104. Majbritt Huovila - Galleria TILA

Majbritt_turva_sekatekniikka pressulle _35 x22cm_2022kuva_Henry TennbergMajbritt_ Kuva_Matti Rosenberg Installaatio_kovalevy, rimat 2x1x4m_ luonnos_2022.jpgInstallaatio_ pahvi, _6 x 10m, 2019_Kuva_Henry Tennberg.jpg

Katuosoite

Kalevagatan 40 | Kalevankatu 40
00180 Helsignfors | Helsinki

Puhelin

040 735 4132

Taidemuoto

Installaatio, Taidemaalus

Saavutettava liikuntarajoitteisille

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Olen taidemaalari ja yhteisötaiteilija. valmistuin taidemaalarin ammattiin Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2005. Teokseni ovat maalauksia, installaatioita tai yhteisöllisiä projekteja. Keskeisintä niissä on dialogi itseni, yhteisön ja ympäristön kanssa. Minulla on kokemusta yhteisötaiteen suunnittelusta ja toteutuksesta esim. Helsingissä ja Sipoossa. Tällaisia teoksia ovat mm. teos Oranssijopo 2012 -18 (http://www.oranssijopo.fi/joponikkila/kartta.htm) jonka toteutin Nikkilän sairaala-alueelle, lapsuuden ja nuoruuden asuinpaikkaani. Sipoon keskustan terveystaloon tekemäni teos Raita/ Ränder 2015- 17 sekä Söderkullan vesitorniin ja kouluun tehty teosten sarja Veden kolme olomuotoa 2017-19. Helsingissä Kannelmäkeen tehty teos Tuntematon Kantsu on asukkaiden ja alueen graffititaiteilijoiden kanssa tehty yhteistyöprojekti 2016-18. Kaikkien töiden taustana on ajatus väristä ja abstraktista maalauksesta maisemassa. Olen suorittanut kuvataiteen erikoistumisopinnot (julkinsen- sekä paikkasidonnaisentaiteen opinnot) Turun Taideakatemiassa vuosina 2010-12.


Ohjelma Taidekierroksen aikana

Teen Tila Galleriaan kaksiosaisen näyttelyn. Ensimmäinen osa valmistuu syyskuulle 2022. Näyttely on auki 4.9. - 24.9.2022 avajaiset vietetään lauantaina 3.9. avoimin ovin, tervetuloa! Näyttelyn toinen osa valmistuu seuraavana vuonna syyskuussa 2023 samaan galleriaan. Tuleva näyttelykokonaisuus käsittelee rajaa, rajallisuutta ja turvaa.

Odottamattomaan ei voi varautua. Tästä syystä olen lähtenyt tutkimaan sitä mistä syntyy turva ennakoimattoman edessä. Taiteilijana työskentelyni perusta on avoimessa prosessissa.
Filosofi Emmanuel Levinasin ajatuksissa on yhtymäkohtia siihen miten ajattelen työskentelyprosessista. Hän toteaa mm. että meidän on puhuttava siitä mistä ei varsinaisesti puhuta. Nykyaikamme on hyvin materialistinen ja empiirinen ja Levinas haastaakin meitä ajattelemaan Toista ja sitä mikä on näkyvän tuolla puolen. Minulle tämä tarkoittaa ulospääsyä yksinäisyydestäni kohtaamalla juuri se Toinen, kohdata meille kaikille yhteinen tuntematon.