AVOIMET ATELJEET KAIKKIALLA SUOMESSA

Konstrundan on avoin ateljee -tapahtuma, joka järjestetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna. Tapahtuma on maksuton niin kävijöille kuin osallistujille, jotka avaavat ovensa.

Tervetuloa vierailulle luovaan tilaan!

Sinulla on mahdollisuus tavata taiteilijoita, taidekäsityöläisiä ja muotoilijoita eripuolilla Suomea. Eniten osallistujia on kaksikielisellä rannikolla ja Ahvenanmaalla, mutta heitä löytyy myös Pirkanmaalta, Hämeestä, Mikkelistä ja Lapista.


Sari Nikolan ateljee, Konstrundan 2018. Kuva: Annabelle Antas.

MIKSI taidekierros?

Ensimmäinen Konstrundan järjestettiin vuonna 2008, jolloin se oli osa Svenska Kulturfondenin 100-vuotisjuhlan ohjelmaa. Ruotsissa taidekierroksilla on pitkät perinteet ja sieltä on saatu idea Konstrundaniin. Yhdistys Åbolands hantverk on tapahtuman järjestäjä.

Ruotsinkielisestä runsaan 80 osallistujan tapahtumasta rannikolla ja Ahvenanmaalla on kehittynyt koko Suomen noin 230 käyntikohteen tapahtuma. Kiinnostus avoimet ateljeet -tapahtumaan on suuri niin kävijöiden kuin ammattilaisten keskuudessa.

Arvokkaita kohtaamisia.

Kävijöiden kohtaamiset taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden kanssa ovat rentoja. Kiinnostavat keskustelut ja luovat hetket valloittavat työhuoneet. Konstrundan tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa teoksia ja tuotteita suoraan valmistajalta.


Konstens fredag i Pargas 2017. Kuva: Henrik Zoom.

OHEISOHJELMA

Konstrundaniin liittyen järjestetään erilaista ohjelmaa sekä kävijöille että osallistujille. Useassa käyntikohteessa voi seurata työnäytöksiä tai osallistua erilaisiin pieniin pajoihin. Kävijöillä on myös mahdollisuus osallistua ilmaiseksi taidearpajaisiin täyttämällä arpalipun jokaisessa ateljeessa, jossa vierailevat. Konstrundan ostaa voitot osallistujilta ja ne esitellään kotisivuilla ja Konstrundan-lehdessä.

Osallistu arpajaisiin ja kokeile eri tekniikoita.

TAITEIDEN PERJANTAI

Konstrundan-viikonloppua edeltävänä perjantaina järjestetään Taiteiden perjantai. Taideteiden perjantaina lapsille ja nuorille tarjotaan taidepedagogisia pajoja. Pajojen toteutuksesta vastaavat taiteilijat, käsityöläiset ja muotoilijat sekä pedagogit ja ne suunnitellaan yhdessä Konstrundanin aluevastaavien kanssa.

OSALLISTUJILLE

Osallistujille suunnattu ohjelma vaihtelee vuosittain: erilaisia seminaareja, yhteisnäyttelyitä ja seurustelutilaisuuksia joko ennen tai jälkeen Konstrundan-viikonlopun. Pysyväksi ohjelmaksi on muodostunut ateljeekierros kutsuvieraille. He ovat toimijoita taide- ja kulttuurikentältä.


ORGANISAATIO


Konstrundanin strategia, ruotsiksi [PDF]
Arviointiraportti 2019, ruotsiksi [PDF]


 

ARRANGÖR/JÄRJESTÄJÄ

Åbolands hantverk rf / Martina Lindberg
konstrundan.aboland(a)gmail.com
044 9770 773

HELSINGFORS/HELSINKI

Ida Taavitsainen
konstrundan.helsingfors(a)gmail.com
 

VÄSTRA NYLAND/LÄNSI-UUSIMAA

Jani A. Purhonen
044 277 9613
konstrundan.vastranyland(a)gmail.com

ÖSTRA NYLAND/ITÄ-UUSIMAA

 Leena Stolzmann
leena.stolzmann(a)gmail.com
0400 880 526

ÅLAND/AHVENANMAA

Leila Cromwell Morgan Lönnroth
konstrundan.aland(a)gmail.com

ÖSTERBOTTEN/POHJANMAA

Christa Friberg
konstrundan.osterbotten(a)gmail.com
050 555 7507

Beställ nyhetsbrev | Tilaa uutiskirjeemme