80. Muta by Heta

Muta by Heta 2022, Dreijattu Oi!-maljakko. Valkoinen lasite ulkopinnalla ja kirkas lasite sisällä. Korkeus 20cm. Vetoisuus 2 litraa. Muta by Heta 2022. Dreijattu salaattikulho. Koristeltu engobeilla paperisabluunatekniikalla ja kirkas lasite. Vetoisuus  3 ltr. Kulhon voi pestä astianpesukoneessa.Muta by Heta 2022. Dreijattu Villis-rasia. Koristeltu engobilla ja itse painetulla siirtokuvalla. Kirkas lasite. Korkeus 8cm, vetoisuus 1,5dl. Rasian voi pestä astianpesukoneessa.Muta by Heta 2022. Levytekniikalla käsinakennettu kannellinen kukkatiili. Koristeltu engobeilla, paperisabluunatekniikka, leimasintekniikka ja kirkas lasite. Korkeus 12cm, Leveys 27cm, syvyys 8cm.Muta by Heta 2022. Dreijattuja ja levytekniikalla valmistettuja lautasia. Sgraffito, siirtokuva monoprintti, leimasin ja paperisabluunatekniikka. Koristeltu engobeilla ja alilasitteilla. Kirkas lasite. Halkaisija 16cm- 28cm. Voi pestä astianpesukoneessa.

Katuosoite

Klaarantie 1
00200 Helsinki

Puhelin

0449701254

Taidemuoto

Keramiikka

Saavutettava liikuntarajoitteisille

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Olen Heta Järvimaa, Keramiikan Artesaani Lauttasaaresta. Pääasiallisesti valmistan käyttökeramiikkaa dreijaten ja käsinrakentamalla. Minua viehättää ajatus kauniista yksilöllisestä tuotteesta, joka tuo arkeen iloa ja on osana ihmisten päivittäistä elämää. Tämä on kaiken tekemiseni punainen lanka. On se sitten uunivuoka, kahvikuppi tai maljakko haluan, että keramiikkani on kaunista ja mielenkiintoista katseltavaa myös “tyhjänä”.
Olen työskennellyt pitkään tekstiilialalla, mikä näkyy tavassani koristella keramiikkaa. Lähestyn kollaasimaisesti saven pintaa ja haluan saada pinnoista yllätyksellisiä ja kerroksellisia sekoittaen erilaisia koristelutekniikoita selkeisiin muotoihin, unohtamatta värejä. Silkkipaino-ja paperisabluunatekniikkaa käyttäen saan tuotteisiini printtikankaan tunnelmaa.
Inspiraatiota keramiikkaani saan joka puolelta, mutta muunmuuassa kuluneista julkisivuista, rakennusten värityksistä, alkuperäiskansojen tekstiileistä, luonnosta sekä kovan ja pehmeän kohtaamisesta.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Konstrundan viikonloppuna Pajallani on käyttökeramiikan myyntinäyttely.
Dreijaus työnäytös molempina päivinä klo 14. Kesto 30min.

https://www.mutabyheta.com/heta, Instagram: hetajarvimaa

Ajo-ohjeet

Seuraa Konstrundan kylttejä Klaarantieltä sisäpihalle. Ikkunassa Muta by Heta teippaus ja Konstrundan-juliste. Ovi on katutasossa.