Itä-Uusimaa

Loviisa Contemporary järjestää Maja -festivaali ja valmiit majat esitellään. Osallistuvia taiteilijoita ja arkkitehtejä ovat mm. Heidi Lunabba, Kimmo Ylönen, Hanna Saarikoski, Corinna Helenelund ja Vieno Motors.

Nina Björkman-Nystén opastaa Almin talossa ja siellä olevissa näyttelyissä.

Heidi Lunabban Sauna Obscura -kamerasauna Loviisanlahdessa. Tervetuloa saunomaan Sauna Obscuraan! Saunan seinillä näet mitä tapahtuu ulkona lahdella ja rannalla.

Eija Karivirran Taidetallissa on mahdollisuus työstää savea ja kokeilla akryylimaalausta puupinnalle.

Galleria ArtMarinassa on mahdollisuus luoda omia korttiaiheita ja tutustua Murano-lasihelmien valmistukseen Terttu Schroderus-Gustafssonin ja Alva Henrikssonin kanssa.

Minna Lehväslaihon luona on väritystehtäviä ja pientä puuhaa lapsille.

Kävijöillä on mahdollisuus kokeilla grafiikkaa pienimuotoisesti Carina Westerlundin luona.

Helsinki

Taidegrafiikan vedostus näytöksiä ja tekniikoiden esittelyä Beata Joutsenin luona. Lapsille maalaustyöpaja!

Petri Eskelisen työhuoneessa on useita uusia teoksia koekäytössä. Teokset reagoivat mm. katsojan/käyttäjän kehoon, painoon ja keskenäiseen yhteistyöhön. Eräästä uudesta teoksesta on mm. mahdollista saada eräänlainen havainneraportti mukaan.

Halukkaat voivat kokeilla teräksen paloittelua ja vääntämistä Kaisu Koiviston työhuoneella.

Suomen Pimiötaiteilijat järjestävät työpajan ja esittelyn mustavalkoisesta vedostamisesta.

Niina Halosen studiossa on työnäytöksiä lasihelmien valmistuksesta. Lasihelmet valmistetaan lampputekniikalla, ikivanhalla lasinsulatusmenetelmällä, jonka varhaisimmat muodot kehittyivät jo 5000 vuotta sitten. Lampputekniikkaa käytettäessä lasia sulatetaan yli 1000-asteisessa liekissä, kiertäen sulaa lasia teräspuikon ympärille.

Sepideh Rahaa esittää viimeiset videoteoksensa, valokuvat, maalaukset ja vedokset.

Aulikki Nukala järjestää maalaustapahtuman lauantaina. Maalauspaikkana ovat studio, talon oma puutarha, Kirjailijapuisto ja Arvo Ylpön puisto. Vasta-alkajat voivat saada akvarellimaalausopetusta studiossa (maks. 13 hlöä ). Pidemmälle ehtineet voivat työskennellä itsenäisesti kukin omalla tekniikallaan. Lopuksi on yhtenen palautekatselmus ja näyttely teoksista kaupunkilaisille Kirjailijapuistossa (ellei sada).

Länsi-Uusimaa

Anissa Nauckhoff Halimin luona saat tehdä oman kortin pastelliväreillä.

Ding Yi kertoo miten perinteisistä kiinalaisista materiaaleista (kiinalainen muste ja käsintehty riisipaperi) voi tehdä modernia taidetta. Paikan päällä voi myös testata omia taiteilijan kykyjään omin käsin.

Soile Kortesalmi tekee performatiivista pikamuotokuvia klo 12–14 molempina päivinä.

Tarja Mustakallio painaa kangasta kello 12-14 molempina päivinä.

Turunmaa

Keramiikan työpaja Someron Kivimeijerissä koko viikonlopun.

Elävää musiikkia Ari Karhun luona.

Leena Muurin luona on mahdollisuus kokeilla värttinällä kehruuta.

Klo 14:00 Ritva Kovalainen pitää puolen tunnin kuvaesityksen, jossa hän kertoo eri projekteista, joita on tehnyt.

Konstrundanin aikana Atelje Tjudassa järjestetään työhuoneen esittelyn lisäksi taidenäyttely ja kahvila. Taiteilijat kertovat työstään, myyvät taidetta ja taidekäsityötuotteita. Ohjelmassa workshopeja ja muuta kivaa, kuten villataiteen moniosaajien Sari Kippilän ja Marja Launiksen vetämä nonstop-huovutustyöpaja. Luvassa tietoa ja kokeilun iloa – tule huovuttamaan pieniä villaesineitä tukkapompuloista istuinalusiin. Materiaalimaksu työn koon ja mallin mukaan. Lauantaina kuvataiteilija Anna Holmlund piirtää vierailijoista karikatyyrejä mangatyyliin. Mahdollisuus kokeilla myös taidegrafiikan vedostusta.

Lotta Leka ja Mari Yli-Antola pitävät akvarellimonotypia-työpajan, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kokeilemaan ja taiteilemaan.

Kävijät saavat piirtää yhteiseen teokseen Margarita Rosseló Ramónin työhuoneessa.

Turunmaan Keraamikkojen Kilta avaavat valmiksi poltettu puu-uuni polton jälkeen 19.8. ja näistä töistä kootaan päivän mittaan pihapiiriin näyttelymme. Uunia poltetaan jo saman viikon aikana, tervetuloa seuraamaan polttoa! Seuraa facebook-ryhmämme ilmoittelua polttoaikatauluista Elokuun alussa.

Villa Rannveigissa osallistujat voivat valmistaa pieniä puulaatikoita tai nukkekodin esineitä rakennussarjoista Rannveig Steinthórsdóttirin ja Pekka Pyykösen kanssa.

Pohjanmaa

Nauti musiikkiesityksestä Seppo J. Tannisen luona.

Kaj Smeds esittää kuinka serigrafia tehdään.

Lyhytelokuvan sekä Ray of Light -musiikkivideon näytös Elokuvakollektiivi Ektan studiossa.

Korupaja Gunvor Sarelin-Sjöblomin kanssa.

Ahvenanmaa

Isa Hällströmin luona saat kokeilla monotypian painontaa akverelliväreillä ja lasilla.

Drop-in romuverstas Ylva Gestraniusin kanssa.

Muu alue

Painolaattojen vedostusta Johanna Pihlajamaan työhuoneessa.

Dreijausnäytös Paula Ruuttusella.

Taideaktiviteettejä Marja de Jongin STUDIO 23:ssa. Jokainen vierailija saa pienen matkamuiston studiosta.

17.8 aloitetaan Sylvi-lieskauunin tämän kesän viides poltto joka kestää noin 20 tuntia. Poltto päättyy 18.8. Tarjolla erilaisia työpajoja taiteilijoitten ohjauksessa: keramiikkaa, puolivalmiiden mukien koristelua, huovutusta, maalausta, yrttiretki Urkin polulle jne. 20.8 puupolttoisen keramiikkauunin avaus.

Reijo Haukia esittää kansanmusiikkia huuliharpulla sekä kitaralla.

Kaarina Kuusisto-Lukkarin luona voit kokeilla dreijaamista tai seurata dreijausnäytöksiä.