevnad, religion och erövring av land. Jag inspireras av prerafaelit konst, symbolismen, barocken och danskonst. Människoskildringen är en ändlöst intressant upptäcktsfärd där kropp och själ är ett.
Läs mera

100. Anne-Marjo Panu - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1C, Helsinki 18
Jag är arkitekt.
Läs mera

100. ANNULLERAT - PERUUTETTU - CANCELLED Marina Zitting - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallbergsgatan 1 C, Helsingfors
Jag målar med olja och vattenfärger. Tecknar med kol och pasteller. Fotograferar på långa hundpromenader.
Läs mera

100. ARTiTEKTUR Johanna Louhi - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallbergsgatan 1 B 2, Helsingfors
“If the housing space is the body, and the furniture were clothes – Art is like the jewellery, and the perfume of a Room.” (Johanna Louhi) Konst ger utrymmet en atmosfär, skildrar en historia och är pricken på i:et i varje interiör. Man kan flytta runt i världen, ta med sina ägodelar till vilken boning som helst - men det är konsten som får det att kännas som Ditt Hem. Jag heter Johanna Louhi, är modern konstnär med en magistersexamen i arkitektur från Aalto University School of Arts, Design and Architecture i Helsingfors, Finland. Jag växte upp i Tyskland, med penseln i handen i en målburk intill min pappas staffli, omgiven av modern och forntida konst. Att gå på utställningar och besöka världens finaste muséer hörde till vardagen i vår konst- & designpassionerade familj. Målandet, illustrationer och grafiska designprojekt har alltid varit en del av min vardag. Då vi flyttade hem till Finland, var min pappa med och grundade Pro Kaapeli rörelsen, och vår ateljé i Kabelfabriken har funnits med som en förlängning av vårt hem sedan dess. Under studietiden blev jag uppmuntrad av mina professorer Kari Cavén och Ipi Kärki att börja sälja min konst, och har sedan dess gjort det. Då vi med min egen familj hösten 2015 flyttade till Shanghai, Kina för tre år, gav sig möjligheten att satsa enbart på konsten, vilket ledde till en storskaligare försäljning och solo-utställning. Sedan 2016 arbetar jag mer eller mindre på heltid som konstnär, och säljer huvudsakligen via min hemsida och sociala medier, samt genom samarbeten med inredningsarkitekter och -stylister. Mina bilder ingår i privata samlingar runtom i Europa, USA, Ryssland, Japan, Singapore och Kina, samt även i några office-byggnader i Kina.   Konst ramar inte bara in personligheten, utan lyfter vilket som helst rum från fint till exklusivt. Jag förstår mig på utrymmen & konst, och hur de två - kombinerade på bästa sätt, skapar en unik helhet. Jag blir passionerad av vackra miljöer som sträcker sig över och förbi "standard". Konst är garnityren som ger rummet en karaktär och väcker känslan av att vara hemma. Välkommen Hem, och välkommen till min ateljé i Kabelfabriken. www.artitektur.com @artitekturcom
Läs mera

100. Christine Candolin - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallbergsgatan 1 B 4. Vån, Helsingfors
Har sedan 1980-talet arbetat med rumspecifik konst och installationer, samt målat och fotograferat. Medvetandets evolution, människans vetande och hennes gestaltning av världen, -samt hennes handlande-, har som ämnen fascinerat mig sedan länge. Detta har således gjort starka innehållsmässiga avtryck också i mitt visuella arbete. Dels undrar jag hur vi skapar och formar vår värld, dels försöker jag förstå hur man förnimmer ; hur vårt inre, vår tid och vår kultur påverkar vårt sätt att se och uppleva. Detta kallar jag den pågående växelverkan mellan “sinnet och materiet”. Mina installationer är allegoriska reflektioner av min upptäcktsfärd inom de ovan nämnda områden. Kan jag som bildkonstnär reflektera och göra visuella anteckningar i en del av dessa företeelser – jag tycker jag både kan och måste,- för genom konsten kan man bearbeta saker på ett sätt som inte är möjligt i den rationella världen; -konsten är därför - en annan plats -.Mina verk är således inga svar på vetenskapliga frågor, utan de reflekterar mina infallsvinklar, tolkninar och upplevelser i varandet; verken manifesterar därför sådant man inte har ord för. De är med andra ord materiella anteckningar av “- det som är- “. I installationerna använder jag varierande materialer beronede på vad jag vill utrycka; från Sten, glas, stål, betong, potatismjöl till ljus och vatten. Målningar, foton.Textfragment och skrifter har ända sedan 1980-talet haft en stor betydelse, och syftar till tanken och medvetandet. Mina installationer är oftast stora, flerdimensionella verk, där materialet och iden bakom verket visas i kombination av en karg, krass skönhet.
Läs mera

100. Katy Hertell, Keramiikan työhuone - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Kaapeliaukio 3, Helsinki
Jag har arbetet i lera sen början av 1990-talet, och har hållit flera utställningar och deltagit i flera grupputställningar såväl på hemmaplan som i utlandet.
Läs mera

100. Krista Kortelainen - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1 D tai Tammasaarenkatu 3 E, Helsinki
Jag målar vatten, vattenfall, kärr- och dammlandskap samt gör observationsutflykter som en del av mitt konstnärliga arbete. När jag målar åker jag på ett äventyr. Min arbetsprocess innehåller alltid önskningar och förväntningar om en lyckad resa. Jag följer hur mina målningar tar form och hur färgerna jag blandar skapar egna landskap i målningen. När jag målar med akryl och akvarell vill jag studera färgens väsen, hur den uppför sig med andra färger och pigment, dess ljushet, genomskinlighet och opacitet. Jag vill se in i färgen och hur färgen skapar plats. Utgångspunkten för mina målningar finns i min närmiljö. Mina teman är ofta vatten, landskap, dekorativa fontäner eller alldagliga lyktstolpar. I mitt sinne öppnas ett färgfönster. Där kanjag skapa nya nyanser för en ny målning. Jag har länge jobbat med en mörk färgskala för nattlandskap och jag har inte ännu tröttnat på nattens tusen nyanser av mörker.
Läs mera

100. Maaria Märkälä - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1 , Helsinki
Mitt uttryck är abstrakt eller halvabstrakt. Starka färger målas pastost på duk. För mig är konsten en livsstil och ett sätt att bearbeta saker. Processen är öppen och oplanerad. Att misslyckas är också en möjlighet. Med orden från Pessi Rautio, chefredaktör för Taidelehti: ”Märkälä vill måla, bygga upp något bra överst. Processen bör avslutas med något hoppfullt, syremättat, med en känsla av liv, något ljusaktigt, och kanske till och med vackert.” "För Märkälä finns det föremål i världen, bra föremål, som man helt enkelt bör avbilda i en målning, redan på grund av att det blir goda målningar av dem.” text i sin helhet www.maariamarkala.com
Läs mera

100. Mia Makela, HIAP Studio 1 - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1 c 157 (4 krs), Helsinki
Jag är en finsk mediekonstnär och kulturhistorisker vars verk ofta korsar vetenskap och ekologi. Olika varelsers erfarenhetsvärldar är föremål för konstnärliga expeditioner. Resultaten av forskningen visas i videor, fotografier, installationer, ljudguider, performativa föreläsningar och skrifter. Under åren 2020-2022 kommer jag att bekanta mig med livet i jordskorpan och mineraler, t.ex. på Outokumpus gruvresidens. Mina senaste verk inkluderar installationen "Looking for Mr.Blue", en kulturhistorisk studie av en norsk gås vandringsväg över Europa. "History of an Impossible Destiny", en videoinstallation som skildrar ett bis öde under antropocen. "Zootopia" - en posthumanistisk ljudguide till Korkeasaari Zoo förnyade en föråldrad djurpark. "I “Green Matters” blev jag bekant med algsamling och göra algmatta. Jag är en internationellt erkänd pionjär inom live cinema och har framfört mina verk och föreläst runt om i världen. miamakela.net
Läs mera

100. Michael Rahikainen - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallbergsgatan 1 B , Helsingfors 18
Bildkonstnär från Helsingfors, Jag arbetar med oljefärger, gör monotypier och ibland miljökonst. Mina utgångslägen är natur, musik och djuppsykologi.
Läs mera

100. Nina Biström - Keramiikan työhuone - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Kabelfabriken, Helsingfors
Jobbar med keramik på Kabelfabriken, sedan många år tillbaka i en studio med 4 andra konstnärer. Använder mig av kavel - korv -teknik. Jag har gjort mest fat, små kärl och fria skulpturer. Sysslar även med måleri och fotograferar.
Läs mera

100. Riitta Mutikainen - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1 D, Helsinki
Jag får inspiration från färger och stämningen på en plats. Därför söker jag mig ofta till platser i världen där jag kan få ro, tystna en stund och studera ljus och motiv i lugn och ro. En sådan plats finner jag ofta i trädgården. Speciellt träd och växter i gamla trädgårdar fascinerar mig. Jag målar färger, ljus och stämning. Motiven i mina målningar är ofta naturen , växter och speciellt skimrande färger som leker i ljuset. Jag älskar akvarellens skimrande färger. De får mig att tänka på glänsande silke och när färgerna blandas för de mig på en resa till fjärran länder. Temperans mjukhet förför mig istället med sin sammetslenhet och värme. När en blandar pigment i äggtempera kan en lugna ner sig i stunden och att måla på gipsbotten gör varje penseldrag till en njutning. Jag hoppas att jag kan förmedla den underbara stämning jag själv upplever i färgernas förunderliga värld åt betraktaren genom mina verk.
Läs mera

100. Sari-Aino Tolonen, Ateljee Aapeli - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Kaapeliaukio 3, E-porras (tai D-porras), Pohjakerros, Helsinki
Jag är Sari-Aino Tolonen, en encaustic-konstnär från Helsingfors. Jag bekantade mig på 2010-talet med encaustic art (bivaxkonst), som gjorde ett stort intryck på mig. Jag hittade en lärare i Spanien, konstnären Belén Millán, som lärde mig den traditionella encaustic-målningstekniken. Redan under skolningen upptäckte jag att tekniken ger utmärkta förutsättningar att uttrycka konst, för det passar såväl till föreställande som abstrakt konst. Målningstekniken möjliggör arbetandet av olika ytstrukturer. Dessutom kan jag måla tunna ljusstarka lager eller flera olika färgade vaxlager på varandra, som jag sedan kan gräva fram färger ur från de tidigare lagren. Tekniken möjliggör en stor mängd alternativ. Då jag målar upplever jag att jag är i kontakt med kreativitetens sfärer, varifrån jag får hjälp till målningarnas uppkomstprocess. Jag definierar mig själv som en intuitiv målare.
Läs mera

100. Sarita Ceramics, Keramiikan työhuone - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1 B/C työhuone 341 3. Krs., Helsinki
Sarita Koivukoski tillverkar unik keramik i sin Kabelfabrik studio i Helsingfors. Han har arbetat som keramiker sedan 1997 och har en magisterexamen från Konstindustriella högskolan i Helsingfors.
Läs mera

101. ANNULLERAT - PERUUTETTU - CANCELLED Anna Palmén - Lapinlahti LAB

Lapinlahdenpolku 8, Helsinki
Jag är år 2020 utexaminerad en mode- och kläddesigner från Helsingfors. Plagg från min slutkollektion från LAB Designinstitutet i Lahtis har visats på olika modeprojekt och t.ex. i finska TV-program. Som bäst arbetar jag med kundbeställningar. Jag är intresserad av att skapa unika modekreationer, där min kreativitet och kundens smak kombineras. Jag anser att mode är formgivning men samtidigt även en del av konstscenen. Med min design vill jag förmedla att ett plagg/en produkt även kan vara ett konstverk. För tillfället jobbar jag med min nya kollektion som presenteras i augusti.
Läs mera

101. ANNULLERAT - PERUUTETTU - CANCELLED Krista Virtanen - Lapinlahti LAB

Lapinlahdenpolku 8, Helsinki
Krista Virtanen är en 27-årig kläddesigner. I sitt arbete studerar hon textilens hela livscykel och nya ekologiska sätt att tillverka och producera kläder bättre, som genom att jobba med naturfärger. I sitt arbete strävar hon efter en visuell helhet.
Läs mera

102. Anna-Kaisa Hartikainen - Studio+galleria Rio11

Rionkatu 11, Helsinki
OBS! KONSTNÄREN NÄRVARANDE BARA LÖ 3.9.2022 Jag är en år 1986 född bildkonstnär från Helsingfors. Jag är ändlöst intresserad av människans form, väsen och gester, samt en beskrivning av mänskligheten ur ett humant, medmänskligt och samupplevande perspektiv. Oljemålningen erbjuder ett fascinerande berättande underlag att undersöka roliga, förvånande och läckra kompositioner, lokala miljöer och människor. Jag använder ofta fotografier jag tagit som utgångspunkt för mina verk.
Läs mera

103. Eija Mäkivuoti - Ateljé Erik 406

Eerikinkatu 36, 4.krs, Helsinki
Jag är bildkonstnär och fotokonstnär. Jag arbetar med dokumentär, experimentell, fotografisk och konceptuell konst. Jag gör och funderar över (bild)berättande utifrån ett kritiskt, etiskt och sociokulturellt hållbart perspektiv. Dialogiska och fördjupade möten mellan människor och komplexa fenomen samt ett långsiktigt engagemang är utgångspunkterna i mitt arbete. Jag arbetar ofta med konst i samarbete med andra. Gränsöverskridande verksamhet, den nordiska dimensionen och flerspråkighet är viktiga inslag i mitt konstnärliga arbete.
Läs mera

103. Maiju Matilda Löytty - Ateljé Erik 406

Eerikinkatu 36, Helsinki
Jag är en bildkonstnär och grafisk designer som bor i Helsingfors och arbetar under mitt eget företag, som entreprenör. Jag är intresserad av interkulturell dialog och skärningspunkten mellan konst, samhälle och historia. I mitt jobb ingår dessutom illustration, och jag jobbar även deltid som museipedagog. Jag har arbetat med konstnärliga projekt och forskning över gränserna i Finland, övriga nordiska länder, Portugal och Namibia. Mitt arbete började som målare, men min kandidatuppsats blev ett samhällskonstprojekt och jag profilerar mig alltmer som serietecknare. Miljö- och mediekonst är också en del av mitt arbete. Ett brett utbud av olika verk kommer att visas i ateljéutställningen, men det största utrymmet kommer att ges till mitt nuvarande konstprojekt, där mina verk för en dialog med målningarna av min bortgångne mormor, Kirsti Löyty, som gick bort förra året.
Läs mera

104. Majbritt Huovila - Galleria TILA

Kalevagatan 40 | Kalevankatu 40, Helsignfors | Helsinki
Jag är konstmålare och samhällskonstnär. Jag tog examen från Fria konstskolan 2005. Mina verk är målningar, installationer eller samhällsprojekt. Centralt för dem är dialogen med mig själv, samhället och miljön. Jag har planerat och förverkligat samhällskonst t.ex. i Helsingfors och Sibbo. Till sådana arbeten hör t.ex. mitt arbete Oranssijopo 2012-18 (http://www.oranssijopo.fi/joponikkila/kartta.htm), som jag utförde för Nickby sjukhusområde, där jag bodde under mina barn- och ungdomsår. Verket Raita/ Ränder 2015-17 på Hälsocentralen i Sibbo och serien av verk för Söderkulla vattentorn och skola, Vattnets tre dimensionner 2017-19. Verket Tuntematon Kantsu i Kannelmäki, Helsingfors, är ett samarbetsprojekt med boende och graffitikonstnärer i området 2016-18. Bakgrunden till alla verk är idén om färg och abstrakt målning i landskapet. Jag avslutade mina fördjupningsstudier i bildkonst (offentliga- och platsbaserade konststudier) vid Konsthögskolan i Åbo 2010-12.
Läs mera

105. Fabu Pires Studio - Myymälä2

UUDENMAANKATU 23 F, HELSINKI
Jag använder mig av kollage och målning som ett verktyg för ett fyndigt blandande av skurna, rivna, vävnda lager av bilder från vår samtida hyperomvandlade gatukultur. Mina collage och collagemålningar består av ett hybridspråk av urbanitet, omblandat och recontextualiserat och helt och hållet byggt av fragment och provbitar ur det dagliga livet. Efter att ha experimenterat med flera olika estetiska språk blev kollage en uttryckligen modern teknik med vilken jag kan strukturera mina teman. Kollagen låter mig leka, göra spontana kopplingar i ett drömlikt läge och på något sätt ha en gudomlig intuitivitet som sätter ihop alla karaktärer, figurer, urklipp, mönster och siluetter från gamla tidningar, biologiböcker och andra saker. Min konst betonar den inneboende, viscerala och instinktiva idén om att skapa. Jag tror att allt är intuitivt förstås, i men intuitivitet bli experimentellt. Mitt konstnärliga skapande är en fortsatt sammanfattning av återuppfinna bilder. Dessa bilder innehåller ledtrådar som gör att vi kan syntetisera, experimentera med att tänka om och slutligen kunna pussla ihop dem igen.
Läs mera

106. Maria Lomakina - Kinuski ceramics

Iso Roobertinkatu 43, TH1, Helsinki
Hej! Jag är Maria Lomakina, en keramiker från Helsingfors. Efter att jag utexaminerades till keramiker i Esbo har jag haft min egen studio i Rödbergen. Jag gör serviser, krukor ovh vaser och älskar att göra vardagsföremål som ger trygghet och som fungerar bra. Jag närmar mig keramiken som vardagskonst. Mina arbeten är funktionella till naturen och jag har medvetet skapat enkla former med minimala dekorationer. Jag följer en "less is more" filosofi i mitt skapande och använder mig av klara linjer med fokus på dess taktila känsla, funktion och estetik.
Läs mera

107. Leena Kouhia - Raaka Rå studio-shop

Iso Roobertinkatu 41, Helsinki
Jag behandlar leran med en attityd, där jag gör både keramikkonst och brukskeramik utan att glömma materialkänslan. Raka Rå-faten är kända för sina läckra färger och sitt primitiva, organiska och grova formspråk, som har fått mycket uppmärksamhet. Två av mina konstverk finns i statens samlingar och privata samlare har flera verk. I mitt konstnärliga arbete sammanförs ofta konst och landskapsforskning och olika typer av platser: en känsla för plats, platsens betydelse samt det mentala landskapet. Mina keramiska verk är platsbundna, t.ex. verket 100 seinäruusua (100 väggrosor) är en bild av finskhet, medan Tulipuutarha-installationen uppmanade besökarna att stanna och uppleva staden. DNA:n för installationen Kotikatu / Uudenmaankatu har jag plockat från små detaljer i byggnaderna och dessa detaljer utnyttjade jag i en fantasifull installation som byggdes på balkongen på Skillnadsgatan 2 under Helsinki Design Week hösten 2019. Jag jobbar heltid som keramiker och har min egen studio/shop i Rödbergen.
Läs mera

108. Tuire Hämäläinen

Merimiehenkatu 10, piha, Helsinki
Jag är en konstnär från Helsingfors som gjort en lång karriär inom glaskonst och formgivning. Jag började jobba med glaskonst 1981. Mina glaskonstverk finns att se bl.a. på Hotell Kämp, Stadsrådets representationsrum och i YLEs forna byggnad Stora Smedjan samt i Hervanta kyrka i Tammerfors, där jag gjort kapellets altartavla. 2015 öppnade jag en ateljé i Fiskars och då flyttades huvudvikten från glaskonst och möbler till målningar. Efter att jag återvände till Helsingfors har jag främst arbetat med färggranna bläck och rinnande akrylfärger. Typiskt för mitt arbete är ett nyfiket och forskande grepp om material, tekniker och färger. Även om mina arbeten huvudsakligen är abstrakta är icke-representativitet inte principiellt för mig. Ibland kan man skymta landskap, figurer eller platser i mina verk.
Läs mera

109. Kamila Śladowska's multidisciplinary artist studio

Henry Fordin katu 5, Helsinki
Jag är en multidisciplinär konstnär (född 1996 i Polen), som arbetar med installation, målning, textil och performans och forskar kring teman om mångfald och kulturell antropologi. Jag försöker implementera idéer från permakultur till bildkonst och anstränger mig för att arbeta med återvunnet material eller med traditionella tekniker. Under mitt erasmusutbyte studerade jag på ESBAMA Montpellier och har utexaminerats från målningsprogrammet vid konstakademin i Warszawa och programmet för kostymdesign på MSKPU i Warsawa (båda år 2020). Förra året flyttade jag till Helsingfors där jag blev anknyten med Myymala2 under ett Erasmus-utbyte för arbetspraktik för nyutexaminerade. Mina konstverk har visats i flera europeiska länder.
Läs mera

110. Annette Arlander - Harakka Saari / Stora Räntan

Harakan saari , Helsingfors
Att uppföra landskap är det övergripande temat för mitt konstnärliga arbete, som den senaste tiden fokuserat på växtlighet, i synnerhet träd, och ofta inbegriper det plats-specifika, performance för kamera, inbandat tal, videoinstallationer och olika slags experiment i relation till omgivningen, och som rör sig i gränslandet mellan performance konst, medie konst och miljökonst.
Läs mera

110. Päivi Maunu - Harakka saari / Stora Räntan

Harakka saari, Helsinki
Jag arbetar med ett mångårigt miljö- och samhällskonstprojekt på Stora Räntan. Det huvudsakliga materialet för mitt miljökonstprojekt Medusa är glas som havet och isen hämtat och som jag samlat från öns stränder. I mitt otroliga arbetsrum i konstnärshusets södra ända kan man se Gråharas fyr och horisonten. Under mitt arbetsrum ligger miljökonstverket Pilvipuutarha (Molnträdgård), vars skörd varje år är annorlunda och en överraskning.
Läs mera

110. Sirkku Ala-Harja - Harakka saari / Stora Räntan

Harakka saari, Helsinki
Sirkku Ala-Harja arbetar på Stora Räntan. Hon är bildkonstnär och seglare. Sirkku Ala-Harjas abstrakta och poetiska verk baserar sig på att fånga rörelsen och stämningens färg. Ala-Harja är även en av Finlands främsta experter på kinesisk tuschmålning.
Läs mera

111. Eveliina Karhio

Korkeavuorenkatu 41, Helsinki
Jag är en smyckeskonstnär som älskar sitt arbete och att göra saker med mina händer. Mitt formspråk föds ur mitt liv, min fantasi och mina behov. Jag är nyfiken att se vad livet kommer med, hur det påverkar och formar min fantasi som utvecklar mina behov. Jat är intresserad av min omgivning, människor och deras behov. Som formgivare ser jag mig själv som en kreativ problemlösare mer än en konstnär. Jag skapar nytt och reparerar gammalt. Jag uppskattar ålder, personlighet, berättelser och minnen. Mitt mål är att skapa personliga, genuina produkter som håller, både i användning och tid. Jag skapar unika handgjorda smycken, beställningsarbeten och gör om och reparerar smycken och allt möjligt annat - välkommen och besöka min verkstad!
Läs mera

112. Anna-Leena Kinnunen

Meritullinkatu 33, Helsinki
Jag jobbar nu i Meritullinkatu 33, med konstnärer. designer och så..
Läs mera

112. Sanna Maria Perunka - Sameising

Rauhankatu 7, Helsinki
Jag är en passionerad guldsmed och i mina produkter kombineras en nyfiken och modig smyckedesign med intressanta ytbehandlingar. I mina smyckeskollektioner möts finska folksagor med fantastiska stunder i den lappländska naturen. Mitt formspråk skapar unika smycken som framhäver olika texturer med små detaljer. Du kan hitta Lapin Ruusu (Lapplands ros) mönstrad av rimfrost, vars handgjorda graveringar är som unika teckningar på en silveryta. Ljusets och skuggans lek i form av smycken skapar överraskande upplevelser. Upplev oförglömliga ögonblick på nytt och på nytt, känn polarnattens skog Loimu must månljuset, hör Hiidenoksa, som är viskad av naturväsen eller hitta Kaarnan kyynel, som fullbordas av lappländsk ametist. Mitt önskemål är att skapa en oförglömlig stund, att stanna till och hitta naturens skönhet i smyckena och sig själv. Jag är utbildad guldsmed och startade eget företag i början av 2021 och har börjat ett nytt konstnärligt skede i mitt liv, som jag hoppas kan värma allas själar. Mitt företag Sameising är ett litet företag som erbjuder designprodukter. Smyckena formgivs och produceras enligt traditionella hantverksmetoder samt med 3D-modelleering av ädelmetaller. Mina rötter finns i norr och mitt formspråk härstammar från det Lappländska landskapet. Sameising produkter hittar du huvudsakligen i webbshoppen, men jag deltar aktivt i olika evenemang i huvudstadsregionen och övriga Finland. Min fotohobby skapa nytt till min still och en konstnärligare vision om hur jag ställer fram smyckena.
Läs mera

113. Studio Mila iloria Art

Mikonkatu 11 A, Helsinki
Jag är en passionerad abstrakt målare. Jag målar med en lekfull abstrakt stil. Mer info www.iloria.art
Läs mera

114. Kaisa Kaanela - Kuvamuoto

Näkinkuja 8, Helsinki
Jag är fotograf och målare. Numera kallar jag mig själv bildformgivare. Jag inledde mina konststudier i Helsingfors som 20- åring. Sedan dess har jag studerat bildkonst och fotografering vid många olika skolor. Jag är intresserad av olika tekniker för konst och jag vill ha förnyelse i det jag gör. Jag strävar efter att styra mitt arbete i mer abstrakt riktning: bort från inlärd avbildning. För mig är färgerna alltings början och slut. Ljudvärlden är en viktig ingrediens i mitt arbetssätt, när jag bygger upp bilder och målar. Allt påverkas av allt när man målar. När jag arbetar formar sig den omgivande ljudvärlden till en del av målningen. Olika rytmer, tyngden i ljudet och trafikbullret får i mina målningar form och färg. Tystnaden är ett ljudlandskap som jag i allt högre grad märker mig sakna. I målningarna återges tystnaden i färgernas mjuka harmoni. De visuella bilderna finns i mitt huvud, ljudvärlden är här och nu.
Läs mera

115. Eeva Louhio - Grafiikanpaja Talli

Suvilahdenkatu 7, Helsinki
Jag är konstgrafiker och arbetar på Grafiikanpaja Tallis gemensamma arbetsrum i Sörnäs i Helsingfors. Grafiikanpaja Talli arbetskollektivet har funnits i Sörnäs i 14 år i en över 100 år gammal byggnad. Kollektivet har fått sitt namn av utrymmet, som en gång i tiden varit ett stall. Visuella konstnärer med olika bakgrund och i olika åldrar arbetar i Tallis utrymmen och vi skapar konst i en stämningsfull omgivning. Arbetsrummet som jag grundat fokuserar i första hand på grafik.
Läs mera

115. Maija Toropainen

Suvilahdenkatu 7, Helsinki
Jag är målare och har arbetat i det här arbetsrummet sedan 2017.
Läs mera

116. Kristiina Uusitalo - Kalasataman Taiteiljatalo

Vanha Talvitie 9, Helsinki
Kristiina Uusitalo målar stora oljemålningar där landskapets expressivitet flätas samman med kännetecknen på miljöförändringar. Verkens kärna är den stund av medvetenhet som man upplever då det gamla och det nya existerar sida vid sida. Fastän målningarna i hög grad baserar sig på konstnärens egna erfarenheter kan vi alla känna igen de observationer, syner och upplevelser som de förmedlar.
Läs mera

117. Kirsi Lybeck - Taidetila Viiiiis

Josafatsgatan 7 / Josafatinkatu 7, Helsingfors / Helsinki
Efter jag fyllde 60 frågade jag mig on jag vill vara nöjd att jag inte gick till konstskolan. Om inte, jag visste atta jag skulle alltid längta efter någonting. Därför gick jag till konsskolan och jag är nöjd att jag gjorde det. Jag är lycklig när jag målar, och jag känner smärta om jag kan inte realisera mina visioner. Jag känner också att mitt liv har en ny mening.
Läs mera

117. Marianne Matikka - Taidetila Viiiiis

Kirstinkatu 7, Helsinki
I färgstarka abstrakta målningar skildrar jag den visuella rytmen. Minimalism och kolorism är stilen i mitt oljemåleri med stark struktur. Bildvärlden kretsar kring ögonblicksbilder, med element av stämning, spänning och förväntan i en förskönad värld av fantasi. Ger utrymme för åskådaren att fånga med egen kreativitet konstens under också i min konst.
Läs mera

117. Marika Taskinen - Taidetila Viiiiis

Kirstinkatu 7, Helsinki
Jag illustrerar livet med intima målningar som blandar vardagsinsikter med sagor och berättelser. Djurfigurer symboliserar viktiga personer eller känslor. Berättelsen eller dikten bakom mina målningar skrivs ofta öppen och följer målningen. I mina konstverks materialitet syns min bakgrund som blandar konst och hantverk. Jag gör även beställningsarbeten.
Läs mera

117. Sirkka Palonen - Taidetila Viiiiis

Kirstinkatu 7, Helsinki
Jag är en grafiker som anvendär bode metallgrafik och träsnitt. I metallgrafik är jag fascinerad av den ritningsliknande linjen i torrnålen och det djupa svarta i mezzotinten. Träsnittet är ett samtal med ett träblock och experiment med färgskikt. Mitt arbete får idéer från vardagen och vanliga händelser. Det finns en historia med glädje och förundran bakom alla mina bilder.
Läs mera

117. Virva Svala - Taidetila Viiiiis

Josafatinkatu 7, Helsinki
Jag målar landskapen och ljusen från Helsingfors stad med oljefärger. Jag är intresserad av att skapa känslor genom färgnyanser, ljus och skuggor.
Läs mera

118. Mimi McPartlan - Kulmapala

Viipurinkatu 1A LH1, Helsinki
Jag är en keramisk konstnär och formgivare som arbetar på Studio Kulmapala i Åshöjden i Helsingfors. Jag arbetar med drejning och gjutning och bygger för hand. Jag tycker om att göra både bruksföremål och storskaliga installationer.
Läs mera

119. Anu Välitalo - Salonki

Lohjantie 4, Helsinki
Jag är bildkonstnär, grafisk formgivare och illustratör. Jag ritar och målar pop-surrealistiska och poetiska varelser och landskap. Jag gör också grafit- och kolritningar med natur- och djurtema för serien Noah's Archive, samt bergs- och vulkanverk. Jag bygger på naturens eller den byggda miljöns texturer och material, och samtidigt gör abstrakta verk som studerar teckningens rörelse. Dessutom beställer jag verk i olika skalor från exlibris till väggmålningar, samt musikvisualiseringar, animationer och illustrationer. Jag undervisar i konst och visuell design vid storstadsuniversitet.
Läs mera

120. Anna Bredenberg - Kellaripress

Mäkelänkatu 24 B, sisäpiha, Helsinki
Jag är bildkonstnär och konstgrafiker. Jag arbetar med träsnitt och serigrafi och mina verk består av flera tryckta lager och målade avtryck. Trä är en viktig del av min process som material och arbetsredskap. Att arbeta med träytor är tungt och deras känslighet kommer fram först då jag trycker på tunt papper. Mina verk är oftast unika monotypier spända på ram, men jag gör även serier. Jag är intresserad av materialitet och flyktighet. Jag använder t.ex. handgjort papper i mina verk samt lgröper i tyg och papper och tillverkar tryckplåtar med laseretsning.
Läs mera

121. Anni Hanén, Työhuone 4 D studio 31 - Vallilan taiteilijatalo / Vallgårds konstnärshus

Lemuntie 4d 31, Helsinki
Jag är Anni Hanén, en fotokonstnär från Helsingfors. I mina verk behandlar jag vardagliga upplevelser, som genom föreställningar kopplas till allmänna kulturella upplevelser. Mitt arbete är experimentellt och i det kombinerar jag kollage och olika kopieringsmetoder. Mina verk har vistats på både privat- och separatutställningar och internationella fotofestivaler sedan 2004. Jag utbildades till magister i fotokonst från Aalto-universitetet 2013.
Läs mera

121. Kaisa Karhu, Työhuone 4 D studio 31 - Vallilan taiteilijatalo / Vallgårds konstnärshus

Lemuntie 4 D 31, Helsinki
Jag är Kaisa Karhu (f. 1984), en fotokonstnär från Helsingfors, vars arbete baserar sig på att kombinera performativa handlingar med fotografering. Genom personliga upplevelser behandlar jag i min konst kvinnlighet, landskapet och landskapets förhållande till kvinnokroppen samt det kvinnliga könets underlydande historia som skildrare av naturen. Jag arbetar som fri konstnär i Vallgårds konstnärshus, där jag är en del av en arbetsrumsgemenskap. Min senaste soloutställning, Landscape and Self -Adpatations, visades på Fotogralleriet Hippolyte i Helsingfors 2021. Före det hade jag en separatutställning på Galleriet Uusi Kipinä i Lahtis 2019 samt på Valokuvaksekus Nykyaika i Tammerfors 2017. Jag utbildades till magister i fotokonst 2017 från Aalto-universitetets program för fotokonst.
Läs mera

121. Kukka-Maria Rosenlund, Työhuone 4 D studio 31 - Vallilan taiteilijatalo / Vallgårds konstnärshus

Lemuntie 4 D 31 Vallilan taiteilijatalo, 3. krs, Helsinki
Jag är bildkonstnär och arbetar med foto och skulptur. I mina verk behandlar jag tillfällighet samt feminin lek genom materialiserat arbete och fotografier. Det visuella i mina verk koncentrerar sig för tillfället i granna färger, trädgårdar, hästar, gömmor och barndomshjältar. Jag tillverkar fotografier med bildöverföringstekniker på papper, tyg och lera. Jag använder mig av material samlat från naturen, stengods och olika material för husbygge. Mina verk har visats i separat- och grupputställningar i Finland och utomlands, senast på Taidekeskus Mältinranta i Tammerfors, Galleri Huuto i Helsingfors och i Vasa Konsthall (2022), Copenhagen Photo Festival i Köpenhamn (2021), Fotogalleriet Hippolyte i Helsingfors (2020), Transeurope Photography i Aten (2019) och Finlands fotografiska museum (2018). Jag är utbildad från Aalto-universitetets magisterprogram i fotokonst år 2020. Mina verk finns bl.a. i Finlands fotografiska museums, Statens samt Tammerfors stads samlingar.
Läs mera

121. Minna Kurjenluoma, Työhuone 4 D studio 31 - Vallilan taiteilijatalo / Vallgårds konstnärshus

Lemuntie 4 D 31, Helsinki
Jag är fotograf och fotokonstnär.
Läs mera

121. Vilma Pimenoff, Työhuone 4D studio 31 - Vallilan taiteilijatalo / Vallgårds konstnärshus

Lemuntie 4D 31, Helsinki
Vilma Pimenoff använder ofta i sina verk populärkulturens vildspråk, genom vilket hon studerar olika kulturella seder och betydelser och hur de blir till. Pimenoffs verk har visats bl.a. på The Photographers' Gallery i London, Moscow Multimedia Art Museum i Moskva och Circulation(s) fotofestivalen på Centquatre i Paris. Pimenoff har en magister i fotokonst (LCC, University of the Arts London) och bor och arbetar i Helsingfors.
Läs mera

122. Minja & Mobile Workshop

Lemuntie 4-6, Helsinki
Minja & Mobile workshop Jag är Minja Kolehmainen, snickare, formgivare och konstnär. Jag bor och arbetar i en rörlig verkstad, i en liten söt husbil. Mest täljer jag skulpturer i trä. Du är varmt välkommen i mitt kreativa arbetsutrymme och hem. Jag söker inspirerande platser och konstnärer runtom i Europa, ofta hittar jag mig själv vid hav, stränder och klippor sökandes former och texturer. Dessa platser ger mitt sinne frid och skapar ordning. Tiden står still. Dessa stunder är värdefulla, lugna, milda och meditativa. Jag skapar dessa känslor och ögonblick på trädets yta och genom detta för jag dem vidare till andra. Mina verk får beröras och det är också viktigt att göra det. Jag vill att mina verk kan upplevas med många sinnen. Ljuset och skuggan har en stor betydelse för skulpturerna. En lite förändring i ljusets riktning förändrar hela skulpturens karaktär.
Läs mera

123. ANNULLERAT - PERUUTTANUT - CANCELLED Marianne Blomqvist - Vallilan taiteilijatalo / Vallgårds konstn

Lemuntie 6, Helsinki
Jag arbetar med natur- och växtmotiv. Blommornas tillfälliga liv och deras eviga tillvaro tilltalar mig. Jag ser paralleller med beskrivningen av växtens livscykel med människans tillväxtprocess. Speciellt under den ljusa årstiden är blommornas skönhet otrolig. Jag försöker dokumentera växtens livscykel genom att studera hur ljuset och färgen konkret påverkar växternas färger. På våren är ljuset starkt och genomskinligt och tillväxten stark. Jag försöker observera vad som sker i klimatet nu och det som redan hänt. Vad händer med naturen då den störs? Syrenerna blommar åter redan i september. Tillväxten kan förändras till för snabb och intensiv och naturens känslighet kan lida. Vi lever i en svår tid förutom pandemin med klimatkrisen och med mina verk vill jag beskriva de förändringar som klimatförändringen orsakar. Årstidernas ändringar är viktiga för människor, naturen, växter och djur. VI lever redan i klimatförändringen och jag vill att människor förstår hur viktig kontakten med naturen är. Just nu tycker jag det är viktigt med positiva saker, men även att göra människor medvetna om saker som kan förändras om vi inte aktivt börjar handla för att hindra klimatuppvärmningen. Jag upplever att jag har bra kunskaper som konstnär att ta upp saker. Med mina verk vill jag ge människor hopp, glädje och kontinuitet, men även vara medveten om det som kan hända med naturen mitt i klimatkrisen.
Läs mera

124. Jennifer Backlund - KOLLAB Vallila artspace

Backasgatan 54 A, Helsingfors
Bildkonstnär och designer Jennifer Backlund jobbar på Vallila Kollab Art Space. Utrymmet är en hel kreativ våning med olika arbetsrum och galleri. Jennifer målar stora vägg muraler och tavlor inspirerade av rymd och natur med en blandning av akryl och flow art tekniker.
Läs mera

124. Nina Albrecht - KOLLAB Vallila artspace

Backasgatan 54 A, Helsingfors
Jag är bildkonstnär och målar främst med oljefärg och akryl på duk. Jag har studerat bildkonst i Närpes folkhögskola och Nykarleby konstskola. Både natur och stadsmotiv inspirerar mig i måleriet. Speciellt Helsingfors, där jag arbetar och bor, är en viktig inspirationskälla. Jag målar i impastoteknik (tjock färg) kombinerat med rinnande lager. Min måleriteknik är en blandning av realistisk, impressionistisk, expressionistisk och abstrakt stil.
Läs mera

125. Korutaiteilija Tytti Lindströmin työhuone

Veturitallinkuja 34 G, 2. krs, Helsinki
Jag är smyckeskonstnär från Helsingfors och arbetar i Böle med småskalig serieproduktion och unika smycken i mitt arbetsrum som utstrålar ett gammalt lokstalls bangårdsromantik. Mina smycken karaktäriseras av en abstrakt form, mångsidighet samt sin lätta konstruktion. Jag inspireras likväl av urbana miljöer och deras nattliga ljus, såväl som av naturen. Min passion är att göra smyckena textillikt flödande och de har ofta hängande, lätta delar, som vaknar till liv av rörelse. Huvudmaterialet för mina smycken är silver, som jag kombinerar med andra intressanta material, som keramik och trä.
Läs mera

126. Ingrid Biese - The Art Place Finland

Resovägen 11, Helsingfors
Min passion är att måla på siden, det är något alldeles speciellt med det. Färgerna sprider sig och blandas på tyget och man vet aldrig riktigt vad som kommer att hända. Min största inspiration är Finlands natur och skärgården. Jag tycker om att fånga skärgårdens skiftande färger i fotorealistiska verk och naturens former i avskalade och stilrena silhuetter.
Läs mera

127. Aino Huhtaniemi - Keramikstudio Fem / Keramiikkapaja Fem

Raisiontie 5, liikehuoneisto, Helsinki
Tillsammans med mina kollegor har jag nyligen grundat en liten keramikstudio i Brunakärr, Helsingfors. Jag är fascinerad av lerans oändliga möjligheter; hur ingredienser, tagna från marken, kombineras och genom värme förvandlas till något helt nytt. Leran inspirerar mig att vara lekfull och att experimentera. När jag arbetar med keramik tycker jag att processen är lika meningsfull som slutresultatet.
Läs mera

127. Lena Anton - Keramikstudio Fem / Keramiikkapaja Fem

Resovägen 5, Källarvåning (egen ingång), Helsingfors
Jag har utbildat mig till keramiker i vuxen ålder och har tillsammans med mina kolleger nyligen har grundat en liten keramikstudio i Brunakärr, Helsingfors. Jag arbetar mest med funktionella föremål för tillfället och tilltalas av kombinationen mellan det rustika handgjorda föremålet och lätta, ljusa dekorationer. Jag använder mig av de flesta arbetssätt och tycker lika mycket om att dreja som att gjuta och bygga för hand. Jag inspireras av naturen och av själva lerans mångsidighet som material.
Läs mera

127. Marja Salerto - Keramikstudio Fem / Keramiikkapaja Fem

Resovägen 5, Helsinki
Utöver mina tidigare pedagogiska studier har jag även utbildat mig till hantverkare inom keramik. Jag gör keramik tillsammans med mina kollegor i en liten keramikverkstad i Brunkärr, Helsingfors. Jag tillverkar främst kavlade eller gjutna bruksföremäl och prydnadsföremål med Raku-teknik. Som grund för mitt arbete ligger ett intresse för tydligt formspråk. Naturens inspiration påverkar starkt i mitt val va material och dekorationstekniker.
Läs mera

127. Saga Vuorisalo - Keramikstudio Fem / Keramiikkapaja Fem

Raisiontie 5, Helsinki
Jag är en konstnär i trettioårsåldern och kommer från Helsingfors. Jag arbetar främst med keramik. Lekfullhet, glada färger och former samt taktilitet är en viktig del av mitt arbete. Jag tillverkar föremål som det är en glädje att använda. För tillfället är jag mest intresserad av att gjuta lera och att tillverka mina egna glasyrer.
Läs mera

127. Veera Ala-Vähälä - Keramikstudio Fem / Keramiikkapaja Fem

Raisiontie 5, Helsinki
Jag heter Veera Ala-Vähälä, en grafisk designer och en formgivare av kemiska hunder från Helsingfors. Jag har tillverkat mina keramiska hundar och andra djur sedan år 2017, och sedan 2018 har jag även delat med mig av mina verk på mitt instagramkonto @ceramicdoggies och min hemsida. Mitt arbete kan beskrivas som miniatyrskulpturporträtt av djur. Jag arbetar med olika stengodsleror och porslin samt underglasyrer, plus en mängd olika glasyrer.
Läs mera

128. Taiteilija Pentti Nässlingin kotiateljée

Sanitäärinkatu 4 B 60 , Helsinki
Jag är en målare, bildkonstnär, keramiker och konstgrafiker från Helsingfors. Som barn förde livet mig till Sverige och senare till olika delar av världen, bl.a. till Tanzania och Spanien. Jag även varit konsult för visuell konst för UNESCO i Paris, vilket var en avgörande händelse för min konst; i min ungdoms verk kan man se expressionistiska drag och allt som åren gått har mina konst blivit mer abstrakta. Mitt konstverk "The Peace Pipe - Fredspipan" är det första konstverket av en finländsk konstnär som antagits till Vita Huset. Jag har arbetat som fri konstnär sedan 1963.
Läs mera

129. Anna Mäki-Jyllilä - Källarateljén

Kadetintie 10 sisäpiha, Helsinki
Jag är en konstnär, poet och arkitekturstuderande från Helsingfors. I sakta mak bygger jag mitt eget arkiv av syner och hem genom att vandra, lyssna, reflektera och skriva ner. Jag funderar på teman som att gömma och på gåtor, på fönster och drömmen om att flyga, känner på pappret och på vinden.
Läs mera

129. Kira Björklund - Källarateljén

Kadettvägen 10, Helsingfors
Jag arbetar med textil, installation, ljud, text och fotografi. Ofta behandlar verken medvetna och icke-medvetna samlingar från bl.a. folkmedicin eller poesi . Genom att följa det samlade materialet bildas idéerna. Till sist ersätts den ursprungliga tanken av det färdiga verket. På sistone har mina verk bestått av broderade dukar och tredimensionella objekt framställda av textilier som jag färgat med växter. Ofta innehåller mina verk även text i någon form, antingen som skrivet eller som uppläst i ljudverk.
Läs mera

130. ANNULLERAT - PERUUTTANUT - CANCELLED Kuvataiteilija Karl Ketamo

Kornetintie 4, Helsinki
Jag är bildkonstnär och arbetar mångsidigt inom fotografi, rörlig bild, skulptur och installation. I mina verk studerar jag landskapet som ett konceptuellt och kulturellt fenomen. En röd tråd i mitt arbete är användningen av funna bilder och föremål, som jag återvinner och omarbetar för att föreslå nya tolkningar vid sidan av deras avsedda användning.
Läs mera

131. Merja Salonen Di Giorgio - Ateljee x3

Höyläämötie 18 A, 6.kerros / Hyvierivägen 18 A, 6.vån, Helsinki / Helsingfors
Merja Salonen Di Giorgio Jag är målare och bildkonstnär. Det som inspirerar mig i mitt konsnärliga yrket är spår av människa i kulturmiliön, andan om ställe, ´genius loci´, historiska nivån I miljön och också Grand Tour, dvs. historiska läseresor. I senaste 20 år har jag fokuserat mig att måla med öljefärg på duk och blandat teknik på papper. Jag är intereserad av historiska pigmenter, material ock traditionella metod att måla. Jag har rea gjort några offentliga miljöverk i Helsingfors av beton. I de sista fem år har jag målat serien av två ställen som inspirerar och fascinerar mig: Kasåkern I Helsingfors och Pompei I Italien. Jag flyttade min ateljé från Kasåkern till Sockenbacka i sommar 2021. Jag är medlem i målarbörbundet och Helsingfors konstförening. Mitt verk kan finnas i kollection av staden Helsingors och Lahtis konstmuseum. www.merjasdg.net https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/merja-salonen-di-giorgio instagram: @merjasalonendigiorgio
Läs mera

132. Jouni Matias Onnela

Ohjaajantie 16 C, Helsinki
Jag är skulptör från Helsingfors, men jag är född i Lappland.  Hittills har det varit ett tjugotal separatutställningar och mina verk har visats i dussintals grupputställningar, varav några har varit utomlands.  Utöver Finland finns mina verk i samlingar i flera europeiska länder och USA.  Verkens teman är t.ex. hästar ur min ridbakgrund samt naturämnen och även dans med dess rörelser.  Innan jag gjorde karriär som bildkonstnär skaffade jag mig kunskaper inom skulptur, konstmålning och även inom grafisk konst under mer än tio år i olika konstpedagogiska lärosäten.  Arbetsutrymmena jag hyr finns i Norra Haga i Helsingfors.  Jag formger skulpturer i material som t.ex. vax, gips, betong, trä och tyg.  De flesta av mina skulpturer är gjutna i brons i ett gjuteri i Hyvinge.  Förutom skulptur målar jag även med akrylfärger.  En period med att göra metallgrafik har också hört till mitt gebit, då jag hade en välutrustad grafisk verkstad i anslutning till mitt tidigare arbetsutrymme.
Läs mera

133. Hanna-Kaisa Korolainen - Studio Limis

Limingantie 42 V2, Helsinki
Hanna-Kaisa Korolainen är en finsk konstnär, formgivare och forskare. Hon arbetar med ryor, vävda tyger, glas och keramik. I Finland har Korolainens verk visats bl.a. på EMMA, Finska hantverksmuseet och Hvitträsk och utomlands på flera utställningar från New York till Milano. Korolainens avhandling "The Making of Inspiration – From Monet to Warhol and Beyond" publiceras under våren 2022.
Läs mera

133. Marie-Andree Godin - Studio Limis

Limingantie 42 V2, , Helsinki
Marie-Andrée Godin föddes i Kanada och arbetar mellan Kanada och Finland, där hon nu är bosatt. Hon har en MFA från Laval University i Quebec, där hon fick flera stipendier, bl.a. the Social Sciences and Humanities Research Council of Canada (Joseph-Armand Bombardier Fellowship). De senaste åren har hon även fått flera arbetsstipendier från bl.a. uebec City (Première Ovation), CALQ (Conseil des arts et des letter du Québec), Canada Council for the Arts, TAIKE Centret för Konstfraämjande. Hennes verk fokuserar på häxan som en feministisk figur och och utforskar begrepp som hierarki, hantverk, holistiskt och antiantropocentriskt tänkande och kunskap som en kraftkälla. Hon försöker se hur magi, post-kapitalism och diverse politiska former och system kan flätas ihop för att manifestera framtiden. Hennes forskning går under titeln WWW³ (WORLD WIDE WEB / WILD WO.MEN WITCHES / WORLD WITHOUT WORK) som doktorand på Aalto-universitetet sedan 2018. Hennes forskning understöds av the Social Sciences and Humanities Research Council of Canada. Hennes konst är främst installation, performance och socialt engagerade projekt, som hittills visats i Kanada, USA, Japan, Finland och Italien.
Läs mera

134. Anna-Leena Vilhunen - Hämiksen vintti, h.707

Hämeentie, 155 (B) C 7.kr,s STS Ateljeesäätiö Hämiksen vintti, huone 707 HUOM! Kulku Konstrundaniin , Helsinki 56
Läs mera

134. Helena Hartman - Hämiksen vintti

Tavastvägen 155 C, Helsningfors
Jag är född i Sverige, men har bott i Finland en stor del av mitt liv. Jag har avlagt en yrkesexamen som fri konstnär (3-årig utbildning) i Fria konstskolan, samt bildkonstlärarexamen (Konst.mag) från Konstindustriella högskolan. Jag målar för tillfället på heltid i min ateljé i Helsingfors . Tidigare har jag även undervisat bildkonst vid sidan om det konstnärliga arbetet. Jag strävar till att både lyfta fram det vackra och fina omkring oss men är även mån om att väcka frågor och ta fram sådant som inte syns eller alls diskuteras. Jag målar ofta utgående från verkligheten och iakttagelser av både den yttre och inre världen. Jag fascineras både av små konkreta detaljer i vardagen, som ljus, skuggor och färger, men strävar även till att betrakta fenomen från olika håll och fördjupa mig i fenomen via olika texter, bilder, forskning.m.m. Jag målar helst i olja på både mindre och stora målardukar, men kan även kasta mig in i nya material och tekniker på ett lekfullt sätt. Trots att jag utgår från det jag iakttagit och tagit reda på uttrycker jag mig intuitivt och expressivt. Jag är engagerad i de globala målen och har nu jobbat med diskriminering, kring temat jämlikhet och jämställdhet. Men istället för att “skrika och ropa” kring ämnet, vill jag väcka diskussion och öppna ögon på ett lugnare sätt. Jag har speciellt stannat inför diskriminering av kvinnor, sexualitet och åldrande. Både som enskilda fenomen men också som en helhet. Det finns oskrivna lagar, normer och tabu kring ämnet och jag vill lyfta fram detta. Jag tror att även i Norden där jämlikheten borde vara en självklarhet, finns det osynlig diskriminering och går inte direkt att peka på. Så därför väljer jag att måla med samma tysta strategi. Tavlorna kan ses som blommor fast de även är vulvor, som en hyllning till kvinnlighet, samt även åldrande och sexualitet. Jag väljer att måla blommor också av den orsaken att man kan tänka att det passar sig att kvinnor målar blommor, eller att kvinnor ska endast vara vackra, som blommor. Kvinnornas jämställdhet är en av nyckelfrågorna när det gäller hållbar utveckling.
Läs mera

134. Sirkka Tapio - Hämiksen vintti

Hämeentie 155 B,7.krs/ Tavastvägen 155 B, 7.vån., Helsinki / Helsingfors
Jag är en yrkesbildkonstnär i Helsingfors. Jag jobbar huvudsakligen med akryl- och oljemålning, teckning och blandteknink.
Läs mera

134. Sirpa Häkli - Hämiksen vintti

Hämeentie 155 C, 7. krs. | Tavastvägen 155 C, 7. vån., Helsinki | Helsingfors
Jag är en bildkonstnär från Helsingfors och medlem i Målarförbundet, Konstnärsgillet i Helsingfors och Viborg Konstnärsgillet. Jag har haft separatutställningar sedan mitten av 1980-talet. Mitt verk finns i inhemska och utländska konstsamlingar, bland annat Statens, Riksdagens och flera museernas samlingar. Min produktion består av mestadels nonfigurativa målningar, teckningar och verk i blandteknik i både större och mindre format. Under de senaste åren har jag varit intresserad till exempel av ”naturens natur”, flow och förändringar.
Läs mera

135. Birundan på Turholm - Catharina Kajander, Aino Aksenja, Ina Niemelä & Noora Kauppila

Turholmsvägen, Helsingfors
Birundan är ett mångsinnligt evenemang för hela familjen. Keramikkonstnär Catharina Kajander, bildkonstnär Aino Aksenja samt Turholmens biodlare och ljuskonstnär Ina Niemelä bjuder in dig i trädgården. Med oss också multikonstnär-musiker Noora Kauppila, Bins sällskap och sångare-låtskrivare Nightbird. Birundan är en del av Konstrundan-helgen, där konstnärer runtom i Finland öppnar sina ateljéer för publiken. Vi är på plats, vår konst är på plats, kom du med! Om oss: Aino Aksenja Aino Aksenja (f.1986) är konstnär som arbetar med rörlig bild, installation, performance, fotografi, text, textil och trädgård. Hon har magisterexamen från Bildkonstakademin (2017) och kandidatexamen i fotografi från YH Novia (2013). Aksenjas verk har visats på utställningar och screenings i Finland, Sverige, Ryssland, Tyskland, Portugal, USA och Sydkorea. Resande och rörelse är viktiga metoder, och hon har arbetat på konstnärsresidens från Detroit till olika öar sedan 2012. För tillfället utmanar Aksenja sin rastlösa natur genom att sätta ner rötter i jorden av Degerö. https://aksenja.com/ Catharina Kajander Keramikkonstnär Catharina Kajander (f.1945) har arbetat som fri konstnär med olika projekt och utställningar sedan 1966. Kajander utbildade sig vid Konstindustriella högskolans keramikavdelning 1962–66. Hennes konstnärskap omfattar stora krukor och skulpturer i keramik och terrakotta, oftast i finsk rödlera. Ämnen är både självbiografiska och samhälleliga och feministiska ställningar. Kajander är representerad bland annat på Designmuseet i Helsingfors och Finlands Hantverksmuseum i Jyväskylä. Sedan 2019 har hon arbetat med Aalto-universitetets Working With Soil-projekt. http://www.ckajander.com/ Ina Niemelä Ina Niemelä (f.1986) är ljus- och videokonstnär som bor på Degerö med sin familj. Hon fick sin magisterexamen från Konstuniversitetet i Helsingfors i 2013 och har arbetat som frilansare med ljussättning av konsert, dans, teater, cirkus och experimentell konst. Niemelä har varit ljusmästare på Zodiak och produktionskoordinator på Stoa och Vuotalo. Nu jobbar hon på Cirko som teknisk producent. Hennes senaste konstnärliga verk är Karpo (2021) med Kristian Smeds. Niemelä är medlem i Finlands Biodlares Förbund och Hyötykasviyhdistys. https://www.inaniemela.fi/ Noora Kauppila Noora Kauppila (f. 1988) är sångare, multikonstnär och musiker, som inspireras av naturlig ljud och den uråldriga finsk-ugriska musiktraditionen. Hon närmar sig musiken omfattande och ur en performanskonstnärlig perspektiv medan hon forskar förhållanden av musik, natur och kultur. Kauppila har magisterexamen i folkmusik från Konstuniversitetets Sibeliusakademin med fördjupning i den karelska gråttraditionen, rituell konst och musikterapi. Bins sällskap Bins sällskap består av sex konstnärer (av vilka Aksenja och Niemelä är två) och bin. Det är ett varaktigt och levande konstprojekt om korsningar av bins och människors levnadsvärldar, mottaglighet och att leva i varandras rytmer. Vi söker och övar nya sätt att vara och arbeta på väg mot en ödmjukare mänsklighet och osäkrare framtid. Bins sällskap är djupt kopplat till behovet av att göra saker på ett nytt sätt; att hamna på en annan plats än där en började - att se en väg ut ur perspektivlöshet, och att dela denna process öppet med andra. https://www.mehilaistenseura.org/ Nightbird Nightbird (Anna-Stina Jungerstam) är en finlandssvensk singer-songwriter, som sjunger soundtracket till sömnlösa nätter, en blandning av rootsblues, månskådande melodiska gitarrer och sammetstöstande midnattsjazzlåtar skrivna under påverkan av deltapionjärerna och en blandning av amerikansk och finsk folkmusik. http://www.nightbirdishere.com/ Birundan har fått stöd från Svenska kulturfonden och Helsingfors stad.
Läs mera

136. Emma Rönnholm

Svarvaregatan 9 F, tredje våningen, Helsingfors
Jag är bildkonstnär, skulptör och experimenterare. Mina skulpturer och installationer bygger på en okonventionell användning av material, ljus och rörelse. Utgångspunkten är ofta återvunna, vardagliga material som i verket får en ny tvist, och djupare innebörd. Det senaste året har jag också börjat jobba mera med keramik och grafik.
Läs mera

136. Leena Kangaskoski

Sorvaajankatu 9 F, Helsinki
Jag är en bildkonstnär, som ofta i mitt arbete utgår från populärvetenskapliga fenomen som känns märkliga eller skrämmande. Slutresultaten är installationer och skulpturer. Under Konstrundan visar jag mindre verk i glas och keramik.
Läs mera

136. Liisa Hilasvuori

Sorvaajankatu 9 F, Helsinki
Jag gör installationer och rumsliga teckningar som även kan omfatta ljud och ljus, keramikskulpturer och talperformance. Mina verk behandlar ofta människans relation till naturen. I min senaste utställning visades bland annat träskulpturer av fågelnäbbar, en ljusinstallation om nattfjärilar och en keramiska installationer av trädgårdsinsekter och frön. I december 2021 gjorde vårt studiogäng ett gemensamt verk, Bortamatch, som är en helhet bestående av ca 90 keramikskulpturer och ljus. Jag ingår också i konstnärskollektivet Piirakkakerho (Pajklubben), som arrangerar sociala konsthappenings.
Läs mera

137. Helsingin Paperipaja ry, Kuvataiteilija Emma Peura - Roihupellon taidekortteli

Levytie 2-4, Helsinki
Jag är magister i bildkonst och konstgrafiker. Jag arbetar med experimentella tryckmetoder, illustrations- och papperskonst. Jag arbetar speciellt med skogsgravyr, en konstgrafiskmetod jag uppfunnit. Mina verk finns bl.a. i Kiasmas, statens, HUS och statsrådets kanslis samlingar. Jag är en stiftande medlem av och ordförande för Helsingin Paperipaja. Mitt arbetsrum finns i samband med pappersverkstaden. Helsingin Paperipaja rf är en förening grundad av sex professionella konstnärer 2019. Det är den enda verkstaden i Finland som koncentrerar sig på att tillverka papper och vars mål är att skapa nya uttrycksformer och material inom nutidspapperskonsten. Vår förening upprätthåller en arbetsrumsgemenskap i Kasåkern i Helsingfors och en öppen pappersverkstad, där högklassig nutidskonst skapas med respekt för traditionella hantverkskunskaper. I vår verkstad kan konstnärer skapa syrefritt lumppapper för konstbruk. Föreningen ordnar även kurser i papperstillverkning. Verstaden har fått stöd av TAIKE - Centret för konstfrämjande och Finska kulturfonden. vår kundkrets är inriktad på professionella konstnärer, men vår verkstad är en gemenskap för alla som är intresserade av hantverk och ekologisk konstframställning. Föreningens medlemskonstnärer är konstproffs som arbetar med flera olika tekniker, men som förenas av en delad kärlek till papper. Föreningens medlemskonstnärer: Susanna Autio, Outi Koivisto, Astri Laitinen, Emma Peura, Irma Tonteri ja Maria Valkeavuolle.
Läs mera

138. Gunzi Holmström - Roihupellon taidekortteli

Plåtvägen 2-4 / Levytie 2-4, Helsingfors
Det underliggande temat i min konst är den andliga dimensionen och min upplevelse av den mystiska inre världen. Inspirationen är kärlek till allt som skapas - människor, naturen, själva livet. Jag målar mest med oljefärg och akvarell. På Konstrundan visar jag nya och gamla målningar.
Läs mera

138. Leena Räsänen - Roihupellon taidekortteli

Levytie 2-4, Helsinki
Jag är målare och jobbar med olika blandtekniker där jag använder olja, akryl, akvarell och färgpenna. Som botten fungerar återvunna träskivor. Egenskaperna på de botten jag funnit fungerar som inledande drivkraft till konstverket och även slumpen spelar en roll här. Målningen börjar byggas redan i mitt sinne, då jag hittar en bra botten i en sopcontainer eller på loppis. Jag utnyttjar bottnens form, fåror, mönster och ofullkomlighet och gör dem till en del av målningen. En ny värld byggs på en gammal. I mina senaste verk har jag tänkt på människosinnet och dess konstighet genom abstrakta element: hur tankarna ologiskt flyter omkring från en tanke till en annan, diskussioner som visar sig som färger och rytmer, hur minnet selektivt väljer konstiga detaljer och ibland fylls sinnet av en vemodighet som man inte vet orsaken till. Hur kan det se ut?
Läs mera

138. Liisi Myllykangas, Liekki - Roihupellon taidekortteli

Levytie 2-4, Helsinki
Visuella aspekt, färger och harmony är viktiga för mig Visualitet, färger och harmoni är viktigt för mig. Monotyper har tagit mig längs min konstväg. I mina monotyper är form, färg och rytm centrala. Förutom inspirerar färgerna och naturen mig. Senaste åren har jag gjort monotypier, fastän jag tidigare har målat akvareller många år. I själva verket anser jag att skapa monotypier ock akvareller har många likheter. De båda är också unika. Sista åren har jag varit intresserad av att skapa monotypier. Jag bearbetar mitt kontsverk mycket spontant och kanske utan en klar vision på förhand, men färger och former visar vägen framåt. Varje monotype är unik, men det finns möiligen similaritet sinsemellan, när jag har van att göra serier och variera samma tema. Naturen med sina tusentals färger inspirerar mig mycket i mina konstverk. Särskilt är jag imponerad av Lapland, dess natur, landskap och fjäll. Den nordligaste kommunen Utsjoki I Finland är mitt favoritställe och de höstfärgerna kan man hitta och upleva bara där.
Läs mera

138. Maria Wolfram - Roihupellon taidekortteli

Levytie 2, Helsingfors
Maria Wolfram undersöker genom sin konst identitet, mänsklig interaktion och frågor kring maktrelationet. I sina skulpturer, målningar och installationer använder hon en orginell teknik genom att kombinera olje- och akrylfärget, tusch, fotografi, tyget och collage. Maria har ställt ut i 15 länder i Europa samt i Japan, Kina, Israel, USA, och Brasilien sedan 1998. Det cenrala i Marias konst är den dynamiska växelverkan mellan färg och yta. Hennes konst inspireras av mytologi, folklore, konsthistoria och nutidskulturen. Maria tar intryck av sina möten med olika kulturer och fokucerar på kvinnoperspektivet.
Läs mera

138. Mikko-Pekka Hyvärisen studio - Roihupellon taidekortteli

Levytie 2-4, Helsinki
Jag är en professionell bildkonstnär från Uleåborg. Jag är utexaminerad från Konstakademin vid Åbo yrkeshögskola och har på sistone jobbat med olja, gouache och blandteknik. Många av mina målningar är landskap och konstruerade visuellt-spatialt i förhållande till arkitektoniska strukturer.
Läs mera

138. Natalia Kozieł-Kalliomäki - Roihupellon taidekortteli

Levytie 2-4, Helsinki
Hej på dej, jag är en visuell konstnär som leker med grafik, målning, platsbyggda installationer, kameralös film och filmrelaterade material. På sistone har jag blivit intresserad av kreativ återvinning och skapar smycken av material som blir över då jag gör grafik. Ett litet stycke konst för alldagligt bruk. Jag kommer ursprungligen från Polen och bor och har det roligt i Finland.
Läs mera

138. Stidio Arja Sundqvist - Roihupellon taidekortteli

Levytie 2-4, Helsinki 88
Jag har arbetat som bildkonstnär sedan 2011. Till utbildningen är jag bildartesan (2011) och design artenom (YH, 1996). Innan jag blev konstnär arbetade jag som inredningsdesigner och formgivare. Mina verk är huvudsakligen olje- och akrylmålningar. Även många andra tekniker och material intresserar mig och jag har tillverkat skulpturer, prydnadsföremål och smycken av återvunna material. Natur- och djur-teman är centrala i min konst och genom dem beskriver jag människoliv, känslor och stämningar och vill påminna om hur viktigt det är att respektera naturen och liv. På fritiden rör jag mig gärna i skogen och vid havet. Naturen ger mig inspiration till mitt konstnärliga skapande och erbjuder frid och stillhet, som jag med mina många verk vill förmedla till åskådarna.
Läs mera

138. Studio Jyrki Sinisalo - Roihupellon taidekortteli

Levytie 2-4, Helsinki
Ljus och skugga är Sinisalos sätt att gestalta världen. Enligt honom lämnar ljuset ett estetiskt fotspår. En egen nyans till hans verk fås av de återvunna materialen.
Läs mera

139. Ainonia, Aino Eeronheimo, Studio Savea - Roihupellon Taidekortteli

Flänsvägen 21 | Laippatie 21 | Laippatie 21, Helsingfors | Helsinki | Helsinki
Jag tillbringade mina barndoms somrar vid stugan i Rovaniemi, vid Polcirkeln. I skogarna var jag på äventyr för mig själv och gjorde långa sim- och dykfärder. Lappland berättade sina historier för sitt barn. Mellan trädstammarna glimtade människo- och djurlika sagofigurer fram. Under vågorna upplevde fantasifiskarna och havsodjuren sina äventyr. Naturen fortsätter med sitt berättande även om skogarna och vattendragen har blivit andra.  I mina skulpturer förekommer fantasiernas hjältar som förmedlar glädjen, friheten och det hemlighetsfulla som jag fått uppleva i naturen. Varje skepnad föds som sig själv, formad känslosamt med fingertopparna eller grovhuggen med mejseln. Keramik och trä, mjukt och hårt, brännbart och obrunnet material smälter samman. En blink i fantasin klär sig i konkret form och blir levande.
Läs mera

139. Arni Aromaa, Studio Savea - Roihupellon taidekortteli

Laippatie 21, 2. krs, Helsinki
Arni Aromaa (1971) är en industridesigner som arbetar på sitt eget designbyrå i Helsingfors. Utöver sitt arbete som industridesigner arbetar han med skulptur och keramik. De senaste åren har han studerat kombinationen av keramik och glas i bränningsprocessen. Som tekniker använder Aromaa formgjutning och pressning samt manuell konstruktion i större arbeten. Förutom keramik använder Aromaa trä som material för skulpturerna. Verken är inspirerade av naturen, men deras formspråk, efterbehandling och implementeringsteknik bygger mycket på utbildningen av Aromas industridesigner. ”Konsten är en stark inspiration för mig i mitt designarbete och å andra sidan hämtar jag konst från designvärlden”, beskriver Aromaa dialogen ur två perspektiv. Aromaa har deltagit i ett flertal samutställningar och hans verk finns i bland annat Statens och Museet för Moderna Konst EMMAs samlingar. Han har mottagit flera designpriser, bland annat Statens Designpris 2012 tillsammans med sin kollega Sauli Suomela.
Läs mera

139. Teija Oikkonen - Roihupellon taidekortteli

Laippatie 21, Helsinki
Jag är en keramikkonstnär som är född i norr, men bosatt i Helsingfors. Under 25 års tid har jag varit delägare i hantverksaffären Okra i Helsingfors. Jag är mest känd för mina varma skulpturer, som berättar små historier. De beskriver välvilligt om mångfald, förändringar och vändpunkter i livet. Jag deltar aktivt i utställningar med mina unika keramikkonstverk. Mina arbetsmetoder är tidskrävande. Jag tycker om materialets starka identitet, den långsamma takten då man skapar för hand och bevarandet av lerans egen karaktär. På grund av mina arbetsmetoder handlar mina verk ofta om att stanna, lyssna och om tystnad. Jag blev medlem av Savea 2019 och arbetar som keramiker på heltid på Studio Laippatie 21. Jag är även medlem av konstnärshuset Ars Longa rf.
Läs mera

140. Suvi-Elina Vihersalo - Roihupellon taidekortteli

Pulttitie 10, Helsinki
Jag är Suvi-Elina Vihersalo, sömmerska och målare. Jag har arbetat i Kasåkerns konstkvarter sedan hösten 2021. Jag syr beställningsarbeten och målar.
Läs mera

141. Tekstiilitaiteilija Oona Kauhalan työhuone - Roihupellon taidekortteli

Pulttitie 14, työtila 206, 2 krs., Helsinki
Jag är kläddesigner och textilkonstnär som är bekant med återvunnet material och naturlig färgning. Nyligen har jag fokuserat på ekoprintningsteknik.
Läs mera

142. Studio Mari Vallemaa - Roihupellon taidekortteli

Pulttitie 16, Helsinki
Utgångspunkten till mina verk, som oftast, är något för mig ett betydelsefullt föremål. Föremålet vars ytstruktur eller form är intressant väcker ett minne, vackert eller smärtsamt. Under bearbetning föremålens symboliska mening öppnar sig, förstärks och klarnar så småningom. Verket födds genom en aha-upplevelse. Delarna hittar sina platser i helheten. Varje föremål har sin egen berättelse. Att göra assemblies av bilder med berättelse är mitt språk, mitt sätt att göra mina känslor och min innersta värld synlig. Föremålen till mina assemblies väljs ut efter ett lång och mångfaceterad arbetsprocess. Material till mina verk är mestadels bråte som har övergetts, som har gjort sitt. Jag letar inte efter speciella föremål utan upptäcker dem. Försvinnandets process är synligt närvarande i mina verk. Att bygga upp mina verk är alltid en ny upptäcktsfärd. Jag studerar föremålens och materialens formspråk, färgvärlden och deras ytstrukturer. När jag löser problem som är i relation till kompositionens lagar märker jag att jag ofta funderar över existentialismens kärnfrågor: “Var är det som gör livet meningsfullt?” och “Var är det som är värdefullt I livet?” Mitt sätt att arbeta, arbetsteknik och arbetsmedel bestäms ut efter och växlar beroende på vilket sätt arbetssessionen kommer I gång. Motiven dyker upp från min erfarenhet. Jag arbetar efter min intuition. I mina verk behandlar jag också mitt livs svåra frågor, förluster av mina närmaste och andra smärtsamma händelser i mitt liv ligger som bakgrund i atmosfären i mina verk. Ibland födds verket i små portioner inom veckor eller månader. Jag bearbetar flera verk samtidigt parallellt. Jag börjar, skapar kompositioner, lämnar dem att mogna, betraktar, skriver minnesanteckningar, dokumenterar arbetsmomenten. Jag fortsätter styrd av någon intressant föremålsdialog eller betydelsefull detalj. Verket kan överraskande gå I en alldeles ny, egen riktning. Det kan ändra form många gånger under skapelseprocessen. Att forma en assembly är alltid en resa till mitt inre; sökande och finnande. Under isoleringen på grund av corona började jag igen skapa collages av olika materialer. Samtidigt aktiverades mitt intresse för fotografering efter åratals uppehåll.
Läs mera

143. Josef Ka's Studio - Roihupellon taidekortteli

Pulttitie 17, Helsinki
Josef Ka är en konstnär som främst fokuserar på platsbunden visuell konst och performanskonst. Hon har ett djupt och fortsatt förhållande med olika former av dans och tradition - från klassisk balett till butoh och flamenco - och hon får ofta sin inspiration från sin egen personliga historia och sina egna upplevelser kombinerat med ett direkt engagemang med nuet och med livet som hon lever det. Tre ofta återkommande teman är glädje, tid och minnen.
Läs mera

143. Maria Mughal - Roihupellon taidekortteli

Pulttitie 17, Helsinki
Jag är en bildkonstnär från Helsingfors. Jag målar även offentlig konst. I mina målningar undersöker jag mänsklighet för att hitta något som är gemensamt för oss alla. Jag är intresserad av frågor som: vem är jag? Vart hör jag? Vad känner jag? I mina senaste verk behandlar jag barndom och teman som har med barndom att göra: vänskap, osynlighet, att bli sedd, utan att fördöma lusten att behaga, förälskelse och bräcklighet. Jag målar med akryl på duk, färgerna är väldigt viktiga för mig och jag njuter av överdådighet. I min konst förenas det abstrakta med föreställande människofigurer. Jag utbildades till konstmagister från Aalto-universitetet 2004 och har arbetat som konstnär på heltid sedan det. Jag har deltagit i utställningar i Finland och utomlands. Jag är medlem av Målarförbundet, Helsingfors konstnärsgille, Grafia och Viipurin taiteilijaseura.
Läs mera

143. Misa Saraste - Roihupellon taidekortteli

Pulttitie 17, Helsinki
Jag är en Helsingforsboende konstnär. Mitt viktigaste tema och verktyg med de konkretiska målningstillbehör är lek. Genom att leka kan man undersöka alla konstigheter i världen, jag lekar med färger på duken och gör skulpturer av leksaker. Det finns mycket av seriösa och viktiga saker i livet men lek gör det lättare att undersöka och behandla dom. Dessutom är det roligt att leka. Kasta dig i revolutionen av lek med mig!
Läs mera

143. Rönkä & Purhonen

bultvägen 17, helsingfors
Bebetton är ett konstinitiativ som fungerar som laboratorium mellan platsspecifik verksamhet och gastronomiska sammanfogningar. På egna håll är konstnärerna Eeva Rönkä och Jani Anders Purhonen aktiva inom textilkonst, konstkritik, ljudkonst och fotografi, m.fl.
Läs mera

144. Ateljee Johanna Assmann - Myllypuron Taiteilijakylä

Myllypadontie 5 B7, Helsinki
Jag är en konstnär som bor och arbetar i Kvarnbäckens konstnärsby. Jag är utbildad från programmet för skulptur och miljökonst på Glasgow School of Art 2017 och på hösten 2022 börjar jag mina magisterstudier på Aalto-universitetet. Jag arbetar med målning, textil och performancekonst. De senaste åren har speciellt att måla med vattenfärger skapat en fysisk form av mitt sinneslandskap. Abstrakta målningar kan samtidigt vara närbilder av växtvärlden, visioner av avlägsna planeters okända stormar eller mönster tryckta på tyg. Granna färger, form och linjer ger rytm åt mina målningar på papper samt gör mina installationer till platsbundna helheter. På sistone har jag arbetat med återvunna textiler, som jag använder som väftmaterial i mina textilverk. Textilverk som som görs med hjälp av en vävram påminner om trasmattor kan hittas runtom konstnärsbyn under Konstrundan-veckoslutet.
Läs mera

144. Heikki Rönkkö - Myllypuron taiteilijakylä

Myllypadontie 5, Helsinki
Jag är en serietecknare från Helsingfors. Mina verk är narrativt experimentella och tematiskt mångtydiga tablåer om mänsklighetens nuläge på mikro- och makronivå och ofta impregnerade av både vemodigt raseri och kryptisk humor. Sedan 2016 har jag publicerat mina verk själv under mitt Éditions schméditions. Mina senaste publikationer från år 2021 är strippsamlingen/tidningen The Funny Side of Life with M. Other och den tredelade serigrafiserien WYSIWYG.
Läs mera

144. Mari Mäkiö - Myllypuron taiteilijakylä

Myllypadontie 5 A 2, Ateljee A 2, Helsinki
Jag är en konstnär som bor och arbetar i Kvarnbäcken i Helsingfors. Jag arbetar främst med installationskonst, som kombinerar video och ljud, med mer traditionellt hantverk som keramik och grafik. Mina verk är ofta platsbundna. Till mina arbetsmetoder hör även att planera ramarna för min konst, medan själva födelseprocessen är kollektiv. Genom processen skapas verken oförutsägbart. Min konst har visats i separat- och grupputställningar i Finland och utomlands och jag har även deltagit i konstnärsresidenser i Europa och Japan. Min bakgrund är i bildkonsten, jag utexaminerades från Aalto-universitetets program för fotokonst 2015.
Läs mera

144. Sirkka-Liisa Lonka - Myllypuron taiteilijakylä

Myllypadontie 5 B 2, Helsinki 92
Jag är född 1943 och efter att ha studerat konst har jag arbetat som professionell konstnär. Under de senaste åren har jag arbetat mycket i olika kulturer. Den sista av de 12 vintersäsongerna i Amazonas regnskog i Peru, där den färgstarka och biodiversitetsrika naturen i det varma luftfuktighetsklimatet gav mig gott om drivkraft för mitt arbete. I mina senaste målningar har jag gjort syntes av levda liv och erfarenheter. Nuförtiden, genom kalligrafiska linje- eller penselspel, skulle jag vilja uttrycka mina åsikter.
Läs mera

145. Anja Meri - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Helsinki
Jag målar helst akvareller med naturen, människor och levande modeller som tema. Jag tycker även om att gamla och stämningsfulla hus. Jag kombinerar även andra tekniker som kol, tusch och pastell med akvareller. Jag har bl.a. gjort croquis-ritningar med levande modell och porträtt med tusch och akvarell på beställning. Förutom färger tycker jag att stämningen är viktig och försöker förmedla den i mina målningar. Att skapa bilder har hämtat nya saker i mitt liv och upplevelser som jag vill förmedla till världen runtomkring mig.
Läs mera

145. Carita Nissinen - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Helsinki
Mönstrens form, ytstruktur och färg bildar en helhet som intresserar och inspirerar mig. Min konst uppvisar mitt eget inre humör, inte så mycket av fotografisk bild. Att måla med olika verktyg befriar mig från exakt pensel arbetet, vilket ger den önskade fria tolkningen av arbetsflödet. Jag försöker skapa kontraster med färger och bilder. Jag använder en mängd olika medier från måleri till fotografi samt tredimensionella verk. Snabbtorkningen av akryl är lämplig för mitt arbete. Färgerna lyser och strukturer kan används till verket. Inspiratörerna har varit t.ex. Paul Gauguins målningar. Min färgvärld är vid, men jag vill ha en harmonisk helhet. Målningen kan vara färgglad eller reducerad svart-vit-grå. Jag arbetar främst med akvarell, tusch och akryl och använder dem på olika sätt. Sprayfärger ger en fin touch till verken. Målningen kan se ut nånting kändbar, men jag gör det inte exact utan jag låter mina känslor reflekt i målningen.
Läs mera

145. Terhi Hulkko - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Helsinki
Jag är en målare från Fria Konstskolan (2013) och arbetar i mitt arbetsrum i Tapaus. Huvudtemat i mina verk har varit en människans inre värld. Mitt sätt att måla saker har förändrats från abstrakt till figurativt. På sistone har mitt huvudämne varit ett träd. Träd är viktiga i naturen precis som de är, men när jag målar dem ger de också form åt olika aspekter av mänskligheten. Förutom att jobba ensam har jag också jobbat tillsammans med Heli Leiviskä. År 2016 startade vi ett samarbetskonstprojekt "Kirjeprojekti" som pågår fortfarande.
Läs mera

145. Tuula Toukkari - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Helsinki
Jag är Tuula Toukkari - bildkonstnär och född 1966 i Tusby. Som barn var det bästa med skolan bildkonstlektionerna, där du visste vad du gjorde och du kunde förverkliga dig själv. I slutet av 1970-talet fick jag studera ny konstteknik och -metoder vid Esbo konsthögskola. När jag gick till jobbet lämnades bildkonsten i bakgrunden tills den blåste in i en ny låga när jag studerade vid Pekka Halonens Akademi i Tusby. Efter dessa år har jag gått med i många kurser i målning och bildkonst, av vilka jag har tagit inspiration för mitt eget arbete. På Pekka Halonens Akademi gjorde jag mitt slutarbete med konstgrafik med gamla etsnings- och aquatintmetoder på kopparplåt. De senaste åren har jag målat akryl- och oljefärger. Jag är inspirerad av Samuli Heinonens arbete, där jag upplever något större än livet. När jag gick med på hans målningskurser fick jag inspiration att måla djur och natur lite surrealistisk stil. Jag målar för närvarande i min ateljé på konstnärsföreningen Tapaus i Mosabacka, Helsingfors. Vår förening är aktiv i att organisera utställningar och öppna dörrevenemang.
Läs mera

146. Marie-José Dings

Viertolantie 2, Helsinki
Jag är en holländsk konstnär och bildkonstlärare som bott i Finland redan i över 30 år. Jag ritar, målar och gör grafik. På soffan "målar" jag digitala verk med min platta. Mänskligheten är det centrala temat som inspirerar mig. Ibland beskriver jag konkret människors sinnestillstånd, det som syns utåt, men inbland blir det människornas inre värld med fri hand. Jag börjar med att göra slumpmässiga linjer på ett bottenmaterial och så bearbetar jag bilden med målningstekniker eller kollage. Genom färger, linjer och former är jag i konstant samspel med basmaterialen. Mina verk kan byta form flera gången och verkets historia föds under skapelseprocessen. Ibland förvånas jag själv av resultatet! I mina verk strävar jag efter olika ytor och djup. Tekniken jag använder växer organiskt fram lager för lager och stöder verkets innehålls- och uttrycksmässiga mångfald.
Läs mera

147. Anna Semerdjiev - Myyräncolo

Jönsäksentie 6, Vantaa
Jag är målare och målar främst med oljefärger. För tillfället funderar jag mycket på människans ofullgångenhet, men mänskligheten i alla sina former intresserar mig från år till år.
Läs mera

148. Athanasía Aarniosuo - Taiteilijatalo Gjutars

Vanha Kuninkaalantie 6, Vantaa
Jag är en 1981 född konstnär, kurator och konstjournalist som för tillfället bor och arbetar i Vanda. Jag är även mamma till två barn och fru till en Mauri. Jag har en magister i konsthistoria från Helsingfors universitet och en kandidat i konstgrafik från Gray's School of Art i Aberdeen. Under 2022 utexamineras jag till konstmagister från Aalto-universitetets Visual Cultures, Curating and Contemporary Art -program. Jag är medlem av Finlands konstgrafiker och är både direktionsmedlem och sitter i medlemskommitén. Jag är även medlem av Grafia och Vanda konstnärsgille och hör till kulturtidningen Mustekalas skribenter. I mitt konstnärliga och kuratoriala arbete handlar det om att estetisera och dela mänskliga erfarenheter. Min konstnärliga forskning koncentrerar sig nu på nostalgi och identitet. Mina verk har visats i flera separat- och grupputställningar i Finland, Skottland, Grekland, Estland, Kanada, Litauen, Bulgarien och USA. Jag har även deltagit i Street Art Vandas bildkonstprojekt sedan 2019. Kommande utställningar 2022-2023 är på Galleri Theodor i Lovisa, på det grekiska konstgrafikernas förbunds Galleri Ektós i Aten och på Galleri Huuto i Helsingfors. För mitt senaste kuratoriala projekt redigerade jag konstpublicationen "Decadence 4ever" där olika konstnärer berättar om sina minnen från den nu redan nedlagda klubben Decadence i Aten. Jag har arbetat på flera museum, gallerier och konstorganisationer inom organisation, produktion, kommunikation och koordination sedan 2003, bl.a. på Helsingfors serietidningsfestival, Helsingfors Designmuseum, Frame Contemporary Art Finland, Galleri Forum Box, HIAP – Helsinki International Artist Programme och biokonstnärssällskapet i Finland. Jag var chefredaktör för kulturtidningen Mustekalas konstgrafiknummer som publicerades i december 2021. År 2019 grundade jag en kulturkommunikation- och konstgrafikfirma som har namnet Bucolic Press. När jag inte är på mitt arbetsrum simmar jag. Jag lyssnar även passionerat på musik. Förut gick jag ofta på konsert, nu försöker jag utsätta mina barn för Liars och Joy Division.
Läs mera

149. Anne Kauppila - Malminiityntie 20 A -taiteilijayhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
Jag är en bildkonstnär som har sett en förändring i livet. Jag gör grafik och skulpturer. De mest populära teknikerna för tillfället är grafik, torrnåls- och mezzotintotekniker, samt skulpturala material i brons, gips, keramik, betong och marmor. Även om mina verk mestadels är naturalistiska, gör jag dem uttrycksfullt i kraften av en stark känsla. I båda teknikerna försöker jag knyta an till min vägledande idé, viljan, att synliggöra det jag upplever vid varje given tidpunkt. Respektera linje, ljus och skugga i grafiken. I skulpturerna däremot berättar karaktärens väsen och ljuset och skuggan åt vilket håll jag går. Livserfarenheter har format mig och min konst. I mina verk behandlar jag ofta mänsklighetens ofullkomlighet. Jag är intresserad av en persons skörhet, svaghet och förmåga att söka och finna styrka och skönhet i livet, även i svåra tider. Jag hoppas att mina verk kunde ge vika för tankar och ge hopp till även svåra frågor och livssituationer
Läs mera

149. Anu Eskelin - Malminiityntie 20 A -taiteilijayhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
”Anu Eskelins målning är starkt influerat av naturen. Ljuset, färgerna och formerna hon tar till sig i naturen kommer till uttryck i målningsprocessen. För henne handlar det dock inte om skildringen av det hon ser, utan om de känslor som av naturen triggas i henne. När hon målar glömmer hon bort sig själv. Canvas berättar för henne vad hon ska göra. Det är memories, remembered feelings inskrivna i hennes kropp som Anu Eskelin sätter på duken. På så sätt förbinder hon det yttre landskapet med sitt inre. Att måla för henne betyder att vara levande, att vara i detta intensiva utbyte. " S.K. ”I Anu Eskelins verk är måleriets avtryck som en inspelning av den fria rörligheten. Borstens olika betoningar, nyanser och lagerdetaljer skapar en utmärkt bildyta.” E. K.
Läs mera

149. Kati Leskinen - Malminiityntie 20 A -taiteilijayhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
Det finns tre olika vägar i min konst, bläckmålning, naturliga pigment och akrylmålning för plexiglas. I min bläckmålning använder jag den minsta borsten av alla 000- storlek. I dessa målningar möter karaktärernä skrik och korrigeringar som hörs i verkligheten, där sociala situationer eskalerar till svåra möten. Mina bläckmålingarna är detaljerade, vilket också kan ha slutat med dolda meddelanden. Serier, gatukonst och primärkonst är ord som beskriver mitt arbete. Min mest känsliga väg är att leka med naturliga pigment och de senaste åren har jag fokuserat på mörka violer och färgen de producerar. Detta årliga experiment börjar alttid i mars, sä snart vårblommorna vissnar. Jag trycker färgen från violerna på olika papper och fortsätter arbetet med antingen bläck eller en mild blå krita. Mii djärvaste sätt att skapa konst är att måla akryl för plexiglas. Fula målningar ser karga ut, men i dessa verk är huvudämnet människan, som på mina andra vägar, människor och mänslkig beteende är intresserade och kräver målning. Jag har en annan konstlärare av yrke, för barn och vuxna med beteende och sociala situationer facinerar mig. Fyra år jag har gjort konst och utställningar har varit, jag tror att jag är nybörjare. Från början av året fick jag min första studie, där jag nu bjuder in dig att utforska min konst.
Läs mera

149. Paula Holopainen - Malminiityntie 20 A -taiteilijayhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
Jag målar abstrakta stora målningar uttrycksfullt. Jag målar med oljefärg för känslan av materialet och med äggtempera för att det har den renaste färgen, pigment. Jag målar även kolmålningar och akvareller. Vid sidan av abstrakt målning har jag målat blommande träd i flera år. De kan alltid tändas igen. Jag presenterar tavlor i mina utställningar, men jag gör även tavlor på beställning och välkomnar de som är intresserade av mitt arbete till mitt arbetsrum. Jag har framfört mina verk sedan 1989 nästan varje år över hela Finland i privata och fackliga gallerier och i min atelje in Vantaa. Mitt arbete har ingått i ett flertal sam-och grupputställningar i Finland och utomlands. Min största separatutstälning (yhd.Aapro) har varit på Vanda konstmuseum i 2003-2004. Den mest intresannta gemensamma utställningen jag valdes till var "On the Road", en utställning med finsk samtidskonst i Lissabon 2004. Jag undervisade i teckning på Free School of Art i 14 år från 1992 till 2008 och på Vanda vuxenutbildningsinstitut jag undervisade i måleri 1994-2017. Mina verk är t.ex. I finska statens, Wihuri-stiftelsens och Vanda stads samlingar.
Läs mera

150. Annika Brandt Artborg 35

Pilvilinnavägen 2 Pilvilinnantie, Sibbo / Sipoo
Konstmagister och bildpedagog, bor och arbetar i Sibbo. Har arbetsrum i Artborg 35, konstnärskollektivet i Nickby, Östanåparken. Inspireras av vardagliga händelser, även av tankar som uppkommer ur intet. Naturen inspirerar mig också oändligt, de organiska formerna och färgvärlden som förändras i kapp med årstiderna. Arbetar gärna med oljefärger på duk, då färgerna har en betydande roll för mig. Akryl använder jag som medium, då jag önskar ett snabbare tempo i mitt eget skapande. Grafikens olika tekniker lämpar sig då jag önskar stilla mitt sinne, ett uppenbart behov av koncentration, precision och meditation. Blandteknik och experimenterande med olika material ger mig glädje i mitt skapande. Arbetar utgående från skisser som sedan förvandlas till något jag absolut inte hade planerat. Verket jag håller på med börjar oftast leva sitt eget liv, förvandlas till något jag inte hade tänkt mig.
Läs mera

150. Claudia Valdes Salmeron Artborg 35

Pilvilinnantie 2 G, Sipoo
Jag är en mexikansk grafiker bosatt och verksam i Finland. Jag har arbetat med flera tekniker under min karriär och den som jag gillar mest är träsnitt. Numera jobbar jag med min nästa utställning som den kommer att hållas i Galleri K17 2023 och planen för den är en installation gjord med grafik.
Läs mera

150. Gun Tallqvist - Artborg 35

Pilvilinnavägen, Nickby
jag började börja göra keramik som avkoppling på keranmikcentret Septaria.Efter pensioneringen 1993 på heltid.Av min meritlista framgår utställningar jag deltagit i.Jag har också¨undervisat i keramik bl.annat på Borgå medborgarinstitut. Mina arbeten är för det mesta rakubrända enligt en urgammal japansk teknik.En stor del av arbetena är väggtavlor sammanställda av olika bitar eller delar.Vid sidan av väggtavlorna gör jag skulpturer,ofta naivistiska,samt brukskeramik i stengods. Sedan 2005 min verkstad i Artborg 35 i Nickby.
Läs mera

150. Heidi Savilakso-Saatsi, Artborg 35

Pilvilinnavägen 2 G, Pilvilinnantie 2 G, Sibbo, Sipoo
Vilket område av bildkonst jag arbetar med: grafik, foto och videokonst, tecknat och måleri Vilka tekniker, material eller media jag använder: video, fotografi, grafik, målning och plotters Jag gör konst intuitivt såväl som mentala landskap. Jag sysslar med relationer, känslor, roller och berättelser. Jag har en tendens till dystra ämnen och jag ser skönhet i dem. Jag strävar efter olika nivåer av mitt arbete genom vilka tittaren kan se något bekant i dem. Mitt huvudsakliga arbete är grafik, video och fotografi, och tecknad konst, men jag målar också i smyg.
Läs mera

150. Jonna Karanka Artborg 35

Pilvilinnantie 2, Nikkilä
Jag arbetar med olika garntekniker - jag syr ryas för hand och med tuftning, jag gör gobelänger och textilcollage. I mitt arbete blandar jag handarbetstraditioner, pop, pysselglamour och återvinningsmaterial.
Läs mera

150. Mika Helin - Artborg 35

Pilvilinnantie 2C, Sipoo
Jag examinerades från Bildkonstakademin år 2016 och har haft utställningar i Finland och utomlands. Jag arbetar med olika konsttekniker och -metoder. Mina konstverk kan vara bundna vid platsen föremål- och materialhelhetery, grafiktryck, fotografier, målningar eller små skulpturer.
Läs mera

150. Pike Kokkonen Artborg 35

Pilvilinnantie 2 G, Sipoo
Jag är en östnyländsk konstnär, bor i Borgnäs och har min ateljé i Artborg i Nickby (Sibbo). Jag använder främst oljefärger i mitt måleri, med djur som huvudmotiv. Fåglar står mitt hjärta närmast. Ibland är det svårt att urskilja det diffusa gränsområdet mellan det mänskliga och det djuriska. Upphör djuren att vara djur när de får mänskliga drag? Kanske motivet i bilden blir en slags spegel via vilken vi kan känna igen något bekant och mänskligt. Något som på detta sätt är lättare att närma sig och beröras av. Ibland kan den talande blicken berätta hela historien.
Läs mera

150. Ritva Sirjala Artborg 35

Pilvilinnantie 2 g, Sipoo
Jag tänker att konstgrafik är för mig den allra viktigaste uttrycksform, men i verkligheten arbetar jag med olika konsttekniker; jag målar, tecknar, gör keramik och föremålscollage. Jag gör också silversmycken och konstböcker. Återvinning är mitt hjärta nära och synns i mina collagearbeten.
Läs mera

150. Tero Annanolli Artborg

Pilvilinnantie 2 G, Sipoo
En flyktig tuschkonturlinje Jag söker inspiration i en flyktig stund, i visnade blommor, döda fåglar och växter, känsloansiktsminer samt målningsmaterial, som man inte behärskar. i fåglar fängslar den ständiga rörelsen, lättheten, färger, ljud och vitalitet. I blommor undersöker jag den stilla rörelsen och strukturernas upprepning. Speciellt fängslande är den enorma förvandlingen just i stunden vid blommans död. Då flyttar blommans frön till ett annat forum: kronbladen öppna, med förändrade färger kring en slocknad doft. Starkt användande av bladmetall i målningar skapar motsatser mellan den levande och döda, kalla och varma samt Jing och Jang.
Läs mera

150. Tuula Aalto

Pilvilinnantie 2 G, Sipoo
Jag har flyttat från Helsingfors till Sibbo år 2019. Mitt arbetsrum är i Artborg 35 i Nickby. Framförallt målar ja abstrakt färgmålningar .Ibland tycker jag att måla blommor och landskap. Mina tekniker är akryl, olje och akvarel. För mig, att måla är som att vara på en resa. Färgen och ljuset leder mig under resan. Minnelser och erfahrenheter är mina medresenärer.
Läs mera

151. Jan Henriksson Galleria ArtMarina

Eidisvägen 261-8, Storpellinge, Borgå
Mina skulpturer med djurmotiv är ett resultat av naturupplevelser och idéer samt min yrkesbakgrund som zoologisk konservator och naturfilmfotograf. Skulpturkonsten blev bekant för mig redan under konservatorsutbildningen och har under årens lopp resulterat i ett stort antal figurer. Den nyaste modellen, en liten räv, blev färdig vintern 2021-2022. Statyerna gjuts i betong och många av dem får sin individuella patinering redan i ateljén.
Läs mera

151. Terttu Schroderus Gustafsson Galleria ArtMarina

Eidisvägen 261-8, Storpellinge, Borgå
Ljuset och färgerna en outsinlig källa för min inspiration. I konstverken kombineras olika material och tekniker, t.ex. tempera, bivax och akvarell. Nuförtiden målar jag också gärna med akrylfärger på pastabotten. Teman för konstverken är såväl karga nordiska landskap som söderns glödande färgmättnad. Jag är även känd för mina mystikomspunna kvinno- och mansfigurer som jag målar med lätta penseldrag.
Läs mera

152. Helena Rajalinna Galleria Skolan

Veneenrakentajantie 5, Kråkö
Jag har utövat konst under hela mitt liv, under de senaste 4 åren har jag haft möjlighet att jobba med konst på heltid. Jag inspireras av olika tekniker inom konst branschen, men närmast mitt hjärta ligger olje, akvarell, återvinningsmaterialkonst och grafik. Enligt min mening är konst ett terapeutisk media för enskilda personer och grupper. Det roligaste är processen och när man inser något nytt.
Läs mera

153. Roberto Alberto

Biskopsgatan 28, Borgå
Roberto Alberto har jobbat mer än 25 år. Han har ställt ut sina konstverk runtomkring Spanien samt i Pittsburgh (USA), Frankfurt am Main (Tyskland), och har projekt både i Paris och New York. Roberto har också vunnit flera pris, bland annat "Vår festival poster tävlingen år 2002". Sedan 2004 har han regelbundet samarbetat med avdelningen för moderna språk vid Slippery Rock University i Pennsylvania (USA), där han två gånger fått "Artist in residence" nominering. Roberto bor och jobbar i Sevilla, Spanien.
Läs mera

154. Carin Bengts

Kyrkogatan 9, Borgå
Jag målar för det mesta rätt stora oljemålningar och ibland lite mindre akvareller och pasteller. Motiven är ofta interiörer och exteriörer ur min nära omgivning samt stämningarna i dem.
Läs mera

155. Åsa Hellman Abborforsgatan 7 Borgå

Abborforsgatan 7, Borgå
Min keramik är alltid gjord för hand och jag är ofta tvungen att bränna arbetena flera gånger innan jag är nöjd med resultatet. Jag använder kraftiga engobfärger och lysterglasyrer samt flera olika tekniker, gärna tidskrävande och tekniskt utmanande. Vanligen arbetar jag med sikte på utställningar, antingen i Finland eller utomlands, men jag tycker också om att möta publiken i min egen ateljé. Leran är ett fantastiskt material som ger möjlighet till ständig konstnärlig förnyelse. Mina konstverk är ofta inspirerade av resor, både inre och yttre. Arkeologiska fynd och uråldriga kulturer utgör också en viktig inspirationskälla.
Läs mera

156. Ulla Kokki Galleri Postbacken Konstnärsresidens

Gamla Viborgsvägen 12, Borgå
Jag är fotograf Ulla Kokki. Jag kommer att fortsätta arbetet som kombinerar fotografi och collage under arbetstiteln "The sun is hurting me". Jag arbetar med filmkamera och därför går arbetet långsamt. Jag studerar det alldagliga livet och det som gömmer sig bakom. Det är som att upptäcka och bli medveten om något som först inte finns där. Min avsikt är inte att leta efter något ovanligt eller märkligt, utan att titta särskilt noga på vardagliga ting. Att observera och förundras med hjälp av fotografi och collage, att låta det vanliga och uppenbara förvandlas till något speciellt och därmed bli värt att uppmärksammas. När man tittar tillräckligt länge uppstår frågan om vad allt består av. Med Postbacken utställningen reflekterar jag över alla dessa ögonblick och stunder, samt anledningen till varför vi lever och finns till.
Läs mera

157. johnnyramstedt / studio

Åldermansgatan 15, Lovisa
Jag har under de senaste åren tagit med min konst till olika platser. Det här är en del av mitt konstnärliga sätt att arbeta och att ge allt en chans. För att uppleva konst ska det inte finnas några ytterligare hinder. Jag tänker på samma sätt om min kreativa process . Konsten skapas efter många inre tankar och utvecklingar i sinnet, resultatet är fritt och naturligt. I den kreativa processen är det det som kommer ut slumpmässigt som tillåter friheten men är också en utmaning för känslan.
Läs mera

158. Elina Mieskolainen Spin a yarn

Rikevägen 395, FORSBY SÅG
Jag är Elina; violinist, danslärare, Body&Mind-instruktör – och hantverkare. Min ca 50 m2 stora ateljé, ”Spin a yarn – Kerro tarina”, blev färdig sommaren 2018 på min hemgård i Rikeby, och just nu är möjligheterna för hantverk utmärkta. Den centrala tanken i mitt hantverk är att, i andan av hållbar utveckling, producera unika brukstextilier främst av närproducerade och/eller återvunnet material. Mitt mål är att producera textilier med så lång livscykel som möjligt. Förutom ull, linne och återvunnen bomull använder jag i någon mån bl.a. bambu, silke, hampa och alpacka. Jag är inte intresserad av konstfibrer; i jämförelse med naturmaterial känns de döda. Jag färgar en del av garnen själv, både med växt- och reaktivfärger. Av hantverkstekniker använder jag mest stickning samt vävning och inom stickningen intarsia. Det är som att måla en bild och kanske därför tekniken tilltalar mig så mycket. Jag bekantade mig med vävning för ca 17 år sedan och just nu äger jag fem vävstolar. Det som fascinerar mig i vävning är att kombinera ovanliga material och vävbindningar – möjligheterna där är oändliga och inlärningsprocessen är livslång.
Läs mera

159. Aino Ulmanen Ateljee Ainola

Kilpisentie 293, Myrskylä
Läs mera

160. Jari Vesterinen Lasi- ja keramiikkakeskus Kuu

Mallusjoentie 195, Mallusjoki
Jari Vesterinen är Keramiker, bildkonstlärare KM Jari har arbetat som keramiker 30 år- som konstnär-som företagare och som lärare. Vedeldad keramik har varit en viktig del av hans arbete under lång tid, men att bygga sin egen anagamaugn 2016 var en vändpunkt. Ugnen är mer än ett verktyg för konstnären. Den fysiska och svårkontrollerade förbränningsprocessen ger en känsla av både ett historiskt kontinuum och ett samarbete med naturen och naturens krafter. Bränning och dess estetiska möjligheter är Vesterinens utgångspunkt i design och genomförande av både bruksföremål och skulpturer.
Läs mera

161. Tapani Kokko

Lehtimäentie 21, Orimattila
Tapani Kokko har karnevaliserat den finska träskulpturkonsten. Han har kastat förväntningarna på trämaterialets elegans i skrothögen och lossar upp den på ett avslappnat sätt. Han lämnar inte efter sig en vacker träyta, utan ett frodigt skulpturalt spår som han färgar efter behov. Hans motiv är inspirerade av pojkkulturen. Han visar pojkar i lek, från sexuellt uppvaknande till att ifrågasätta förväntningar som läggs på dem via roller. Han avslöjar sårbarheten bakom lekarna, men skrattar också åt hur allvarligt man tar vuxenlivet.
Läs mera

161. virpi kanto ja tapani kokko

Lehtimäentie 21, orimattila
Läs mera

162. Sari Kettunen Art -työhuone

Svinhufvudinkatu 23 A, Lahti
Jag är textilkonstnär Sari Kettunen. Jag gör min konst genom att väva med vävstolen och att brodera. Min ateljé ligger i Lahtis. Jag tycker om tekniska utmaningar och det är därför att väva konsttextilier passar mig bra. Jag är inte heller rädd för att kombinera olika tekniker. Med hjälp av min vävstolen, som jag har modifierat mig själv, arbetar jag mig till gränsen för möjligheterna eftersom jag alltid vill uppnå något vackert, gott och älskat. Jag är fascinerad av gamla berättelser och folkkonst i dess olika former. För tusentals år förmedlade de saker om att vara människa och kultur. Mest av allt får jag inspiration från den underbara naturen runt omkring oss. Det är en bottenlös källa till kreativitet. Jag vandrar med min man runt i Norden och Europa. Överallt kan jag se de fantastiska naturlandskapen som påverkar mig djupt. Jag är inspirerad av såväl bergen som havslandskapen, vinterns grå nyanser, våren som badar i blommornas glans, sommaren full av gröna nyanser och den hösten som skriker med sin färg. Fluktuationer i ljuset vid olika tider på olika platser påverkar mig mycket. Jag älskar att göra saker för hand. När jag var yngre "samlade" jag på hantverkstekniker, jag tog alltid tag i både nya och traditionella verktyg och material och prövade sina gränser. Just nu fokuserar jag på konstvävning, som jag kryddar med fria maskinbroderi. Vid behov, kan andra arbetssätt hämtas från min tekniksamling, om arbetet kräver det. Mitt arbetssätt är innovativt och experimentellt, men strävar också efter perfektion och noggrannhet. Allt eftersom varje jobb fortskrider, vill jag lära mig något nytt. Innan jag påbörjade arbetet, tänkte jag på de tekniska detaljerna och materialvalen för att stödja idén med arbetet. Jag tycker om den tekniska sidan av vävning och teknikens begränsningar som jag alltid vill övervinna. Jag vill att alla mina konstverk ska vara meningsfulla och skickligt utförda.
Läs mera

164. Henna Nuutinen Ateljee Artelli

Aleksanterinkatu 33, Lahti
Jag är en konstnär och designer som arbetar i Lahtis (KM). Jag jobbar just nu med stora keramiska skulpturer, där jag behandlar teman om bräcklighet och sammanhållning,speglar mitt eget förhållande till naturen. Jag får inspiration till mitt arbete från organiska former av naturen, strukturer och färger. Skulpturer är ofta resultatet av intuitiv konstruktion med material styr resultatet. Jag lät leran visa riktningen för bygget och jag känner att jag var mest framgångsrik när slutresultatet kommer som en överraskning för mig själv. Formerna är organiska och abstrakta och karaktäristiska för dem är repetitiva grenar som så småningom konvergerar.
Läs mera

164. Pauliina Purhonen Ateljee Artelli

Aleksanterinkatu 33, Lahti
Läs mera

165. Matti Vesanen Lahden Vanha Haulitehdas, The Old Buckshot Factory

Mattilanmäenpolku 3, Lahti
Jag är en skulptör från Lahtis. Med mina verk vill jag ge ett fönster in i mänskliga ögonblick där tid och känslor har förtätats. I synnerhet strävar jag efter att nå upplevelsen av alltings förgänglighet och samtidigt evigheten: att fånga en glimt av ett känslotillstånd eller minne som samtidigt överlever och flyr. Jag känner att jag med en mänsklig figur kan stoppa tiden och samtidigt studera dess oundvikliga slitage. Även en vardaglig gest eller rörelse kan rymma världar som varje tittare återskapar i sina sinnen.
Läs mera

166. Kuvataiteilija Roy Auringon studio

Keinukankaantie 2, Heinola
Roy Aurinko är en bildkonstnär född 1972 som bor och verkar i Heinola. Han har en magisterexamen i konst från Lapplands universitet. Solen är känd för sina storskaliga abstrakta målningar, vars stil är grotesk och uttrycksfull: verkets avtryck och känslan av materialet finns i verken. Hans huvudsakliga teknik är den blandade tekniken olja-akryl-krit-cement där måleri kombineras med teckning. Lisätietoja: de de volume_up
Läs mera

167. Susan Vatanen Sunnuntaipuoti

Kauppakatu 5, Heinola
Su är en förkortning av Sunnuntaipuoti (söndagsbode) och namnet på min kollektion. Su-kollektionen föddes när jag fick lust att leva ett lugnare liv och göra stillare mode och min passion till trädgård och växter. Jag är Susan Vatanen, 46-årig kläddesigner-trädgårdsmästare. Jag studerade först till sömmerska och fortsatte sedan med kläddesign i Lahden muotoiluinstituutti. Jag studerade och arbetade i en trädgårds-och i blomsteraffär, men hittade mig själv som mallmästare i klädbranchen, som jag var i fyra års tid. Efter denna tid visste jag vad jag vill hålla på med, år 2013 föddes Su och då började jag planera och tillverka min egen kollektion och öppnade Sunnuntaiboden. Su är en minimalistisk och raklinjad kollektion gjord av sertifikerat och återvinnat naturmaterial, huvudsakligen av linne. Formspråket kommer från växtvärlden och plaggens namn kommer från växternas vetenskapliga namn. Su-kollektionen är minimalistisk, även färgvärlden är minimalistisk: svart, grått, naturlig linnefärgnyans och vitt. Jag planerar, gör mönster och tillverkar min kollektion i mitt arbetsrum Sunnuntaipuoti i Heinola. Jag producerar tyst mode, hållbar och tidlös med minimalistisk lätthet. Kläderna är vida, axlarna ger rum och plaggen har stora fickor. Jag tycker om detaljer som är funktionella tex. fickan kan ha en betydande uppgift. Ibland gömmer sig fickan på ett synligt ställe och då skapar det funktionalitet.
Läs mera

168. Vuokko Salmenkivi Artvuorela

Iitintie 810, Iitti
Jag startade mitt konstnärsbana i Strömfors, ett fantastiskt idylliskt järnbruksmileu. Skönheten i den platsen gav mig inspiration att börja. Efter det flyttade jag till Kotka vid den östliga södra kusten. Skärgården vid Kotka blev min nya inspiration. Sedan dess har jag målat varje sommar några veckor på Fagerö och Haapasaari. Jag började med akvareller, vilket inte var lätt för mig, nästan 20 år. Sedan hittade jag akrylfärger och har sedan dess jobbat med akryl och i allmänhet bara med målarknivar. Jag älskar att börja dra nya färger med kniven på ren duk. Detta material och verktyg är perfekta för mig. Senare hittade jag nytt (faktiskt ett av de äldsta i världen) material och metod: bivax, enkaustisk. För det mesta gör jag fotoenkaustik med mina egna konstfoton. Mycket intressant metod, ännu bara en novis. Vanligtvis hittar jag mitt motiv från den miljö jag lämnar, undrar och utforskar omkring mig. Så naturen och landskapet har blivit bekant. Porträttmålning jag studerade i Repin-Institutet, där ryska konstlärare från Statens Konstakademi från Sankt Petersburg undervisade oss i Kotka. Jag har också gjort abstrakta målningar speciellt när jag vill arbeta med mina känslor. Mina yrkesstudier till arbetsterapeut och nya studier i LogoArt-konstterapi har hjälpt mig med det. Jag flyttade just till den idylliska kulturhistoriska kyrkbyn Iitti till ett 1840-talsbyggt stockhus. Där ska jag äntligen ha mitt eget galleri och ateljé. Välkommen att besöka den unika kyrkby, huset, min konst och konstnärsarbete.
Läs mera

169. Lotta-Leo Laajalahti - Työhuone Naakka

Satamakatu 4, Kotka
Jag tillverkar smycken och accessoarer på deltid. Under namnet Kaarnakuu tillverkar jag jordnära produkter som har naturen som tema både i materialen och smyckena. Magi finns också representerat i mina smycken. Jag kan tillverka måttbeställda stickade kläder, djurtillbehör och smycken.
Läs mera

169. Maija Laajalahti - Työhuone Naakka

Satamakatu 4, Kotka
Jag vill skapa glädje hos dem som njuter av min konst. Mitt arbete som konstnär är inte att lösa problem utan att hjälpa människor att njuta av ögonblicket som det är. Du kan hitta natur, djur och populärkulturella anspelningar i min konst. Det mest värdefulla av dessa teman är djur för mig. Stilen i min konst förändras mycket från dag till dag. Ibland kan du se mig måla historiskt korrekta målningar med kattansikten, och en annan dag använder jag skräp för att göra konst. Det bästa sättet att se mitt breda utbud av stilar är att se mina årsutmaningar, där jag varje dag under hela året gjorde en 15x15cm teckning eller en målning. Atmosfären i det ögonblicket och den dagen fångas i dessa konstverk.
Läs mera

169. Udi Salmiaitta - Työhuone Naakka

Satamakatu 4, Kotka
Jag är Udi Salmiaitta, en akvarellist från Kotka. I mina målningar skildrar jag naturen i östra Finska viken och de skatter som finns längs med havets stränder. Mina verk representerar modern realism och bygger på traditionen av naturalistiska illustrationer. Sökandet efter en känsla av material och en botanisk precision är karakteristiska för mina målningar. Verken uppmanar betraktaren att reflektera över sitt förhållande till naturen, historien och miljön.
Läs mera

170. Heta Kananen - Vanha Paloasema ateljeet

Kirkkokatu 13, Kotka
Jag är en konstgrafiker från Kotka. Jag arbetar med metallgrafik och kombinerar etsning och monotypi i mina verk. Naturen och djuren är en viktig utgångspunkt för mitt arbete. Jag lockas av ljusets rörelser, stämningsväxlingar och de berättelser jag möter. Jag vill överföra dem till mina verk så att betraktaren kan uppleva dem.
Läs mera

171. Mari Sihvonsen työhuone

Kauppakatu 2 sisäpiha , Kotka
Jag målar varje morgon under vintermånaderna i min ateljé i Kotka. Akrylfärger är de mest använda. Jag har haft utställningar under 49 år, både nationellt och internationellt. Att måla ger mig mycket energi. Det har blivit min dagliga källa till glädje. Jag litar på min intuition och experimenterar med olika material. Kaffeservering.
Läs mera

172. Kata Ögård, studio-k

Rantakatu 32, Kotka
Jag gillar att lära nya saker och har därför också prövat många olika metoder att göra konst. Gillar att arbeta med akryl efterson den kan användas mångsidigt, föutom i målningar är den ypperlig när man gör kollage, mixed media eller monotypier gjorda på en sk gelli-platta. När Repin-institutet i Kotka började sin verksamhet var jag en av eleverna som godkändes till första och sedan till andra årskursen. Där lärde jag mig att måla porträtt i olja och har sedan dess målat flere porträtt på beställning. Gillar också att göra grafik men under koronatiden har jag inte haft möjlighet till detta eftersom jag inte har en egen grafikpress. Ett nytt intresse är att tillverka kort med stämpelfärger. Min målsättning är att göra kort som kan inramas som tavlor. Jobbar aktivt i lokala konstföreningar och är också konstnärsmedlem i Ålands Konstförening.
Läs mera

173. Riikka Kronström-Johanssonin ateljee

Sammonkatu 16, Kotka
Jag har varit konstnär redan från året 1993. Jag skaffade då ateljerum och mina möjligheter blev ännu större än tidigare. Jag hade tillfället att utveckla mig. Jag utbildade och började göra annorlunda skulpturer med nya tekniker. Jag hade också mycket nya sikten med konsten. Min stil med konst är stark ock oftast färgrik. Jag använder många olika materialer t.ex. keramikbitar, återvinningsmaterial, trä, järntråd, glas. Jag gör stora konstvärken utomhus och mindre innomhus. Jag är mycket flitig arbetare. I fjol hade jag fem utställningar och i år 2022 fyra. Jag gör nya konstverken nästan till alla mina utställningar, åtminstone huvudsagligen.
Läs mera

174. Eija Ylinen-Virtasen työhuone

Mäkeläntie 111, Neuvoton
Jag använder akvarell- och oljefärger för att måla människor, föremål och landskap. Målningar av hästdragna vagnar, verktyg och lampor berättar hela historier. Användningen av återvunna material ligger mig också varmt om hjärtat, till exempel spetsar, plastflaskor och trä. Jag söker variation och älskar utmaningar, men det är oftast motivet som styr mitt sätt att arbeta. Jag deltar aktivt i olika solo- och grupputställningar. Min tidigare trävaruverksamhet som jag bedrivit i cirka 15 år ger möjlighet till en mängd olika lösningar. Jag välkomnar alla att i en avslappnad atmosfär utforska vad som har hänt i min verkstad under det senaste året.
Läs mera

175. Saara Vainion työhuone

Rauhankatu 8, Hamina
Jag är en 46-årig konstnär från Hamina. Min konst är representativ - en realistisk målarstil är naturlig och oundviklig för mig. I min konst möts sagor och vardagsliv i en egen magisk realism. Min modell har varit min lilla dotter. Under de senaste åren har jag målat med akvarellfärger, men nyligen har jag utvidgat mitt uttryck till keramik.
Läs mera

175. Taidehuone Anniina Loiske

Rauhankatu 8, Hamina
Jag är Anniina Loiske, konstnär och keramiker. Jag bor och arbetar i Hamina. I min konst utforskar jag mänskligheten, existensen och dess allomfattande noetiska dimension. Naturens och människans samhörighet är viktig för mig. Jag är keramiker och har under de senaste åren även börjat måla.Temat i mina keramiska verk och målningar är likadant, där jag skildrar mänsklighet, andlighet och naturens symbolik. Genom mitt arbete söker jag efter kopplingar mellan skapande och tänkande.
Läs mera

176. Leena Katriina Ehrling, työhuone Lappeenrannan Mäntylässä

Mäntyläntie 6, Lappeenranta
Jag är bildkonstnär Leena Katriina Ehrling, jag bor och arbetar i Villmanstrand. Jag har alltid ritat och målat. Ibland tog livet en paus från jobbet, men när jag studerade till bildkonstnär som vuxen blev konsten en helt integrerad del av mitt liv. Jag har inte medvetet valt måleri, men det är det mest naturliga sättet för mig att strukturera och uppfatta omvärlden på ett icke-verbal plan. Det finns en väntande och samtidigt lite konstig underton i mina verk. Jag försöker välja knappa färger till min färgpalett och skapar på så sätt en mystisk overklighet i verken.
Läs mera

177. Anni Kristiinan työhuone

Katariinantori 4-6, Lappeenranta
Jag är en 32-årig bildkonstnär som bor och arbetar i Villmanstrand. Jag arbetar med teckning och grafisk konst. På sistone har jag koncentrerat mig främst på blyertsteckningar. I mina verk tar jag ofta upp olika typer av interaktioner, till exempel människans förhållande till sig själv och till omvärlden samt dialogen mellan människa och natur. Jag skildrar främst saker genom människan och människokroppen. Min teckningsstil är ganska realistisk, men verken innehåller ofta symbolik och olika motsägelsefulla element
Läs mera

177. Pirjo Pirinen - Kristiinan työtuvat

Kristiinankatu 4-6, Kristinagatan 4-6, Lappeenranta
Jag är en bildkonstnär från Villmanstrand. Jag har studerat vid LAB Lappeenranta och tog min yrkesexamen i juli 2021. Jag har varit verksam vid Grafiikan Paja sedan år 2020. I min konst tycker jag att kombinera intressanta färger och former. Jag jobbar nu helst med monotypi, högtryck, syanotypi och träsnitt. Jag använder starka färger och temat i mina bilder kan variera från en människa till en objekt och allt emellan.
Läs mera

177. Tarja Heilimo - Kristiinan työtuvat

Kristiinankatu 4-6, Kristinagatan 4-6, Lappeenranta, Villmanstrand
Jag är en konstgrafiker. Jag arbetar i Sydkarelska Konstnärsföreningens grafiska verkstad in den historiska Fästningen i Villmanstrand. Jag bor vid stranden av Saimaa, i Vehkataipale, Taipalsaari kommun. Min huvudsakliga teknik är träsnitt. Mitt intresse för trä har bidragit till att jag de senaste åren har gjort träsniderier och akrylmålningar pä furu. Mitt uttryck är expressivt. Temat är ofta natur och djur. Jag är fascinerad av maktdjur, i mina verk vandrar, t.ex. björnar, vargar, rävar och örnar.
Läs mera

178. Salla Vuontisjärven työhuone

Parkkarilankatu 32, Lappeenranta
Jag är Salla Vuontisjärvi, en bildkonstnär som bor i Villmanstrand. De ständiga teman i mina verk är sanning och jämlikhet. För närvarande utforskar jag mina rötter och deras inflytande på min samtid. Jag ägnar mig åt släktforskning och försöker kombinera den information jag får från denna forskning med mina målningar. Mina närmaste rötter finns huvudsakligen i Meänland i Västernorrland och Nordösterbotten. Jag målar med blandade medier, akryl- och oljefärger på papper och duk.
Läs mera

179. Antti Nieminen - Rehulan ateljeepaja

Mantereentie 934, Taipalsaari
Jag är smed, guldsmed och skulptör. Jag arbetar mycket med konst, design, miljökonst och landskapsarkitektur. Min konstnärliga produktion omfattar skulpturer i olika skalor, både smycken som kan bäras och offentliga monument. Jag arbetar med en mängd olika metaller, men jag behärskar även andra material. Som smed och guldsmed kan jag kreativt använda alla befintliga metallbearbetningstekniker. I mitt konstnärliga arbete strävar jag efter att kommunicera på många olika sätt. Ett konstverk måste skapa en dialog med den miljö det befinner sig i och med den som betraktar det, en dialog som kan vara kontrasterande, ledande eller accentuerande. Jag hämtar inspiration från människans förhållande till miljön, både den naturliga och den byggda. Jag arbetar aktivt med principen om procenttal i byggandet och hittar nya vägar för visuell konst.
Läs mera

180. Jean Erik Kullberg - Atelje Kullberg

Kyyrölänkatu 22, Imatra
Jag arbetar med olika medel. Måleri och skulptur
Läs mera

181. Inka Nordlund

Killinkatu 9, Imatra
Jag är bildkonstnär och fotograf, jag bor och arbetar i Imatra. Arbetstekniker sträcker sig från akrylmålningar och miniskulpturer till installationer och fotografier. Ämnena i mina verk är mest svampar, träd, rymd och hus, och mina verk präglas av starka färger. Mitt arbete är starkt påverkat av drömmar och det undermedvetna, jag försöker ge intuitionen kraft i processen. Oavsett vilket material som finns så påminner det jag gör om ett collage, jag samlar på färger, ytor, naturmaterial, kasserade föremål, och jag försöker göra dem till en ny helhet, för att uttrycka världen och något som ord inte kan säga.
Läs mera

182. Heidi Suikkanen - Taiteiden talo

Telkänkatu 2, Imatra
Jag är Heidi Suikkanen, (född 1987) en bildkonstnär från Södra Karelen. Teckning har spelat en viktig roll i mitt liv. Den är ett slags flyktväg till min imaginära värld. Jag får min inspiration från vanliga miljöer och föremål. Mina teckningar kännetecknas av en livlig och rik linje och en surrealistisk atmosfär.
Läs mera

182. Janette Holmström - Taiteiden talo

Telkänkatu 2, Imatra
Jag arbetar främst med fotografi, text, installationer och ljus. Mina arbetsmetoder har en performativ ton och en lekfullhet. Många av mina dagar består av att vandra runt i staden. Jag samlar på händelser som kommer emot och små skatter som kräver subtilitet och tid för att fångas. Jag använder de material som jag hittar på mina utflykter som byggklossar som kan sättas ihop igen. Mina verk har ställts ut i flera separat- och grupputställningar i Finland och utomlands, bland annat på Galleria Hippolyte och Mänttä Art Week 2018. Jag utexaminerades som bildkonstnär från Imatra Art School 2008 och håller för närvarande på att avsluta mitt examensarbete i Aalto-universitetets masterprogram i fotografi. Förutom utställningar har jag arbetat med offentlig konst, som kurator och varit engagerad i olika kulturföreningar (t.ex. Kontufolk och South Karelia Artists' Association) för att främja synlighet och gemenskap.
Läs mera

182. Pauli Parkkinen - Taiteiden talo

Talkänkatu 2, Imatra
Jag jobbar närmaste med digital konst, akryl målning och konst böcker, storleken på min installation är jätte gigant.
Läs mera

182. Susa Walve - Taiteiden talo

Telkänkatu 2, Imatra
Jag tittar på begreppet tid och hur vi upplever tid. För mig är arbetet en slags meditativ övning och en form av stillhet, med en performativ dimension. Fokus ligger på processen. Jag arbetar genom att lämna spår, med hjälp av verktyg som pennor, stenar, skrivmaskiner... Vissa spår lämnas kvar, andra förstörs och glöms bort. Jag hämtar inspiration från österländska filosofier och fysik. Jag har deltagit i utställningar både i Finland och utomlands, min senaste separatutställning var på Taidekeskus Itä i Villmanstrand 2021. Förutom att göra konst har jag arbetat i olika kulturorganisationer.
Läs mera

182. Valokuvaaja Hanna Koikkalaisen työhuone - Taiteiden talo

Telkänkatu 2, Imatra
Jag är fotograf (MA, Aalto-universitetet/Taik) och i mina verk behandlar jag minnen, folklore, historia och förhållandet till naturen. Förutom fotografi har jag studerat kulturhistoria och dokumentärfilm och kombinerar dessa områden i mitt arbete. Jag har arbetat i multidisciplinära arbetsgrupper och mina utställningar innehåller ofta text, ljud, föremål och arkivutdrag. Jag har aktivt deltagit i solo- och grupputställningar sedan 2010.
Läs mera

183. William Dennisuk - Palokuja Studio

Palokuja 2 as 5, Imatra
William Dennisuk är en konstnär baserad i Finland vars mångsidiga verk omfattar teckning, måleri, skulptur, installation och kontextuell konst i offentliga rum. Under de senaste åren har hans offentliga arbeten och verk i ateljéer mer direkt handlat om vårt alltmer ansträngda förhållande till naturen. Dennisuks konstverk finns i samlingar i Finland, Holland, Irland, Japan, Japan, Storbritannien och USA. För Dennisuk är "konst en form av estetisk och filosofisk undersökning, ett sätt att ställa grundläggande frågor om den värld vi lever i och om vår mänskliga potential att agera i världen på ett mer meningsfullt och ansvarsfullt sätt". Dennisuk är chef för Contextual-Art Studies vid LAB-universitetet i Villmanstrand, Finland.
Läs mera

184. Anu Kudjoi - Osuuskunta Vuoksen Taitajat

Kaukopäänkatu 4 E, Imatra
Jag är Anu Kudjoi, en sömmerska och textilhantverkare från Imatra. Jag gör specialarbete, konsttextilier och syr och färgar min egen lilla samling av Loitsu Creations-kläder från återvunna textilier. Jag sysslar även med sömmerska, det vill säga reparation och specialsömnad. Jag arbetar som en del av Cooperative Vuoksen Taitajat, som jag också är ordförande för. Det är viktigt för mig at använda återvunda textiler. Produktion av bomull är världens näst största miljöproblem. Huvudsakligen använder jag gamla t-shirts och lakan. Genom att sy och färga dem gör jag t.ex. klänningar, kjolar, jackor, väskor och konsttextilier.
Läs mera

185. Kaisa Jussilan taidegrafiikan paja ja ateljee

Kannaksentie 587a, Onkamo
Jag är en konstnär och konstgrafiker. Jag graduerade magisterexamen i bildkonst från Bildkonstakademin Helsinki år 2006. Jag bor i Tohmajärvi, Norra Karelen. Jag arbetar med många konstgrafik teknikar, mest gör jag intaglio, också stenlitografi och silkscreen. Jag också gör keramik och skulptur, målar och tecknar. Mina temor är bland annat mystiska och mytiska saker, sömnen och undermedveten. Jag är också mycket inspirerad av naturen. I mina verk det blandas både fantasi, sagor och mystiska världar. Kontrasterna på dem är naturen och vardag saker. Jag handlar också djupgående temor. Jag vill skapa rörande och inspirerande konst, som vaknar att tänka, erfara och inspirera.
Läs mera

186. Anneli Kokon työhuone

Koskikatu 6, Joensuu
Jag har arbetat som bild- och textilkonstnär i min nuvarande ateljé i cirka 26 år. Under Konstrundan visas en sammanställning av verk som skapats under årtiondena. Här finns textilmålningar, målningar i olika tekniker, teckningar, filtning, konstkort och hantverk.
Läs mera

186. Anu Torikka

Koskikatu 6, Joensuu
Jag är Anu Torikka, en grafisk konstnär. Jag arbetar mest med metallgrafik och kombinerar ofta djuptryck och relieftryck. Jag gör också konstnärsböcker.
Läs mera

187. Johanna Turunen - Suunnittelupaja Sulatto

Sortavalankatu 2, Joensuu
Johanna Turunen är bildkonstnär och konstlärare från Joensuu i Finland. Turunen har skapat flera offentliga konstverk, bland annat för Norra Karelens centralsjukhus och stadsdelen Vuorekas i Tammerfors. Sedan 2005 har Turunen huvudsakligen använt europeiska statyer i sina egna verk. Turunen arbetar med många olika tekniker och kombinationer av dem. På fritiden gillar hon att campa, spela bridge och reparera gamla möbler.
Läs mera

188. Miia Rosenius

Olli Tiaisentie 16, Kontioranta
Jag är bildkonstnär och konstpedagog från Norra Karelen. Jag bor i Kontioniemi, i Kontiolahti kommun. Jag arbetar genom att utnyttja många olika verktyg för konstnärlig verksamhet, men genom tredimensionella element och utrymmen, får mina verk ofta en installationsartad form. Även teckning och konstgrafik har alltid haft en roll i mitt yttrande. Jag har varit verksam i många olika samfunds- och miljökonstprojekt. Jag anser att det är viktigt, att konsten kan vara en del av vardagliga miljöer och att olika samfund kan vara med som aktiva aktörer.
Läs mera

189. Tuuli Meriläisen työhuone Lieksassa

Varasjoenkatu 5, Lieksa
Läs mera

190. Jaana Pietikäinen - Sylvi-lieskauuni ja RuukkuMaan keramiikkastudio

Luupääntie 136, Pielavesi
Vår arbetsgrupp har samarbetat runt Sylvi-keramisk ugn sedan 2016. Vi anordnar öppna vedeldningsevenemang och fungerar som instruktörer för olika keramikkurser. Gemenskap och internationalitet är kärnan i vår verksamhet. Designer Jaana Pietikäinen arbetar som lärare vid Pielavesi och Keitele Citizens' College. I sin egen konstnärliga verksamhet arbetar hon med en mängd olika material. Krukmakaren Susanna Hotari arbetar som entreprenör, gör sin egen konstnärliga produktion, undervisar i keramik på Pielavesi och Keitele Citizens' College och arbetar som konstpedagog vid School of Architecture and Environmental Culturei Lastu i Lapinlahti.
Läs mera

190. Susanna Hotari - Sylvi-lieskauuni ja RuukkuMaan keramiikkastudio

Luupääntie 136, Pielavesi
Vår arbetsgrupp har samarbetat runt Sylvi- keramisk ugn sedan 2016. Vi anordnar öppna vedeldningsevenemang och fungerar som instruktörer för olika keramikkurser. Gemenskap och internationalitet är kärnan i vår verksamhet. Designer Jaana Pietikäinen arbetar som lärare vid Pielavesi och Keitele Citizens' College. I sin egen konstnärliga verksamhet arbetar hon med en mängd olika material. Krukmakaren Susanna Hotari arbetar som entreprenör, gör sin egen konstnärliga produktion, undervisar i keramik på Pielavesi och Keitele Citizens' College och arbetar som konstpedagog vid School of Architecture and Environmental Culture Lastu i Lapinlahti.
Läs mera

191. Kati Paananen - Taikalaakso

Kissakoskenkatu 6 , Varkaus
Jag är entreprenör i mitt kreativa företag som heter Taikalaakso från 2010. Jag är en designer-konstnär och jag gör det på heltid som mitt jobb. Mitt huvudsakliga jobb är att göra trumkonst. Jag designar och målar konstverk efter önskemål från mina kunder från hela världen. Källan till min inspiration i min konst är antika kulturer och mytologier, berättelser om människors själslandskap och natur. Jag vill hela tiden utvecklas som person och konstnär. Jag deltar regelbundet i konstutställningar Jag har också varit ledare för den lokala konstföreningen Varkauden Kuvataideyhdistys ry i fem år. Jag håller just nu på att bygga upp ett konstnärshus "Taideniitty" med vårt konstkollektiv. Öppningar är 1.5.22.
Läs mera

193. Alexandra Lindqvist - Sappion luomutila

Pikkusappiontie 21, Juva
Jag är smyckeskonstnär och ursprungligen hemma från Borgå. Sedan år 2016 är jag bosatt i Juva där vi tillsammans med min sambo bedriver en ekogård. Jag har ända sedan barndomen varit intresserad av att tillverka smycken och år 2009, i.o.m. min artesanexamen inom smyckesten- och ädelmetallbranschen, blev hobbyn ett yrke. I början fokuserade jag främst på traditionella guldsmedstekniker, men ganska snart längtade jag efter mera spelrum och nya tekniker. Genom mina artenomstudier inom handledningsverksamhet lärde jag mig ett dussintal olika hantverkstekniker och fick verktyg för ett friare uttryck. Kännspakt för mina smycken är en känsla av stark tredimensionalitet och riklig färganvändning. I mina senaste verk har jag använt mig av tuftning, där man med hjälp av en speciell tuftningsnål och tråd skapar en ryaliknande yta. Med denna teknik skapar jag tredimensionella, skulpturala textila verk.
Läs mera

194. Pirjo Vartiainen - Taiteiden talo

Puistokatu 3, Mikkeli
Jag målar med oljefärger på duk och plexiglas. Jag hämtar inspiration till mina målningar från olika miljöer och naturen. Under de senaste åren har jag gjort oljemålningar av den omgivande naturen på plexiglas. Det faktum att jag har tillbringat min barndom på landsbygden och att naturrelaterade saker är betydelsefulla för mig är en viktig del av min konstnärliga process. Tillsammans med naturen är färgerna min inspirationskälla och ligger till grund för mitt konstnärskap. Färger är stärkande och ger energi till en grå vardag och miljö. Mitt uttryck påverkas av mina egna utgångspunkter, naturen, bilder av världen och en längtan efter skönhet. Syftet med mina plexiglasmålningar har länge varit att skildra känslomässiga upplevelser genom den vackert blommande och vissnande hästsvansen. Naturen och dess små saker har blivit ännu viktigare i människors liv under den rådande kröningsåldern. Under dessa tider fungerar den naturliga miljön med sina färger och små detaljer som stressreducerande, tröstande, framkallande och tolkande av olika känslor och stärkande faktorer. I mina plexiglasmålningar har jag försökt hitta och beskriva de känslor och känslofenomen som uppstår i livet, med mjölkörten som centrum för skildringen.
Läs mera

195. Mari Saravon ateljee

Kasarminkatu 3 as 1 , Mikkeli
Jag heter Mari och kommer från S:t Michel. Min studio ligger i min hemstad S:t Michel. Jag målar huvudsakligen med akrylfärg. Min stil är lätt, pop-art, färgglad och glad. Mina verk har en listig nyckfullhet och suggestiva detaljer. Jag älskar rosa!
Läs mera

196. Tupu Mentu - Vuolinko station | Vuolingon asema | Vuolinko railway station

Vanhamäentie 28 B, Mikkeli
Jag är en textillärare och konsthantverkare från Helsingfors. Stundom arbetar jag också vid vår sommarbostad, en gammal järnvägsstation i St. Michel. Stationsmagasinet fungerar då både som mitt arbetsrum och som utställningslokal. Ritade och broderade porträtt har under den senaste tiden intresserat mig som ett medel att berätta om människoöden och det förflutna. Dessutom har jag tryckt och broderat naturfärgade beklädnadstyg, som har presenterats vid BioColour-projektets utställning under året 2021.
Läs mera

197. Kirsi Pölhö (ent. Manninen) - LITTLE BIG WOMAN

Kirkkotie 20, Otava
Taiji är en konstform som jag har tränat sedan 2009 och undervisat i sedan 2012. Jag har arbetat som smyckesdesigner sedan 2016. Det primära fokuset i min smyckekonst är att utforska de immateriella smyckena och deras möjligheter. Immaterialiteten och respekten för den återspeglas i allt jag gör, jag understryker tomma utrymmen i mitt arbete och utforskar immateriella smycken genom material. För mig är tomheten värdefullare än materien. Jag köper inte in nytt material till mina verk; jag reducerar, återanvänder och återvinner tills jag producerar endast immateriella smycken.
Läs mera

198. Virpi Lehto - Lampilan tila

Lampilantie 98, Joutsa
Jag är bildkonstnär och målare. Jag bor och arbetar här mitt i skogen på en gammal bondgård. Jag har varit professionell konstnär sedan 1992 och håller utställningar varje år.
Läs mera

199. Hannele Torniainen - Järvilinna

Järvilinnantie 213, Vihtavuori
Jag gör community art och håller olika konst- och konstterapiworkshops för alla åldrar. Jag jobbar oftast med målfärger och stora penslar. Jag har rötter i hantverket. Min favoritteknik på hantverkssidan för tillfället är att spinna nässlor. Det håller jag också kurser i.
Läs mera

199. Juhani Risku - Järvilinna

Järvilinnantie 213, Laukaa
Juhani Risku är arkitekt SAFA, industridesigner och akustiker, doktor i filosofi (kreativitet, design) och finsnickare. Han utvecklar teorin om arkitektonisk form, ritar och formar arkitektoner från olika material, det vill säga modeller av bostäder. Arkitektoniska koncept, arkitektoner, tillverkar han t.ex. av trä, lera, gips och metaller. Lägenheterna och byggnaderna han bygger följer dessa former och strukturer.
Läs mera

199. Susanna Maria Kivistö

Järvilinnantie 213, VIHTAVUORI
Ljusa hälsningar Jag heter Susanna Maria Kivistö, jag är bildkonstnär och flyttade till Järvilinna maj förra året efter nio år tillbringade på Gotland. Jag besökte Järvilinna för första gången på sommaren 2013 och redan då hade jag tankarna på Järvilinna som en potentiell bas i Finland. Nu har livet lett mig tillbaka till Finland och Järvilinna blev lite spontant mitt hem. Jag trivs utmärkt. Jag får arbeta i min egen ro fortfarande med kollegor och andra människor runt mig som jag kan dela tankar med. Jag älskar naturen, sjöar och bastu är hur jag bäst slappnar av. Jag utbildades som konstnär i Fria Konstskolan och från början har jag sett det som att jag målar hela universum i alla dess dimensioner på både en stor och liten skala. Trots att mina verk ser ut att dela sig i olika teman och självständiga processer är de samtidigt en oändlig kontinuitet av en och samma evighets tema. Varje målning är också ett visst slags självporträtt. Vi är en del av den stora helheten vi kallar världsalltet.
Läs mera

200. Kuvataiteilija Päivi Hintsanen / Työhuone

Keskustie 21 LH 2 (katutaso), Jyväskylä
Jag är en visuell och mediekonstnär. Mina konstverk har visats runt om i Finland och även utomlands. Jag gör konst, för jag behöver att göra. Idéer för bilder, berättelser, hela världarna kommer bara i mitt sinne, och jag skapar dessa i flera former: som bilder, text, videor, ljud, installationer. Ur teknisk synvinkel är det viktigaste att vara på en kontinuerlig upptäcktsresa: jag arbetar ständigt med experimentella tekniker. Innehållsmässigt är det tematiska förhållningssättet till min konst viktigt. Att studera ämnen och teman och skrivprocessen går hand i hand med att göra visuella konstverk, och i mina senaste konstverk kan denna verbalitet ses starkt. I mina konstverk handlar jag om ganska små saker, och estetik är mycket viktig i min visuella konst. I min konst sätter atmosfären någonstans mellan verklighet och dröm: verkliga platser blandas med fiktiva platser och utrymmen, och elementen i verkligheten skymtar i den imaginära världen. Jag vill beskriva mina bilder som en dokumentation av de platser och karaktärer jag har träffat på mina drömmande expeditioner.
Läs mera

201. Panu Koskimies - Pa-Ko Art

Pitkäkatu 25, Jyväskylä
Jag är en 57-årig skulptör som har arbetat främst vid en dreja under de senaste sju åren. Jag är inte bara intresserad av användningen av keramik, utan också av möjligheterna att använda drejning i skulpturer. Jag är särskilt exalterad över att göra stora föremål, den senaste tiden har huvudfokus legat på att bygga lavoarer. Jag har arbetat inom det sociala området i 30 år och i vår slutar jag mitt vanliga vardagsjobb för att fokusera på att göra och marknadsföra min egen konst.
Läs mera

202. Sonja Vectomov - Ateljee Sonja

Wivi Lönninkatu 3, Jyväskylä
Jag kommer från Tjeckien, där jag tog examen som skulptör. Jag har bott i Finland i fyrtio år och tog en masterexamen i konst från Konstindustriella högskolan i Helsingfors. Jag har arbetat med olika projekt; i utställningsverksamhet, undervisningsuppdrag, föreställningsföreställningar för barnfamiljer (Tätitrio). Arbetsmaterialet är lera, brons, pappersmassa. Jag gillar också att kombinera olika material. Inspirationsobjekten är ofta människan och naturen.
Läs mera

203. Pirjetta Brander - Art House Brander

Virtasalmentie 22, Mänttä
Jag är bildkonstnär och jag bor i Mänttä och övervintrar i Indien. Jag gör teckningar, animationer, målningar och skulpturer av olika material. Jag har arbetat som konstnär sedan 1995, de första 20 åren på Helsingfors Kabelfabrik. Jag är aktiv och produktiv i mitt yrke och har organiserat dussintals separat- och grupputställningar över hela Europa, varav de viktigaste är min separatutställning i Frankrike på Musée mac/val 2008 och på Helsingfors konsthall 2012. Jag flyttade till Mänttä 2016 för att inrätta en ideell konstproduktionsanläggning och residens. För andra gången nästa sommar anordnar jag en sommarutställning som heter Leirintäalue (Campingplats) i skulpturgården.
Läs mera

204. Tuija Suutari - Villa Härmälä

Saarentie 2, Orivesi as
Jag bor och arbetar i Orivesi. Jag målar i akvarell, akryl och olja på duk och papper. Privat- och grupputställningar i Finland och utomlands sedan 1979. Nästa separatutställning Galleri 12, 2023, Helsingfors och nästa grupputställning, Piippuhalli Savonranta, 2022
Läs mera

205. Henna Matanuska - Pasin Tehdas

Ensintie 3, Orivesi as.
Som konstnär är jag en mångsidig experimenterare. Jag är mest känd som cirkus- och bandartist, men jag gör även bildkonst, ljudverk, performance och community art. Under årens lopp, i min cirkuskonst, har jag glidit mot abstrakta uttryck: mer intuition och mindre inlärda tricks. Mitt visuella arbete har också nyligen tagit mig i riktning mot design och produktutveckling. Det som gör min bildkonst speciell är de uppfinningar som föds ur min tvärvetenskapliga bakgrund och min experimentella natur. Till exempel, insikten om att röra sig med kol, kroppen och fälgen födde en gång projektet Traces of Hooping // Sound of Creating, som har pågått i många år. Jag älskar gamla syntar. I mina verk är musik och ljud alltid närvarande på något sätt - antingen som en direkt hörselkänsla eller indirekt, förtätad efter det visuella. Till exempel använder jag vibrationen från elektriskt förstärkta ljudvågor för att flytta färgpigment på papper. Min konstnärliga verksamhet är starkt gemensam. Jag samarbetar mycket med andra artister. I mina framträdanden får publiken ofta påverka utgången. Inom community art lyssnar och styr jag processen instinktivt. Jag inspireras av rummet. Det ger begränsningar och möjligheter. Metaforiskt uppfattat är det utrymme som ges faktiskt i hjärtat av allt mitt konstskapande. Den råa idén, materialen som används och de färdigheter som tränas skapar den första nivån som jag utgår från. När den konstnärliga processen väl har börjat vill jag hålla hela utrymmet vid liv. Istället för att finslipa en målning eller ett cirkustrick isolerat från omgivningen, bjuder jag in rutor, kuber och ljudsnuttar i den konstnärliga processen – och inte att förglömma människor. Mitt konstnärskap har en öppenhet som ett lekande barn. Spelets funktion är att hålla det givna utrymmet så fritt som möjligt från förväntningar.
Läs mera

206. Ilai Elias Lehto - Takahuhdin taidekeskus

Kirjavaisenkatu 17, Tampere
Jag är skulptör och poet. Jag arbetar med textil konst, teckning, installation och ljud. Mina mest kända tekniker är ullfiltning och rumsliga installationer, där olika mjuka material spelar en stor roll, såsom återvunna plyschleksaker. I min konst studerar jag olika fenomen relaterade till konsumtion och identitet. De senaste projekten berör cirkulationen av konsumtionsvaror, maskulinitetens trauma, sexuella identiteter och könsidentiteter.
Läs mera

206. Sanni Saari - Takahuhdin taidekeskus

Kirjavaisenkatu 17, Tampere
Sanni Saari (f. 1990 i Raumo) använder sig av fotografi, video, installation och ljud för att skapa stämningsfulla världar. Saari har utexaminerats som bildkonstnär från Tammerfors yrkeshögskola år 2017 och studerar för närvarande vid Aalto-universitetets magisterprogram i fotokonst. I sina senaste projekt har hon behandlat dammets materialitet, den digitala bildens reflektioner samt stundens och konstens flyktighet.
Läs mera

207. Kuvataiteilija Sini Kallio

Vehnämyllynkatu 39, Tampere
Jag er en konstnär och en master of arts. Dessutom min egen jobb som en konsnär, jag undervisar konstkurser i Ahjola. Jag jobbar huvudsakligen med målning, men jag väljer mina material enligt vad den aning av arbete behöver. Speciellt teckning er en oskiljaktig del av min konst. Mitt arbete er realism kombinerad med surrealism, man kan nästan alltid hitta exakta detaljer och mer avslappnad spår om mitt arbete. Jag er en feminist konstnär, mitt ämnen kommer från samhälle, jag vil kommentar om de saker som jag tror er fel, mitt konst er altid politisk. Jag vil göra konst, som er utmaning, men man kan också titta på dem endast som vackra bilder.
Läs mera

208. Kuvataiteilija Johanna Pihlajamaa - Taidetyöhuone

Sammonkatu 10 - kulku Kaalamonaukiolta, Tampere
Jag arbetar med konstgrafik, främst med teknikerna träsnitt och metallgrafik. Mina verk är abstrakta bilder av naturen och den konstgjorda miljön från vilken jag har samlat ämnen till mina verk. Jag hanterar ämnet genom att variera det med förändringar i färg och komposition. Mina verk är unika papperstryck. Jag håller utställningar och enligt överenskommelse presenterar jag mina arbeten i min studio. Jag har även arbetat länge som professionell tryckningsassistent genom att göra grafik åt andra konstnärer. Då tar jag hand om den tekniska sidan av att göra tryckplåtarna och låter konstnären själv bestämmer komposition och färger. Jag lär ut de tekniker jag använder i kurser på högskolor och i min studio.
Läs mera

209. Terhi Hursti Studio

Pellavatehtaankatu 9B, Tampere
Mina målningar på papper är starkt baserade på linje och rörelse. Mitt mål är att fånga olika stämningsögonblick och känslor till abstrakta bilder genom att kombinera starka akrylfärger med delikat tuschmålning. Dessutom framhäver jag atmosfärens djup med äkta bladguld. Kärnan i ögonblicken fascinerar mitt sinne, för det är i ögonblicken som insikter från livet uppstår.
Läs mera

210. Reetta Kallio

Kuninkaankatu 19 A 3, Tampere
Jag är Reetta, en illustratör, serietecknare och tatuerare baserad i Tammerfors. Jag skapar fiktiva, storydrivna serier och illustrationer. Mitt arbete är ofta actioninriktat, scifi, fantasy såväl som skräckinfluerat och karaktärscentrerat. Detta begränsar dock inte mina verk, och jag arbetar med en mängd olika teman beroende på dag. Men mitt arbete är alltid figurativt och det övergripande temat är berättelser och karaktärer.
Läs mera

211. ANNULLERAT - PERUUTETTU - CANCELLED | Pia Feinik, Professional Visual artist

Pirkankatu 1, Tampere
Pia Feinik (f. 1978) är en mångsidig bildkonstnär som bor och verkar i vackra Pyynikki, Tammerfors. I sina verk är hon en skiktad och förenklad men nyanserad mästare i komposition.
Läs mera

212. Luciana Mariano - Arkana Art

Kreetankuja 8 C16, Pirkkala
Jag är en brasiliansk naiv målare baserad i Pirkkala. Jag har bott i Finland i 4 år och jag har visat mina verk i Iittala i två år nu. Jag målar sedan jag var barn, jag är den tredje generationen naiva konstnärer i min familj. Jag har en examen i marknadsföring men jag bestämde mig för att bli professionell konstnär först 2008, efter min första utställning. Jag har målat mer än 700 tavlor redan och jag har över hundra tavlor hemma, gömda, tills nu...
Läs mera

213. Inka Hannula

Hennerinkatu 14, Tampere
Jag är en konstnär som arbetar inom måleri, performance och mediakonst. Jag älskar färger, absurda historier, japanska animationer, ryska folksagor och steppdans. Jag inspireras av naturen, konstutställningar och musik. Jag målar med akryl på duk och olika brädor. Jag målar mina egna verk och sammålningar med bildkonstnären Teemu Raudaskoski. Jag designar och skapar videoverk som kombinerar dans, målning och musik med olika arbetspar och team. Jag varierar mina metoder och koncept efter situation, känsla och sammanhang.
Läs mera

213. Teemu Raudaskoski

Hennerinkatu 14, Tampere
Jag är en konstnär som bor i Tammerfors. Min produktion omfattar målningar, mediakonst och musik. Mina verk har visats på gallerier och konstevenemang i Finland och utomlands. Min målarstil är abstrakt. Jag använder olika tekniker och presentationer i målningen. Formen på verken kan variera från traditionell till polygonal. Jag arbetar för närvarande nära bildkonstnären Inka Hannula. Våra sammålningar finns utställda i Konstrundan.
Läs mera

214. Saara Sillanpää

Ritalankatu 13, Tampere
Jag bor och arbetar i Tammerfors som bildkonstnär och konstlärare. I mitt eget arbete återkommer jag ofta till samma frågor; Natur, växter och trädgårdar, ödemark, betong och tegelstenar och karneval är ämnen som jag gillar. Jag arbetar mellan grafik, teckning, målning och fotograferingsteknik.
Läs mera

215. Jaana Pärssinen - Kulttuuritalo Saurio

Sauriontie 1, Ylöjärvi
Mina arbetsformer är oljemålning och mixed media samt akvareller. Sedan 2014 har jag aktivt arbetat med att producera och kuratera sommarutställningar samtidigt som jag gör min egen konst. Mina verk är intuitiva själslandskap och bilder som föds i ett ögonblick, samt ett firande av färger med många lager av målningar med ett harmoniskt slutresultat. Just nu är jag inspirerad av idén om ljusets kraft och dess potential. Mitt motto: Färg spelar en roll och det finns många saker med naturen.
Läs mera

216. Saija Lehtonen

Pirkkalaistie 1, Nokia
Jag jobbar med naturliga material, till exempel fiskskinn och älgklövar. Jag garvar skinnen själv med ekologisk metod. Hos mig kan du se konst, smycken och hantverk. Jag får inspiration från vår nordliga natur och traditionella hantverk. Jag utexaminerades som konstmagister (Master of Fine Arts) och textildesigner. Jag är medlem i Ornamo, Modus ry och Korutaideyhdistys. Jag har har separatutställningar på olika håll i Finland och deltagit i flera grupputställningar sedan 2005. Senast var min verk med i grupputställningen på Vihreää väriä i Designmuseo, Helsinki
Läs mera

217. Petra Jäppinen - Nokuro design

Pruukinraitti 15, Nuutajärvi
Hej! Jag är Petra Jäppinen, keramiker/entreprenör och personen bakom namnet Nokuro design. Mitt huvudmaterial är lera, och jag använder olika tekniker för att göra både bruks- och prydnadsföremål, t.ex. från tvålkoppar till olika is- och uggleskulpturer. Jag är särskilt fascinerad av kontrasten mellan den glaserade och oglaserade ytans strukturer och jag varierar detta på olika sätt, särskilt i mina isskulpturer. Min studio ligger i Nuutajärvi Glasby, Urjala. Varmt välkomna!
Läs mera

217. Studiolasi Markus Mäkinen

Pruukinraitti 15, Nuutajärvi
Jag är glaskonstnär med dubbel exam inom glashantverk och jag bearbetar glas närmast med ugnsteknik. I glas beundras jag mestadels av dess mångsidighet och oändliga möjligheter som lockar mig att testa allt nytt och testa mina möjligheter utanför det sedvanliga användnings områden. Jag föredrar att använda starka färger och former i mitt arbete. Jag gillar hur jag kan kombinera olika ytor och strukturer uppnå resultat så att slutresultatet liknar ofta annat än glas, men ändå är glas. Idéer och inspiration får jag överallt, framförallt från människans och naturens samharmoni, i både gott och ont, ger mig mycket att tänka på och jag använder dessa tankar i mitt konst.
Läs mera

218. Tarja Kyllijoki - työhuone Julie sekä galleria Kaxysi

Maasillantie 29, Kauttua
Jag är grafiker/målare. Jag bor i Eura, har ett eget arbetsrum med Julie och ett showroom i galleriet Kaxysi. Jag arbetar med undervisning och handledning på högskolor i konst- och färdighetsämnen.
Läs mera

219. Maija Esko - 1h

Lapintie 625 A, Eurajoki
Jag är textilkonstnär och bildkonstlärare. Jag bor och arbetar på gården 1 h, vid stranden av en liten sjö i Lutanjärvi med katter, hundar, tuppar, höns och baggar.
Läs mera

220. Kari Kuisma - Portait studio

Antinkatu 33 A, Pori 13
Jag är en aktiv glaskonstnär från Björneborg. Jag jobbar som bäst med en offentlig blyglasskulptur till en ny skola i Björneborg. Jag har utformat arbetet tillsammans med skolans barn. Verket är i tre delar, storlekarna på delarna är ca 110X150cm. I övrigt gör jag mycket glasskulpturer, både med skiktad glasteknik och med krossat glas. I mitt arbetsrum finns ett hundratal skulpturer utställda, alltid utställda och tillgängliga att köpa. Jag har arbetat med glas i snart 30 år och mina verk har ställts ut på ett flertal utställningar hemma och utomlands. Just nu visas mina verk i Björneborgs konstnärsförenings utställning.
Läs mera

220. Raija Kuisma - Portait studio

Antinkatu 33 A, Pori 13
Jag är bildkonstnär från Björneborg, medlem i Muu ry och lokala konstnärsföreningar i Björneborg, Viborg. Jag tillhör också den nationella glaskonstnärsföreningen Lasita. Mina verk är ofta fotobaserade digitala målningar. Jag gjorde min senaste utställning med traditionell målarteknik. Jag gör även video- och materialbaserad konst, återvunnet material, lera, textilier etc. Jag har arbetat professionellt inom konsten i över 30 år och har även varit aktivt engagerad i konstpolitiken över hela landet. Jag har haft många utställningar både hemma och utomlands. Min senaste separatutställning var på P-Gallery i Björneborg hösten 2021. Mina verk visas just nu på Bela Biennale i Brasilien och på Osaka Art Festival i Osaka, Japan i april-maj.
Läs mera

220. Tea Söderlund - Portait työhuone

Antinkatu 33 A, sisäpiha, Pori
Efter examen från konstskolan 2001 har jag arbetat aktivt som både konstnär och kulturarbetare med olika uppgifter. Mina mångsidiga konstnärliga ansträngningar, inklusive målningar, mediekonst och installationer, har handlat om ämnen som identitet, roller och normer. Mina verk tar vanligtvis form under långa tidsperioder och bildar konceptuella helheter som är sammansatta av återvunnet material. Dessa material, till exempel gamla tidningar och begagnade leksaker, påverkar processen och de tolkningar som ger form åt känslor och förnimmelser som annars är svåra eller omöjliga att verbalisera. Nyligen har jag varit en del av en grupp som heter {TES}, som jag grundade tillsammans med Eetu Henttonen och Sami Luusalo. Våra installationer skapar utrymmen för att utforska teman och konnotationer av interaktion. De interaktiva verken kombinerar skulpturala element, ljud, animation, video och ny teknologi och formas av besökarens aktivitet, så verket är unikt för varje person. Installationerna skapar både konkreta och metaforiska kopplingar mellan den digitala och fysiska verkligheten.
Läs mera

220. Timo Lintula - Portait työhuone

Antinkatu 33 A, sisäpiha, Pori
Jag är grafiker från Björneborg. Jag gör mitt arbete med träsnittstekniker med hjälp av björkplywood och grafiskt papper för tryck. Bilderna bygger delvis på realism. Jag fyller mitt arbete med flera representativa element, mina verk består av flera delar, vilket skapar en skiktad helhet. Det finns symbolik i verken som skapar mystiskt innehåll för bilderna. På bilderna, som en del av en helhet, äventyr djur, främst fåglar, som tolkare av känslor, för att introducera dem till ämnen som jag kommer att behandla t.ex. förflutna, rädsla, nytt möte. Berättelsen är alltid en viktig del av arbetet, jag strävar efter att skapa flerdimensionella berättelseenheter i mina verk.
Läs mera

221. John Rogers - Noormarkun Savipaja

VANHA VAASANTIE 3C, NOORMARKKU
Jag är en engelsk man som bor i Finland. Jag har gjort keramik i min ateljé här på Norrmark de senaste trettio åren. Mitt arbete finns att beskåda i galleriet och till försäljning i min butik. Alla är välkomna. Jag talar både engelska och finska.
Läs mera

222. Sirpa Ojala - Galleria Kerimanni

kerimannintie 44, Pomarkku
Jag har arbetat som bildkonstnär så gott som hela mitt liv. Jag har gått Konstskolan i Björneborg 1979-1982. Som ung studerande gjorde jag metallgrafik och träsnitt men efter att jag flyttade till Påmark och gifte mig började jag mest måla med guasch. Jag är aktiv medlem i Björneborgs konstförening och deltar varje år i föreningens utställning. Nuförtiden målar jag också med akryl på duk. Mina motiv hämtar jag ofta från naturen. Jag gör också keramik, verk med rug-hooking tekniken, akvareller och beställningsarbeten. Jag har hållit flera soloutställningar och deltagit i många samutställningar. Vårt hem Galleri Kerimanni har varit öppet för besökare på sommaren, hösten och inför jul sedan 1990-talet. Vi öppnar också enligt överenskommelse.
Läs mera

223. Antti Maasalo - Ateljee-veistospuisto Maasalo

Kirkonkyläntie, 10, Lehtinäki
Jag arbetar och bor i ett mångenergi-ekohus som jag har byggt, med lämpliga arbetsytor, ateljéer och utställningslokaler, samt ett bostadsområde och en skulpturpark i området. Filmer på youtube finns i länkarna på min hemsida maasalo.fi
Läs mera

224. Tuulikki Päällysaho

Kalevankatu 46, Seinäjoki
När jag hade utbildat mej vid Ateneums Konstindustriella Läroverket (nuvarande Aalto-Universitetet/ Institutionen för Konst och Design), hade jag arbetat som free lancer och designat till största del trycktygmönster. Konsttextiler kom snart med i bilden och bland annat har jag gjort ryor och textilkonst med olika tekniker och material. Material som jag gärna använder är olika sorters naturfibrer som linne, bast, sik, papper och olika sorters återvinningsmaterial. Också metalltråd har jag ofta använt. Jag har ockå gjort många konstverk av tjärpapper, som jag först målar och sedan väver med linnetråd i gobelinvävstolen. Känslan för material är viktig. I bland kan det till och med väcka nya ideer och ger innehållet form göra det osynliga synligt, men i alla fall, innehållet är den viktigaste saken. Under den senaste tiden har jag i synnerhet gjort målningar med akrylfärger. Jag har också designat kyrkotextiler. Mina konstverk finns i olika institutet mm. Finlands Stats Konstsamlingen. Dessutom har jag verkat inom den konstindusriella föreningen Konsti rf, i Österbottniska Konstnärsförbundet och i Seinäjokis Konstnärsförenings styrelse som medlem, kassör och sekreterare.
Läs mera

225. Seppo J. Tanninen - Taidetalo Tanninen

Villenraitti 8, Seinäjoki
State artist grants: 1-year 1983, 3-year 1989, 5-year 1993. Screening Grant 2002. I have been a visual artist for over 50 years, a member of the Finnish Painters' Association since 1972, Member of the Helsinki Artists' Association 1972-1975. I have participated in numerous exhibitions at home and abroad, see CV. Published texts on visual art - and a few books of poetry. http://www. illustration of talenta artists (s) Presentation of works https://sites.google.com/view/s-j-tanninen-online-gallery/etusivu?authuser=0 Blog pages http://seppo-zen-selallaan.blogspot.com https://seppo-zen-selallaan.blogspot.com/2014/04/valohamya.htm
Läs mera

226. Marita E. Henriksson - Maurion kartano

Könnintie 15, Ilmajoki
I mina verk råder ofta sömnens logik. Livet och Döden. Animus, Anima. Du behöver tid för att se i fred, hitta de många meningar och figurer som är dolda, den förtjusande översikten lurar och kan gömma sin dystra sida. Mina skulpturer är huvudsakligen av keramik, delvis av brons, trä eller metall. För bilder använder jag olika tekniker: oljefärg, blandade tekniker, silkmålning ... Jag fotograferar, från en del av foton skapar jag fiktiva bilder. Jag ritar med bläck, dator och formar bilder även med tovning. Jag har deltagit i grupputställningar på lokal, regional och riksnivå. Haft privata utställningar. Senaste åren min hemateljé har varit öppet för publik enligt överenskommelse.
Läs mera

227. Minna Tuohisto-Kokko

Tuohistonkuja 141, Koskenkorva
Jag har arbetat som glaskonstnär sedan 1989. Jag representerar en sällsynt ateljéglasteknik som innefattar t.ex. målat glas och glasskulpturer. Jag hanterar alltid glas i kall form, det vill säga jag skär glas. De senaste åren har jag fokuserat på glasmosaikskulpturer. Jag använder bland annat en mängd olika spegelglas som skapar fantastiska reflektioner över utrymmet runt verket. Jag skär alla glasbitar en efter en för hand och bearbetar dem vid behov genom att till exempel smälta dem. Arbetsprocessen är mycket långsam. Jag njuter verkligen av verkets meditativa karaktär och ljusen och skuggorna från glasögonen.
Läs mera

228. Karin Lipkin-Forsén ateljé

Nybrovägen 3, Närpes
Jag arbetar i olika tekniker, mest grafik, akvarell och olja. Monotypier är också intressanta, de ger ett spontant och intressant slutresultat. Jag försöker synliggöra och förenkla mina intryck från olika miljöer, hemma och borta. I grafiken utnyttjar jag de möjligheter de giftfria teknikerna ger och på så sätt får jag spännande effekter. I ateljén som jag nu haft i femton år tar jag emot besökare året runt - enskilda och grupper om så önskas.
Läs mera

229. Vivan Österberg - Galleri Fyrin

Blaxnäsvägen 522, Töjby
Jag är en glad pensionär sedan ca 10 år tillbaka. Har hållit på med konst/måleri de senaste 50 åren. Hantverket kom till på 90-talet. Fick min egen galleria förra sommaren där jag både ställer ut och säljer mina tavlor och hantverk.
Läs mera

230. Black Box Genesis (Bekim Hasaj & Valentina Gelain) - Malakta Art Factory

Töckmovägen 48, Malax
Black Box Genesis är ett konstmärke som omfattar Valentina Gelains och Bekim Hasajs erfarenhet av skön konst och konstnärliga/kulturella aktiviteter. Etablerat 2018, i Vasa/Finland som konststudio och konstrum, har vi samarbetat med olika organisationer, konststiftelser, konstnärer, föreningar, anordnande och skapande av evenemang, utställningar och offentliga konstverk. Nu, projicerad mot de senare och online, popup-utställningar, konsoliderar Black Box Genesis formen av en plattform för presentation och utbildning av de två grundarna i relation till framtiden. Bekim Hasaj föddes i Albanien 1990. Han bor och arbetar i staden Malax, Finland. Han tog examen i bildkonst (BA) vid Brera Academy of Fine Arts i Milano. Hans träning, huvudsakligen bildmässig, har alltid styrt honom till analys och studier av färg. Under åren har hans målning genomgått en långsam men oupphörlig utvecklingsprocess, spårbar i övergången från realism till abstraktionism. 'Scanning Landscape' är det senaste konstprojektet som, som ett resultat av långa observationer och resor, bildligt spårar en personlig-visuell analys och tolkning av landskapen i östra Österbotten. Grundare av Black Box Genesis® | Konstnär från Malakta konstfabrik, Malax (FI) | Styrelseledamot i Malakta ry/rf | Fullständig medlem i G.A.P - Globe art point ry/rf, Helsingfors & Medlem i Finlands Målareförbund Valentina Gelain föddes i Feltre 1992. Hon bor och arbetar i staden Malax, Finland. Hon tog examen i bildkonst (BA-MA) vid Brera Academy of Fine Arts i Milano. Tvärvetenskaplig bildkonstnär, genom subjektiv upplevelse och introspektion, undersöker Gelain frågor relaterade till mänsklig existentialism, direkt från den mentala och emotionella, symboliska och drömlika sfären. 'The Grey Hour' är det senaste multidisciplinära projektet, designat och realiserat under 2020 och 2021, som belyser hur vi kan relatera känslomässigt till miljön för att uttrycka våra inre mentala och känslomässiga tillstånd. Grundare av Black Box Genesis® | Konstnär från Malakta konstfabrik, Malax (FI) | Styrelseledamot i Malakta ry/rf och fullvärdig medlem i G.A.P - Globe art point ry/rf, Helsingfors.
Läs mera

230. Moa Cederberg - Malakta

Töckmovägen 48, Malax
I mitt konstnärskap blandar jag traditionella hantverkstekniker som handpsinneri och vävning med frågeställningar kring identitet och mellanförskap.
Läs mera

231. Richard Raven - Musta Lintu Saviverstas

Pispantie 2, Tervajoki
Hej, jag heter Richard Raven och är en självlärd keramiker från Nya Zeeland. Min keramikverkstad finns i Tervajoki. Med min 40 åriga erfarenhet tillverkar jag keramiska alster både till fest och vardag. Föremålen tål diskmaskintvätt och både ugn och mikrougn. Jag tillverkar också traditionella kakelplattor. Eftersom varje alster görs för hand från början till slut är de också unika. Keramiken bränns i ved-, gas- eller elugn.
Läs mera

232. Kirsimaria Elisabet Törönen - Ateljé Stundars

Stundarsintie 5, Sulva
Jag tog examen som grafiker 1993 från Academy of Fine Arts Rotterdam. Jag bor och arbetar i Mänttä och Ivalo. Jag är en multidisciplinär konstnär. Jag arbetar som konstnär, producent, curator och konstpedagog. Hösten 2022 kommer jag att arbeta som residensartist för Ateljé Stundars.
Läs mera

233. Oskars klockgjuteri-kellovalimo

Långängstået 5A, Sundom
Vi är ett par som arbetat tillsammans kring gjutning i brons sedan år 1999. Under årens lopp har vi planerat nya produkter och utökat vårt sortiment. Vi gör gärna gjutningar som är specialbeställda av kunder.
Läs mera

234. Johanna Halme - Ateljéföreningen Wasa rf

Frilundsvägen 2, Vasa
Jag är bildkonstnär, konstpedagog och grafisk designer som bor och arbetar i Vasa, Finland. Jag arbetar främst med collage i kombination med teckning och akvarell. Ofta får collaget långsamt växa fram, processen är en lika stor del av arbetet som det färdiga collaget. Tematiskt låter jag bilderna bestämma, men känslomässiga tillstånd är ofta närvarande. Att arbeta med papper och återanvända bilder har växt fram ur en önskan att inte slösa med naturens resurser.
Läs mera

234. Mattias Löfqvist - Sockerfabriken

Frilundsvägen 2, Vasa
Jag arbetar med måleri. Senaste året har det blivit mycket hus och interiörer.
Läs mera

234. Mia Damberg

Frilundsvägen 2, Vasa
Jag arbetar med fotografi, skulptur i textil och trä, videoverk och installationer. För närvarande arbetar jag simultant med fotografi och textila skulpturer under temat minnet/minnen. Som en sorts underrubrik i mitt arbete finns människans förhållande till naturen och till djuren och under de senaste åren har jag intresserat mig för flickors förhållande till hästar.
Läs mera

235. Ann-Sofi Kattilakoski - Vasa konstgrafiker

Skolhusgatan 53/Koulukatu 53, Vasa/Vaasa/
Jag jobbar med konstgrafik i Vasa konstgrafikers verkstad. Konstformen erbjuder ett flertal tekniker och uttryckssätt som ger ig frihet att både vara spontan och expressiv eller långsam och noggrann. Mitt skapande går i perioder och varvas med vanlig vardag. Det behöver finnas tid för idéer att gro, stunder för experimenterande samt intensiva pass för tryckprocessen. Jag har under de senaste åren bekantat mig mera med fotogravyrtekniken och hur den kan användas i mina idéer. Och så ska vi inte glömma att jag gillar färger. Vem skulle vilja vara utan dem?
Läs mera

235. Annita Ödman - Vasa Konstgrafiker

Skolhusgatan 53, Vasa
Jag har under mer än trettio år arbetat med metallgrafik och skulptur. Naturen och egna upplevelser är mina främsta inspirationskällor. Reseupplevelser speglas ofta i mina arbeten.
Läs mera

235. Sara Koskinen - Vasa Konstgrafiker

Skolhusgatan 53, Vasa
Jag jobbar främst med konstgrafik i form av akvatint och etsning. Mina grafiska verk är ofta sagolika som rymmer många färgrika detaljer. Den vilda naturen och berättelser i alla dess former inspirerar mig.
Läs mera

235. Tuija Arina-Sundelin - Vasa Konstgrafiker

Skolhusgatan 53, Stalli , Vasa
Jag är konstmagister, konstnär och bildkonstlärare. Jag har studerat konstgrafik vid Aalto-universitetets konstindustriella högskola, samt kompletterat mina kunskaper inom grafik med fördjupande grafikkurser. Sedan år 1980 har jag haft 16 egna utställningar och deltagit i mer än 100 gemensamma utställningar. I mina arbeten strävar jag efter att framhäva färger samt fånga den rätta känslan eller stämningen. Jag gör konst utifrån mina observationer, stämningar och erfarenheter. Jag är intresserad både av stämningen mellan dröm och verklighet samt naturupplevelser i det verkliga livet. Jag hittar mina motiv i naturen och i stadsbilden. Inom konstgrafiken är jag intresserad av dess oändligt många olika tekniker, vilket gör att jag alltid kan hitta ett nytt perspektiv. Ibland vill jag göra lätta och figurativa bilder och ibland är mitt uttryck väldigt abstrakt. De senaste åren har jag främst skapat monotypier som avliknar traditionella målningar.
Läs mera

236. Kaarina Heikinheimo - Kasarmi 13, Taidekasarmi

Korsholmanpuistikko 6, Vaasa
Jag gör huvudsakligen stora textilskulpturer. Min ateljé svämmar över av färdiga färgrika verk! Jag gör också en del målningar.
Läs mera

237. Ateljee Maire Ruotsalainen

Rantalinna, Rantakatu, Vaasa
Jag är Maire Ruotsalainen, en akvarellkonstnär från Vasa. Konstutbildning Open University of Art and Design 1989-1991. Många internationella och inhemska konstkurser. Jag har arbetat som akvarellkonstnär i cirka 40 år, första utställningen 1981. De senaste 25 åren har jag arbetat som professionell konstnär. Min akvarellteknik är en "vått-i-vått"-teknik. Min inspirationskälla och kreativitet Att vandra i naturen, vandring är utforskande av naturen. Jag gör observationer och antecknar olika småsaker i minnet och på papper, både i Lapplands karga landskap och i Söderfärdens ständigt föränderliga fältlandskap eller vid Raippaluoto skärgårds stränder. Inte en så liten och blygsam växt, från vilken jag inte skulle finna naturens stora skönhet och ändamålsenlighet. Ofta är mina verk bara en antydan till helheten. Min vision är att genom mitt arbete upptäcka naturens små underverk och skapa för betraktaren möjligheten att upptäcka dessa underverk såväl som att se dem som stor skönhet. Mina konstnärliga prestationer Jag har hållit ett 50-tal separatutställningar i Finland, Sverige och Frankrike: Kulturcentret Stundars, Mikolamuseets inbjudningsutställning, Vasa konsthall och Franska Konstnärsförbundets inbjudande utställning i Paris. Den mest betydande av de många gemensamma utställningarna är internationella akvarellkonstutställningar i Sverige, Italien, Spanien, Frankrike, Estland och Tjeckien som en herrelös deltagare i Finlands akvarellkonstförening. Dessutom har jag deltagit i internationella utställningar i Louvren och Grand Palaice i Paris. Jag har deltagit i SKJL, Finlands Akvarellkonstförbunds, Österbottens Konstnärsförbund och Vasa Konstnärsförbunds årliga, festliga och inbjudande utställningar. Jag vann 1:a pris i Vasa sockenförenings konsttävling 1999. Jag har fått hedersomnämnanden i franska utställningar 2007-2009 och nämns i Finlands Akropolisförbunds elfte årliga utställning 2001. Undervisningsuppgifter Jag undervisade i akvarellmålning vid Vasa universitet från 1995 till 2018 och på Korsholms Medborgsinstitut 1996 till 2012. Jag har också arbetat Som lärare i kurser vid Finlands Akvarellförbund i Harjavalta 2010 - 2012. Medlemskap Jag är medlem i: Vasa Konstnärsförening Pohjalainen Taitelijaliitto ry Finska akvarellföreningen
Läs mera

238. Esa Siltaloppi media Studio & Galleria

Kirkkopuistikko 18, Vaasa
Esa Siltaloppi: En lång erfarenhet både inom TV och foto. Har börjat karriären som pressfotograf i slutet av 70-talet, övergick till YLE:s filmteam. Grundade ett TV-produktionsbolag som under 25- års tid gjorde såväl TV produktioner som naturprogram. En prisbelönt nyhetsfotograf under många år, bl.a första pris. Har fått flere priser för MTV3:s reklamfilmer. Diplom för dokumentärer, samt för FN:s Globala fototävling från Kalkutta. Nuförtiden ligger tyngdpunkten på det konstnärliga fotograferandet. Har gjort ett tiotal utställningar. Styrkan ligger i flygfotografering, och via den så framträder naturens abstrakta och konstnärliga former.
Läs mera

239. Studio Paula Blåfield

Trollstensvägen 8, Vasa
Jag har arbetat som keramisk skulptör sedan 1985 och jag håller också keramikkurser på vuxeninstutet Alma i Vasa. Min studio finns i nedre våningen av huset jag bor i. Jag skulpterar både stort och smått, beroende på temat av utställningen. Jag deltar i både separat- och grupputställningar och är aktiv i konstnärsföreningar. Mina alster finns till salu här hemma, på utställningar och i Vasa konstnärsgilles artotek i Vasa.
Läs mera

240. Kika Wikman - Bock's Corner Brewery, Shop

Gerbyvägen 16, Vasa
Hej! Jag heter Kika, bildkonstnär från Vasa, jobbar med konstgrafik, mestadels träsnitt.
Läs mera

241. Lars Höglund - Flygaregatan 24, Lentäjänkatu 24

Flygaregatan 24, Lentäjänkatu 24, Vasa, Vaasa
Mina målningar är i huvudsak akrylmålningar, tecknar vanligen med grafitpenna och akryltusch. Har målat över 40 år. Haft utställningar förutom i hemlandet i Italien 2 ggr, Monaco, Estland och Sverige. Medlem i Finlands Målarförbund, Österbottens Konstnärsförbund och Vasa Konstnärsgille. Mina arbeten finns i bl.a.i följande samlingar: Österbottens Museum i Vasa, Svenska Kulturfonden(Pro Artibus)Ekenäs , Korsholms kommun, Pedersöre kommun, Ylivieska stad, LkAb Konstförening i Sverige och UPM Kymmene Finland.
Läs mera

242. Susanne Broända - A R T - K O N S T - T A I D E

Långkärrvägen 5, Iskmo
2011 målade jag min första tavla, vilket var en något trevande process men jag kände genast att hittat hem till vad det var som jag skulle göra. Kreativiteten talade starkt till mig och jag kände att det var något som jag alltid borde ha gjort, konsten fann mig och jag fann min konst. Sedan det har jag varit aktiv i mitt skapande och idag arbetar jag som konstnär. Under de första åren höll jag mitt skapande rätt så långt för mig själv men nu under de senaste åren har jag öppnat upp dörren för att också visa min konst utåt, vilket har resulterat i att jag deltagit inte bara i grupputställningar utan också haft och har inplanerat soloutställningar. Min konst beskriver jag som en blandning av drömmar och vakenhet. Med mitt sätt att använda färger samt med det bildspråk som jag använder hoppas jag på att bjuda in betraktaren till en värld av speglar och fönster. Genom min konst önskar jag nämligen att betraktaren får en möjlighet att reflektera inåt och möta den egna inre världen eller vända blicken utåt och observera vad som kan tänkas möta hen där. Med mina färgval och motiv vill jag skapa en inbjudan för betraktaren till att såväl vila i stunden som att utvecklas och lära av det som mina tavlor kan tänkas väcka inombords. Oftast målar jag på grafikpapper (Hahnemühle) i akryl och/eller bläck i storleken 107 x 79 cm men jag målar också på canvas i olika storlekar. Orsaken till att jag har fastnat för grafikpappret är helt enkelt för att jag uppskattar det självklara samarbetet som finns mellan pappret och mig. Det går att utmana hur pappret tar emot färgerna samtidigt som det finns ett flöde i att arbeta tillsammans med papprets struktur. Bakgrunden till mitt skapande är en alternativ andlig livssyn. Sedan jag var ett barn har jag känt en stark samhörighet med djuren, naturen och med livets energi. Min sensitivitet för de här energierna använder jag som ett av mina verktyg i mitt målande. De stora inspirationskällorna för mig är den inre personliga utvecklingen, det mystiska och naturen och ett motiv som blivit särskilt kännetecknade för mig är fåglar. På grund av hälsoutmaningar som började runt 30 årsåldern har mitt skapande och min teknik behövt justeras vartefter. Idag är jag begränsad i mitt målande både med hur jag kan hålla i mina penslar och i hur länge jag kan arbeta per gång. Men jag fortsätter att aktivt arbeta med min konst. Jag har alltid en tavla (eller flera) på gång i mitt huvud och jag kan inte tänka mig ett liv utan mina färger och världar, som jag tar ner på pappret eller på duken.
Läs mera

243. Peter Borotinskij - Villa Havsborg

Kolaskärsvägen 104, Replot
Min utställning på årets konstrunda är retrospektiv, ett möte mellan då och nu, eftersom jag under coronapandemin arbetat med att slutföra verk från 1970-talet fram till idag. Coronapandemin har gett tillfälle till extra tid och eftertanke och har också inspirerat till en del av de verk jag visar upp där jag utforskar nya konstnärliga uttryck.
Läs mera

244. Sonja Ekstrand - Sussis pottor & pytor

Åvistvägen 637, Överpurmo
Jag är en mormor med rätt att klotta. Har haft mjölkgård och arbetat med kossor i 25 år. Är numera egenföretagare, säljer hantverk och reparerar kläder åt folk. Keramiken och isynnerhet vedeldad keramik brinner jag för. Jag håller på och tar fram några glasyrer som jag blandar själv, för att veta vad mina glasyrer innehåller. Blir aldrig fullärd.
Läs mera

245. Linda Andtbacka - Andtbacka Design

Forsbackastigen 6, Nykarleby
Jag heter Linda Andtbacka, är 45 år och kommer från den österbottniska småstaden Nykarleby. Våren 2018 utexaminerades jag som formgivare från Yrkeshögskolan Novia, profileringen för inredningsdesign. Redan under studietiden valde jag att grunda företaget Andtbacka Design och sedan tre och ett halvt år tillbaka jobbar jag heltid som formgivare och egenföretagare. Fokus i min verksamhet ligger på mönsterdesign och inredningsplanering för privat och offentlig miljö. Jag håller också kurser för både barn och vuxna och deltar regelbundet som kulturarbetare i Kultur i skolan-projekt med varierande teman. Jag tror att en tidlös, funktionell och ̶ kanske framför allt ̶ äkta omgivning ger oss bättre förutsättningar att fokusera på livets väsentligheter. Jag vill genom min design kombinera äkthet, tradition och nytänk till en tidlös och funktionell helhet. Inspirationen hittar jag i det verkliga livet, naturen och traditionen. Mitt hjärta bultar extra starkt för mönsterdesign. Jag designar mönster för den egna kollektionen bestående av bl.a. kuddfodral, kökshanddukar och brickor. För tillfället har jag ett 1-årigt arbetsstipendium från Svenska kulturfonden och ägnar mig heltid åt mönsterdesign med inspiration från österbottnisk hantverkstradition. Mitt mönsterår inleddes med rekognoseringsbesök till totalt 20 hembygdsmuseer runtom i Svenska Österbotten, med målet att samla inspiration till nya mönster. Den senaste kollektionen, ”Till Anna Lovisa”, kom till som ett fristående projekt inspirerat av österbottnisk hantverkstradition och består av kökshanddukar med mönster av flagabräden och bandgrindar.
Läs mera

246. Ove Lillas - Nordic Landscape

Topeliusesplanaden 12 A, Nykarleby
Jag är en passionerad norrskensfotograf som tar mina bilder lokalt i Österbotten. Jag är utbildad fotograf och har varit verksam inom grafisk design och fotografering i över 25 år. Jag fotograferar landskap både nattetid och dagtid och kombinerar mina fotografier med sanna berättelser om fotografierna och situationerna när de blev tagna. När tiden tillåter komponerar jag musik som specifikt hör ihop med vissa bilder. Jag har hållit föreläsningar, kurser och utställningar, varav den senaste utställningen, Aurora Borealis Ostrobothnia, hölls sommaren 2020 på det arktiska museet Nanoq i Jakobstad.
Läs mera

247. Alexandra Sandbäck - Bland typer & tryck

Tingshusgatan 4, Jakobstad
Alexandra Sandbäck är en österbottnisk multikonstnär som arbetar brett på det konstnärliga fältet, ofta med kropp som fokus. Hon bearbetar teman som kronisk sjukdom, diskriminering och kroppsacceptans med olika medium så som måleri, skulptur och poesi i sitt konstnärliga arbete. I hennes pågående konstnärliga arbete med kroppskonsten hittas det formspråk som finns i de diagnoser hon kämpar med, det skeva i bemötandet från sjukvården, och dokumentation av kroppsminnen och anmödrars budskap genom blodsband. Med en ytterst allvarlig lekfullhet skalar Alexandra bort skam och våta ångestfiltar för att hitta både kropp och själ som gömmer sig inunder.
Läs mera

247. Diana Baumbach - Bland typer & tryck

Tingshusgatan 4, Jakobstad
Diana Baumbach är en amerikansk konstnär och pedagog som för närvarande bor i Jakobstad. Hennes arbete utforskar personligt narrativ genom materialitet och hantverkstraditioner.
Läs mera

247. Li Taiga - Bland typer & tryck

Tingshusgatan 4, Jakobstad, Jakobstad
Jag är född 1998 i Mariehamn och uppvuxen i Nykarleby. I maj 2022 erhöll jag examen i bildkonst på Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad. Min konst är en metodisk lekplats där jag ofta utforskar hur tidens gång inverkar på fysiska material såväl som ideologier och attityder. Jag jobbar brett i olika tekniker och format men tar ofta avstamp i ett hållbarhetstänk. Jag har deltagit i flera utställningar de senaste åren och skriver också poesi och essäer som ibland publiceras i olika litterära tidskrifter.
Läs mera

248. Nathalie Aurén - Villa Rosenlunden

Rosenlundsgatan 3A, Jakobstad
Jag heter Nathalie Aurén och jag är abstrakt konstnär bosatt i Jakobstad. Mina konstverk är färggranna och ofta stora, jag vill skapa rörelse och flöde i mina målningar. Jag älskar stora, tomma dukar som jag får fylla med flow och energi. Jag är utbildad grafisk designer och började måla abstrakt 2019. Sedan dess har jag haft flera egna utställningar i Jakobstad och Vasa. Jag målar i akryl.
Läs mera

249. YH Novia i Jakobstad, Campus Allegro

Köpmansgatan 10, Jakobstad
I Campus Allegro i Jakobstad hittar du alla Yrkeshögskolan Novias kulturutbildningar under ett och samma tak! Här utbildas framtidens bildkonstnärer, grafiker, fotografer, inredningsarkitekter, scenkonstpedagoger och musiker.
Läs mera

250. Sandra Heim - Tobaksmagasinet, Jakartes ateljé

Jakobsgatan 9, Tobaksmagasinet, vån.3, Jakobstad
Min konst är inspirerad av naturens alla färger, former och levande varelser. Jag jobbar med måleri och installation, målar just nu mest abstrakta landskap i akryl på papper. Jag trivs i tystnaden i naturen och tycker om att vara utomhus året om. Alla årstider har sina färger och former. Som konstnär vill jag inspirera andra att uttrycka och utforska sin egen kreativitet och hitta lekfullheten i konsten och i sig själv.
Läs mera

250. Sara Sundkvist - Tobaksmagasinet, Jakartes ateljé

Jakobsgatan 9, Jakobstad
Jag är en bildkonstnär som tycker om att hitta platser för bortglömda material, och min konst blir ofta ett resultat utav det. Av tyg, garn, papper, trä och naturmaterial - ofta återanvänt eller upphittat, gör jag skulptur, installationer och tavlor. Jag använder mig av gamla hantverkstraditioner för att manipulera materialet, men även för att lyfta upp det som starka kvinnor gjort i många hundra år före oss.
Läs mera

251. Christa Friberg

Kanalesplanaden 2, Jakobstad
Jag är en ekologisk materialist; mina konstverk har oftast sin utgångspunkt i återvunnet material. Allt möjligt ska sparas; onödigheter och skatter, avfallsmaterial och arvegods. För mig kan allt vara en möjlig råvara för konst. Jag transformerar det till konst. Naturligaste sättet för mig är att arbeta med installationer och handarbete. Jag använder nästan uteslutande återvunnet material och testar att hitta nya funktioner och syften för dem. Detta kombinerar jag med en strävan efter estetik och form. Att göra något nytt från det gamla och numera onödiga uppfyller de värden som är viktiga för mig. Detta är min mjuka protest mot all konsumtion och åtrån att köpa och ha. Arbetsprocesser med olika handarbetstekniker är ofta makliga, meditativa och tar sin egen tid att slutföra. Hela processen med samlande av material, experimentera och utföra sedan ganska monotona tekniker med upprepningar är oftast det viktigaste i mina verk. Mitt intresse inom konstfältet ligger också inom social konst; deltagande konst och relationell estetik. Jag har genomfört och deltagit i konstprojekt, som inkluderar möten med människor, deltagare, publik och allmänheten. I dessa sammanhang är också själva utförandet och upplevelsen minst lika betydelsefull, om inte större än själva slutprodukten. Nyckelteman i mitt konstnärsskap är återvinning och miljö, men också traditioner, arv och språk, förverkligat på ett visuellt estetiskt, öppet och lekfullt sätt. Dessa teman och värden dikterar mina mål som bildkonstnär.
Läs mera

251. Johan Sandås

Kanalesplanaden 2, Jakobstad
Jag arbetar i utrymmet mellan konst och konstnärlig forskning. Jag har senast arbetat med träskulptur, men jag använder mig också av teckningar, grafik, ljud och video, rörelser, upphittade föremål, till hälften ihågkomna fragment; på jakt efter allvarliga metodfel i samhällsbygget. Jag presenterar verk som på ett poetiskt och mångtydigt sätt belyser aktuella samhällsfrågor, om människa och natur, om arbete och försörjning, och om balansen mellan att få göra det vi själva vill och det som är bra för andra.
Läs mera

252. Katja Sparf - Juke RF

Centralvägen 16, Jakobstad
Hej! Jag heter Katja Sparf och jag studerar bildkonst i yrkeshögskolan Novia i Jakobstad. För tillfället jobbar jag främst med collage, måleri och teckning, men är även mycket intresserad av grafik och skulptur. I konsten utforskar jag teman kring naturen, livet och filosofi. Min inspiration kommer främst från film, musik och litteratur. Bildkonsten för mig är ett redskap som jag kan använda för att utforska de tankar och händelser som pågår i mitt liv.
Läs mera

253. Kerstin Sunabacka - KerstinArt /Smultronvägen 6 /Jakobstad

Smultronvägen 6, Jakobstad
Efter ett aktivt arbetsliv bland siffror och data, vände jag för ca 12 år sedan ett blad i min livsbok. Uppslaget visade en värld av former och färger och jag kunde inte motstå längtan att fördjupa mig i konst och måleri. Efter konststudier och kurser inom grafik, skulptur och måleri, fann jag akvarelltekniken som den mest fascinerande uttrycksformen för mig. Naturen är en inspirationskälla, men en händelse eller ett ansikte kan locka mig till att fatta penseln. Jag fortsätter att fördjupa mig i akvarellkonstens underbara värld och hälsar Dig välkommen med.
Läs mera

254. Ida-Maria Wikström - Visuella kommunikationsbyrån / Kulturkollektivet Insidan

Järnvägsgatan 26, Jakobstad
Vid min studio Visuella kommunikationsbyrån arbetar jag som grafiker och illustratör med budskap som ska kommuniceras speciellt visuellt. Jag jobbar främst med trycksaker, i synnerhet böcker och tidningar, och jag är också intresserad av typsnitt, typsnittsformgivning och animation. Min arbetsprocess består till största delen av digital framställning, men mina rötter finns i hantverket. Därför arbetar jag med pensel, krita, kartong, sax och mattkniv så ofta tillfälle ges. Byrån finns vid Kulturkollektivet Insidan på Järnvägsgatan i Jakobstad där jag och åtta andra kreatörer delar arbetsgemenskap.
Läs mera

255. Anna Galtsdotter Design

Järnvägsgatan 22, Jakobstad
Jag arbetar med forntida teknik i eget skapande. Mestadels sten, både forntida men även nutida. Jag har en förkärlek till alla epoker av stenålder och förtjust i teknik och mekanik som bronsåldern gav. Jag tillverkar pilspetsar i flinta eller obsidian som jag infattar antingen i skinn eller silver. Jag tillverkar också kokkärl , oftast från Ertebölle kulturen. som vi i dag kan använda som ampel eller krukor och dessa är i stengods. De tål utomhus vädret året runt eftersom jag magrar med skörbränt ben eller sten. Jag utgår mycket från symbolspråk iform av hällristningar samt runskrift i mina utsmyckningar i alla tre hantverk jag arbetar med : Stengods, sten och silversmide. Jag blandar råmaterial. Ett hänge med en slipad cabochonsten infattat i silver kan ha sin halsring i hampafibrer och eller skinn. En ampel kan ha handslagen hampa i sin upphängning med detaljer av slipat horn med runor på t ex. Vissa verktyg som svanhals till ringar , städ, vals och tandläkarborr använder jag i smidet men kör för hand så långt jag kan. Keramiken drejas inte utan arbetas för hand likväl pilspetsar eller andra verktyg i flinta m.fl. mineral. I keramikens utsmyckning använder jag flinta, benbitar, egen nagel ( fanns en tid för det också ) kvistar m.m. från naturen som verktg för mönster.
Läs mera

256. Stina Sandström - Järnvägsgatan 20

Järnvägsgatan 20, Jakobstad
Jag är Lösningsfokuserad terapeut, och blir färdig Lösningsfokuserad Bildkonstterapeut i vår. Jag vill ge också andra möjligheten att uppleva och använda konst som uttrycksmedel, att göra konst är i sig är terapeutiskt. Jag använder konsten som en del av det terapeutiska samtalet och som självutvecklande verksamhet. Vid sidan om det målar jag själv i min studio. Jag fick min konstskolning på Svenska Konstskolan i Nykarleby 1986-89. Att måla är min egen "hälsovård" och i bilderna behandlar jag intuitivt den information och de intryck jag får från min omgivning. De upplevelser, tankar och känslor det väcker, försöker jag förmedla i mina bilder så ärligt och tydligt som möjligt. Konstens hälsofrämjande effekter och kraft vill jag förena med det lösningsfokuserade samtalet i mitt arbete. Detta i kombination med mitt eget ateljéarbete, är min väg på konstens område.
Läs mera

256. Sture Sunabacka - Järnvägsgatan 20

Järnvägsgatan 20, Jakobstad
Jag är en pensionerad matematiklärare utan formell konstutbildning, som mera aktivt arbetat med bildkonst de senaste tjugo åren och under de åren deltagit i många utställningar. Mina verk är framförallt tredimensionella, skulpturer och installationer, men har också gjort assemblage, metallgrafik och målningar. Jag är medlem i Bildkonstföreningen Jakarte och Österbottniska Konstnärsförbundet.
Läs mera

256. Timo Kontinen - Järnvägsgatan 20

Järnvägsgatan 20, Pietarsaari/Jakobstad
Jag är utbildad bildkonstnär vid Yrkeshögskolan i Nykarleby samt har en master utbildning som visuell konstnär från Novia. Genom att varje dag, i flera års tid göra ett konstverk har jag utvecklats som konstnär och känner att jag genom mitt konstnärskap har mycket att ge omvärlden. Min vision har länge vartit att konsten skall vara tillgänglig för alla, inte bara för konstnärer. Oberoende av kulturell bakgrund skall den beröra människan. Om en människa förlorar allt återstår endast personens inre kärna. Det är med denna kärna som jag vill beröra åskådaren. I mars 2013 började jag göra minst ett konstverk per dag, oftast en målning eller teckning. Processen heter 365. Mina verk är på sätt och vis själsliga självporträtt. Innehållet påverkas av min nuvarande känslostämning och livssituation, eller av det som pågår i min omvärld eller världen i övrigt. Jag jobbar också med metallografi (fotografier, etsningar) och gör också en större målning en gång i månad projektet heter 12.
Läs mera

257. Iren Mollgren, Björnholmen

Hermelinvägen 9, Jakobstad
I huvudsak ägnar jag mig åt måleri, illustration, konstgrafik samt keramik, Jag försöker tänka på skapandet som en livsstil och mitt mål är ”någonting för konsten varje dag”. I mitt måleri vill jag leka, bearbeta och experimentera, det snygga i det sneda, en halvfärdig teckning med ändå helt komplett, poesin i färg som smetats ut eller runnit över pappret. Mönster och färger som grälar med varandra men blir sams i en form. Tjocka lager med färg kontra vatten utspädd färg som mättat pappret och skapar stora sjöar i målningen. Det ska vara roligt att måla, måla som ett barn, fritt. Då jag gör keramik utgår jag ofta ifrån kvinnans former i 2d och 3d, jag gör ”vardagliga konstföremål” som t.ex serveringsbrickor, vaser och formerna är ofta hämtade ur mina målningar. Jag översätter mitt måleri till keramiska objekt som blir som målningar till bordet som interagerar med omgivningen.
Läs mera

258. Pia Kääpä

Söderholmsvägen 267, Lepplax, Söderholmsvägen 267
Jag är uppvuxen i Jakobstad och bor sen 30 år i utlandet. Min konstutbildning har jag fått i Tyskland, oljemåleri hos konstnären Martin Knipphals, parallellt som jag studerade andra medier på Akademie für Kunst und Design i Vettweiß. Jag målar främst tavlor i olja på duk. Tavlorna är i olika storlekar från 20x20 upp till 120x150. Under de senaste åren har jag målat mycket djur och städer i starka färger och med olika tema. I många av mina tavlor finns en underliggande tanke eller händelse som inspirerat. Jag har också enstaka abstrakta tavlor i min portfölj, också rätt grafiska kompositioner. År 2016 prövade jag första gången på brons skulptur, vilket jag har fortsatt med hos skulptören Joost Meyer.
Läs mera

259. Sixten Ahlsved

Lassasvägen, 6, Terjärv
Jag är en 59-årig träkonstnär, som arbetar i huvudsak med återvinningsmaterial. Jag gillar också trädgårdsarbete med tillhörande trädgårdsprojekt.
Läs mera

260. Simon Ahlsved - S.A. Airbrush Saloon

Storhagagränd 1, Terjärv
Jag är en motivlackerare som främst håller på med design och lackering av lastbilar, men också många andra former av konst.
Läs mera

261. Annuli Viherjuuri - Hagströminkulma

Pitkänsillan katu 1-3, Kokkola
Jag har arbetat som bildkonstnär sedan 2008. För mig är konst en kanal där jag kan förmedla mjuka värderingar och en lugn stämning. Som bäst håller jag på och förnyar mitt arbetssätt och jobbar med konst där processen steg för steg tar abstrakta verk mot ett oförutsägbart slutresultat. Vägen dit skapar även utrymme för överraskningar och olika tolkningar. Mitt mål är att skapa både glädje och en organisk helhet med olika former och färgtoner.
Läs mera

262. Owe Åsvik - V.Åsviks Gummiverkstads Museum V.Åsvikin Kumikorjaamo Museo

Sjukhusgatan 17 Sairaalakatu 17, Karleby Kokkola
Jag har studerat vid Nordiska Konstskolan i Karleby 1985-88 samt vid Accademia di Belle Arti di Urbino i Italien 1988-89. Målar mest i olja på duk samt faner som jag sågar i olika former. Till mina andra tekniker hör blandteknik, skulptur och installationer. Motiv till mina arbeten finner jag oftast i min näromgivning.
Läs mera

263. Batteribacka

Gamla Uleåvägen 141, Vanha Ouluntie 141, Karleby, Kokkola
Lera är mitt material och det är mitt uttryck. Jag observerar naturen, människors natur. Jag letar efter balans, favoritformer, spänning. Själva leran, som ett mineral och en produkt av erosion, sätter mina tankar i galopp i världens tillkomst, för länge sedan smältande i massorna av vår berggrund och i de keramiska föremål som har överlevt vårt folks tidiga historia.
Läs mera

264. Maija Vanhatapio Galleria

Alakatu 10, Kajaani
Jag är en bildkonstnär och grafiker som är född i Helsingfors och bor i Kajana. Jag är medlem i Oulun Taiteilijaseura -63 och blev utexaminerad från den grafiska linjen vid Ateneum 1969. Jag har arbetat i Tammerfors som grafisk formgivare och i Rovaniemi. Jag har haft flera separatutställningar, deltagit i grupputställningar sedan 2010, både inrikes och internationellt.
Läs mera

265. Joonas Vähäsöyrinki Ateljee

Jeelinkuja 7, Oulunsalo
Jag är Joonas Vähäsöyrinki, bildkonstnär och bildlärare från Oulunsalo. Jag är kreativ med min egen passion som entreprenör i Artjoonas / Muusa Design. Jag gör bildkonst på en mängd olika sätt, inspirerad av bild och form. Jag hittar teman i naturen, människorna och livet omkring mig. Jag har försörjt mig själv genom konst sedan 1998. Jag säljer min egen konst och de produkter jag designar i webbutiken www.taidekauppamuusa.fi och som direktförsäljning från min ateljé.
Läs mera

266. Vasili Reskalenko Ateljee

Hakakatu 16, Oulu
Jag är en visuell konstnär och timlärare inom måleri från Uleåborg. Jag är född i staden Mykolaev i Ukraina och jag har studerat vid Krims konstpedagogiska läroanstalt och vid Repin Institutet i Leningrad. Jag har bott i Uleåborg sedan 1987.
Läs mera

267. ANNULLERAT - PERUUTETTU - CANCELLED | Hanna Holopainen - Artists' studio Kakaravaara 41

Mäkelinininkatu 41, Oulu
Jag är en bildkonstnär från Uleåborg, född 1976. Jag undersöker actionmålningens flexibilitet och jag söker mångsidiga lösningar för att uttrycka teman, så att det abstrakta uttrycket hålls inom sin egna kontext. "Min produktion är abstrakt målningskonst. Mina konstverk har en rytm, som hittar sin form genom att strömma genom kroppen." Artists' studio Kakaravaara 41: » FB: www.facebook.com/kakaravaara41 » IG: www.instagram.com/kakaravaara41 » Issuu: issuu.com/kakaravaara41 » Youtube: www.youtube.com/channel/UCaxXM7WUdhzw-ow8wN0Epmg
Läs mera

267. ANNULLERAT - PERUUTETTU - CANCELLED | Kaisu Heikkilä - Artists' studio Kakaravaara 41

Mäkelininkatu 41, Oulu
Jag är en visuell konstnär född 1961 och från Uleåborg. Mina tekniker är måleri och installation. Artists' studio Kakaravaara 41: » FB: www.facebook.com/kakaravaara41 » IG: www.instagram.com/kakaravaara41 » Issuu: issuu.com/kakaravaara41 » Youtube: www.youtube.com/channel/UCaxXM7WUdhzw-ow8wN0Epmg
Läs mera

268. Minna Kangasmaa - Art Hub Pikisaari

Pikisaarentie 8, Oulu
Jag har arbetat med serien Systema naturae sedan 2007. Serien Systema naturae omfattar skulpturer och installationer samt videor och fotografier. Systema naturae är en verkserie om människan och naturen. Vad menar vi egentligen, när vi pratar om naturen? Kulturforskaren Raymond Williams föreslår natur som det mest komplexa ordet i hela västerländsk kultur. Ordet natur är ett vardagligt ord, men som begrepp blir det svårare att definiera dag för dag – våra uppfattningar om naturen berättar om oss själva, samhället, kulturen och historian, eftersom naturen är en mänsklig idé. På 1700-talet placerade den svenska naturforskaren Carl von Linné människan som en art i ordningen primater i sitt taxonomiska system Systema naturae. Efter artnamnet tillade han uppmaningen ”Nosce te ipsum”, ’’Känn dig själv’’. Jag har skapat verkserien utgående från denna uppmaning. Verkserien är knutna till en tid då människans agerande har haft en djupgående inverkan på världens ekosystem och geologiska form. Vårt förhållande till världen och hur vi använder och fördelar jordens knappa resurser, samt hur vi behandlar andra människor, djur, växter och i största allmänhet allt på denna planet, har konsekvenser för nuet och framtiden. Här spelar empati en avgörande roll, eftersom den kan vara en väg till nya insikter.
Läs mera

269. Anni Kinnunen - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 17, Oulu
Anni Kinnunen (1978) är en bildkonstnär vars viktigaste redskap är fotografi, men hon jobbar också med video konst och installationer.
Läs mera

269. Daniel Nagy - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 17, Oulu
Daniel Nagy är en visuel konstnär från Rumänien, som bor och arbetar i Uleåborg. Han tog examen från University of Arts and Design, Cluj, i Rumänien år 2006.
Läs mera

269. Helena Kaikkonen - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 17, OULU
Jag är en textilkonstnär från Uleåborg. Min konst handlar om livets bräcklighet, kraft och nordliga natur. Årstidernas rytmer, livet och människors dagliga liv. Tiden går, saker går vidare, men ingenting är någonsin slutgiltigt eller komplett. Att göra för hand och känslan av materialet har en särställning i min arbetsprocess. Min studio ligger på Bleckholmen i Uleåborg i Vanha Villatehdas.
Läs mera

269. Kari Södö - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 17, Oulu
Jag är en bildkonstnär, konstgrafiker och musiker från Uleåborg. Mina skulpturers främsta material är trä, där jag kombinerar det uthuggna med trämaterial direkt från naturen. Jag är fascinerad av dynamiken som föds mellan motsatser och rörelse och av rytmen, materialen och färgerna jag använder i min konst.
Läs mera

269. Lauri Rankka - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 17 , OULU
Jag är en konstgrafiker, men jag gör också reliefer av trä, järn och betong. Jag har haft flera separatutställningar och deltagit i grafikutställningar både inrikes och utomlands och jag har fått flera priser för dem.
Läs mera

269. Leena Kangas - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 17, OULU
Bildkonstnär, målare.
Läs mera

269. Päivi Pussila - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 17, Oulu
Jag har målat landskapet och skogen i flera år nu. Utgångspunkten eller idén i mina verk är nog alltid densamma. Jag letar efter saker, detaljer, kompositioner, färger, former, rytmer eller kontraster. Gester som talar till mig säger mig något om att vara i världen.
Läs mera

269. Raimo Törhönen - Vanha Villatehdas

Pikisaarenti 17 A 4, OULU
Jag är en målare, för det mesta. Oljemålning är den naturliga uttrycksformen för mig, men till min produktion hör också teckning, skulpturer, installationer och miljökonst. Nyckelmotiven är djur, inkluderat människan. I mina arbeten strävar jag efter närvaro, intensiv harmoni och skönhet utan att dekorera. Jag försöker uttrycka något om tillvaron, dess skönhet och skörhet. Allt kan inte beskrivas med ord. Jag bor och arbetar på Bleckholmen i Uleåborg.
Läs mera

269. Sakari Matinlauri - Vanha Villatehdas

Pikisaarentie 17 E, Oulu
Jag gör skulpturer av metall, trä och sten.
Läs mera

270. Aino Mikkonen - Ateljee Aino Sofia, Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Jag är bildkonstnär Aino Mikkonen. Min studio ligger i min hemstad Uleåborg, på idylliska Bleckholmen. Det mesta av min produktion är abstrakta målningar. Tyg är min vanligaste målningsbas, men jag gör även arbeten på plywood och MDF. Mitt sätt att arbeta är intuitivt, ända från valet av färger. Jag säljer tryckta kort och affischer på mina verk till olika återförsäljare och enskilda konsumenter. Keramik är min andra favorit. Av praktiska skäl gör jag det än så länge sporadiskt, men förhoppningsvis mer i framtiden. Jag gör även abstrakta väggmålningar för affärslokaler. Jag har varit entreprenör på heltid sedan februari 2022.
Läs mera

270. Emilia Koskelo - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15 B 1, Oulu
Konst är för mig att stanna upp vid tystnaden, reflektera över det egna innersta samt kasta sig in i det intuitiva. Närmast mitt hjärta är porträtt och abstrakta målningar, att undersöka människans person och texturer och former i naturen. Jag är en 33-årig social konstälskare från Uleåborg, som har varit en entreprenör inom den kreativa sektorn sedan år 2020. Jag fotograferar, gör beställningsarbeten och arbetar på idylliska Beckholmen, i TILA, Uleåborgs kulturcentrum.
Läs mera

271. Heidi Toivainen - Komun talo

Valtatie 53, Oulu
Jag är en visuell konstnär från Uleåborg som arbetar i Komus hus i Tuira. Jag har sedan många år målat hus och städer, som hela tiden blir mer abstrakta. Jag jobbar spontant och intuitivt. Att måla är att förundras, att lägga ett pussel slumpmässigt. Om jag bestämmer mig för att göra ett färgglatt konstverk, blir det mörkt, om jag vill göra ett dämpat blir det en riklig och spretig målning. För en stund tror jag mig ha kontrollen om målningen, men den för mig. Så är det varje gång och det är det bästa. När allt annat glöms föds en lycklig målning.
Läs mera

272. Anja Kurikka - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, K2 taiteilijatalo, Oulu
Jag målar, ritar och gör installationer. Att göra konst är för mig att närma sig saker och ting känslomässigt. Medan jag skapar konst befinner jag mig i ett tillstånd där det undermedvetna arbetar. Mina processliknande arbetsmetoder ger mig intuitiva idéer som jag har lärt mig att lita på. Att teckna är för mig en nära och t.o.m. den mest naturliga uttrycksformen. Jag känner stor passion för färger och respektive periods preferenser syns tydligt i mina verk. Den röda färgen tog över i alla mina målningar i fem år, och svart och vitt har alltid haft och har en stark position i mina verk. Mina konstverk har hittills följt ett expressionistiskt och lyriskt uttryck. Styrkan och känsligheten i mina verk och i min personlighet manifesteras i poetiska och bräckligt starka linjer. Min hand drar en linje vars utgångspunkt finns i barndomens landskap, längst ner i en älv. Den steniga älvbottens varierande rytm strömmar genom min hand som fångar mina känslor och upplevelser. Variation av penselns spår speglar älvens form och rytm. Inspiration och innehåll i min konst kommer ofta från livets motsägelser i mitt personliga och dagliga liv. Jag bor och arbetar i Uleåborg.
Läs mera

272. Ilona Kivijärvi - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, Oulu
Jag är en bild- och performanskonstnär. Min palett är blandad och multidisciplinär. Jag älskar färgernas självständighet, möjligheter, styrka och känslighet. Varje konstverk, oavsett form, är alltid mittpunkten för min uppmärksamhet när det blir till. Jag uppskattar utrymme och atmosfär, de skapar frihet. Den egna intiutiva energin är mitt bästa verktyg. Konstnären är en ring i kedjan; genom tiderna, historien och framtiden.
Läs mera

272. Pekka Homanen - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, OULU
Jag bygger mitt arbete med den matematiska formeln 1 + 1 = 3. Det finns många variabler i det så den absoluta sanningen finns mellan varje öra. Mitt arbete är som livet självt, välplanerat men slutresultatet helt oförutsägbart.
Läs mera

272. Pirjo Nykänen - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, Oulu
Jag är för närvarande en målare och fotograf som bor i Uleåborg. Mitt arbetssätt varierar med årstiderna. De senaste åren har jag fokuserat främst på måleri. Den digitala målarperioden under coronan har lagt grunden för mina nya oljemålningar. All glädje och sorg får vara tillsammans när jag jobbar. Formerna är i harmoni och i konflikt. Färgernas kontrast och harmoni, mörker och ljus tillsammans. Vi behöver lite material för att klargöra våra tankar. Människa och natur går ihop.
Läs mera

272. Ritva Niemelä - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, Oulu
Jag är en 60-årig bildkonstnär från Uleåborg. Min inspiration kommer från naturen. Jag tar naturfotografier och använder dem som utgångspunkt i mina arbeten. Jag undersöker skuggor och former och deras mångsidighet när jag fotograferar. Jag vill se det enhetliga i naturen och skuggorna i människans liv. Medvetenheten om att skuggorna finns ger möjlighet att hantera dem och ger en möjlighet att en ny synvinkel föds som skapar glädje. I mina arbeten fyller jag skuggorna med färg.
Läs mera

272. Taru-Carita Pullinen - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, Oulu
Jag arbetar i K2-konstnärshuset i Hiukkavaara i Uleåborg, där jag fick en liten ateljé i januari 2021. Genom åren jag har använt många olika tekniker och material (olika teckningstekniker, målning, textilkonstverk), men under den senaste tiden har jag använt blandteknik: lätthet av akvarell och flytande tusch med smaskighet av pastell är just nu väldigt en inspirerande kombination. Mina teman är varierande: människans relation till naturen, ensamhet, kärlek och rätten att vara sitt egna underliga själv. Jag får idéer och influenser från filmer, hantverk och konsthistoria. Jag diskuterar med det föregångna och nutiden och sammansmälter allt till min egen vision. Jag får influenser från bland annat impressionismen och pointillismen, symbolismen och surrealismen. Under den senaste tiden har jag kombinerat människan med en fågel – och att kombinera en människa och en djur är ett väldigt gammalt tema: redan i stenåldern har en konstnär kombinerat en människa med en lejon – verket är cirka 40 000 år gammalt! Min stil är riklig och efter en lång svart och vit period har färger kommit tillbaka till mitt verk. Mitt arbetsmetod är lite kaotisk och där är många överlappande processer samtidigt. Ibland är det lite tungt. Efter svåra tider är det nu härligt att arbeta. Levnadsglädjen syns i mitt arbetande. Mitt arbetsmetod är ganska intensiv och ensam – Konstrundan ger kul omväxling till mitt vardag!
Läs mera

273. Marjo Pitko - Taidetyöhuone Lapintie 7

Lapintie 7, Kemi
Jag är en nordfinsk bildkonstnär. Naturen är en viktig del av mitt liv. Jag säger att jag letar efter och samlar på landskapsobservationer. Jag vandrar i naturens föränderliga landskap eftersom det är det mest naturliga tillståndet för mig. Jag kombinerar känslor, minnen och tankar med mina landskapsobservationer. Jag beskriver mycket vatten och dess tillstånd. Ibland är mina verk figurativa och ibland abstrakta. Mina verk är reflektioner av ögonblick av vara och har skapats långsamt, utan att skissera, ett steg i taget. Kanske tar de fram ord eller så flyr de från tolkning, men de finns i unika ögonblick utan ord.
Läs mera

274. Helena Junttila - Hoitohuone Valon lähde

Lukiokatu 10, Tornio
Helena Junttila beskriver det mentala landskapet uppe i norr. Hennes verk kännetecknas av en stark koppling till det undermedvetna och självrannsakan om människan. Konstnären bor och arbetar i byn Aska i Sodankylä. Hennes verk finns i flera offentliga och privata samlingar. Hon har haft många utställningar i Finland och utomlands. Hon fick Lapplands konstpris 2013.
Läs mera

274. Meri Nikula - Hoitohuone Valon Lähde

Lukiokatu 10, Tornio
Jag är en sångare, performancekonstnär och kanal för helande ljud. Min egen röst och kropp är kärnelementer i alla mina verk. Jag tog examen som konstnär från Royal Academy of Arts i Haag, Nederländerna, 2007 med ett soloverk "In The Flesh I Reside". Ett av huvudtemaerna för mitt konstnärliga forskning och uttryck är den grundläggande psykofysiska upplevelsen av att vara en människa i denna tid. Ekologiska värden och människan som en del av naturen har blivit viktiga teman under de senaste åren. Mina föreställningar är ofta sensuella och djupt rörande. Jag har bott i många länder, och i synnerhet åren i Japan har starkt påverkat mitt uttryck. Jag har arbetat i Tokyo 2008-2013 och fått erkännande t.ex. för mitt prisbelönta soloarbete på Tokyo Wonder Site’s Experimental Performance Festival 2011. Den helande effekten av konstnärligt uttryck och den mänskliga röstens gränslösa uttryckskraft är centrala forskningsämnen i mitt arbete. www.merinikula.com
Läs mera

275. Eero Österberg - Taiteilijakoti Vuohenkalma

Kirkkotie 57, Ranua
Jag är en 62 årig bildkonstnär och bildkonstlärare. Jag målar olje- och akrylfärger på duk, limträ eller MDF-skivor, samt akvarell- och pastellmålningar. Som inspiration kan fungera vilket som helst visuellt uttryck, men också musik, litteratur eller en händelse i livet. Temat hittar en lämplig uttrycksform, föreställande, stiliserad eller abstrakt. Verket kan vara två- eller tredimensionellt, men färgen är i en central position. Välkomna att bekanta er med min konst www.eeroosterber.fi och till mitt arbetsrum i mitt hem.
Läs mera

276. Sirpa Mänty - Nuttula, autotalli/garage

Nuttulantie 4, Rovaniemi
Jag är illustratör och designer, och arbetar som frilansare i Rovaniemi. Just nu jobbar jag med en svartvit tuschillustration till en samisk biografi. Jag har arbetat för finska och norska förlag sedan 1994, till största del med sagor och läroböcker. Andra naturteman har varit illustrationer till en fågelguide och en naturstig och mindre illustrationer med växter. En intressant beställning var att designa en 18-delad serie av samlarmedaljonger för Moneta, för att hedra 100 år av självständighet i Finland. Det senaste designarbetet var en utställningshelhet i Siida, Norra Lapplands Naturcenter i Enare. Jag formgav miniatyrstatyer med tillhörande texter och fotografier. Utställningen visades från hösten 2019 till maj 2020. Min verkstad/studio ligger i Rovaniemi, vid stranden av Kemijoki älv, som en del av garaget. I verkstaden kan man arbeta med många olika projekt inom konst, även snida i trä.
Läs mera

277. Piia Lieste - Studio Lieste

Laajakaista 3 B, Rovaniemi
Jag är en bildkonstnär som arbetar med lera och keramik som jag kombinerar med andra material. Jag tar upp frågor relaterade till tid i mina bestående eller med omgivningen interagerande och föränderliga konstverk. Jag gör även små serier av brukskeramik och anordnar workshops och kurser i min verkstad Studio Lieste.
Läs mera

278. Pirita Pernu-Lehtinen - Pirita Design

Kasarmintie 1, Sodankylä
Jag är Pirita Pernu-Lehtinen, Pirita Designs grundare och ägare från Sodankylä. Jag är utbildad till artesan och startade företaget 1998. Jag designar och tillverkar stickade kläder av linne och baby alpacka garn. Jag började använda linne lite av misstag medan jag studerade, men då jag stickade blev dess egenskaper mer intressanta än de i andra material. Linne är utmanande att sticka och kräver långsiktig utveckling för att få fram den önskade produkten. Men slutresultatet är givande - formen kommer väl fram i linnet. Lapplands natur och landskapet i norr fungerar som inspiration i de kläder och accessoarer jag designar. Jag uppskattar äkthet, det lokala och ekologiska; jag gör kläder av fantastiska naturmaterial för användare som uppskattar liknande saker. Jag strävar efter att designa klassiska, långvariga stickade kläder som kan användas mångsidigt med hjälp av smycken och accessoarer. De material jag använder är också långvariga och hållbara. Ekologi och ansvarsfullhet är stigande trender som jag kan möta på detta sätt. Fler och fler människor funderar på sina inköp på långsiktigt plan. Butiken och produktionsanläggningen finns i Sodankylä. Vi gör allt från design till plaggsömnad och efterbehandling här. Plaggen stickas med en automatisk stickmaskin, sys för hand och vid behov justeras storlek och färg efter önskemål. Förutom butiken och onlinebutiken säljs mina produkter genom många återförsäljare över hela Finland. Mina stickade produkter är också tillgängliga hos återförsäljare i Tyskland, Schweiz, Danmark och Nederländerna. Målet för 2021 är att öppna en onlinebutik för internationella kunder.
Läs mera

279. Tuula-Maija Magga-Hetta - Saamelainen kulttuurigalleria

Pieranperä 49, Vuotso
Duodjiutövare Tuula-Maija Magga-Hetta är född 1958 i Vuotso by. Centralt i hennes liv är renskötsel, samiskt hantverk (duodji) och det samiska kulturella arvet. Hon arbetar med många saker samtidigt och är en mångsidig utövare av den samiska kulturen. Hennes egna kulturgalleri och miljön där berättar också om hennes arbete. Hon gör både traditionellt textilt konsthantverk och sin egna textila konst, ofta av naturmaterial och material från renen.
Läs mera

280. Kikka Laakso - Kammigalleria

Lemmenjoentie 650 A, INARI
Hantverksföretagsamhet har jag bakom mig snart 30 år. Jag tillverkar främst smycken av renhorn, men gör jag också konst av lokala material, så som horn, renskinn och återanvända material. Mitt galleri, Kammigalleria, finns på vår renfarm i Lemmenjoki. Där visar jag mitt hantverk och min konst och man kan delta i en liten hantverkskurs.
Läs mera

281. Ami Avellán - Ami Avellán Jewellery

Paannetie 4 A 1, Enare, Inari
Jag är smyckekonstnär Ami Avellán och Konstrundans regionkontakt för norra Finland. Smyckena har tagit mig runt om i Norden, redan under studietiden. Jag har tre examen upp till magisternivå och över 25 års mångsidig erfarenhet från bland annat guldsmedsarbete och lärarjobb inom branschen. Kom på besök så berättar jag mera om både Konstrundan och mitt skapande!
Läs mera

282. Elina Länsman - Kotiateljee

Nuorgamintie 3642, Nuorgam
Jag är en bildkonstnär och grafiker som huvudsakligen målar på duk och gör stentryckta litografiska verk. Jag är till min utbildning konstmagister och före jag flyttade till Nuorgam arbetade jag i Helsingfors med stentryckt litografi i Helsingin kivipaino och Idem Paris litografiverkstaden i Frankrike. Jag har också haft residensperioder i Vadsø, Tromsø och Masi i Norge, samt Cité Internationale des Arts i Paris. Mina konstverk kan ses under Konstrundan 2022 också på Siida museum i Enare kyrkoby.
Läs mera